1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wall street 2 - Парите никогаш не спијат [2010]

Дискусија во 'Филмови' започната од anastasija85, 25 декември 2010.

1. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
  2. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    браво за филмот што го ствави ама се зачудив оти нема коментари,ама женските ретко гледаат ваков филм ама јас ги обожавам ако сум женско а гледам дека и ти го имаш ставено и Солт изгледа имаме исти вкус,а дали го гледаше првиот дел од wall street??со чарли шин,леле филмот е сон мајкал даглас е најјак глумец на светот ????
    а дали го имаш гледано адвокат на ѓаволот добар филм

3. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Баш вчера го гледав, многу ми се допадна. Малку тежок филм, но добар. Откако го гледав дознав дека е продолжение на Wall street, од пред околку 20 години. Читав критики дека вториов дел не бил толку добар колку првиот. Сеедно, мене многу ми се допадна. А и Shia ми е ептен секси :inlove:

4. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    ДА и мене баш ми се допага за тоа што е тежок а да поубав е првот дел мислам мене лично повеке ми се допага со Чарли Шин е,да го гледаш обавезно

5. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Одличен филм...се што е со Мајкал Даглас ми се допаѓа :D

6. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    226
    Баш пред некој ден го гледавме со дечко ми.Супер филмче.

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Одличен филм, ме воодушеви а не очекував ништо посебно.
    Мислам дека би го гледала уште 10 пати без да ми здосади. :D

8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Тамам се решив да го гледам поради добрите коментари, и никако да го начекам на HBO. Пуста мака.

9. Justinna

Justinna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    29
    Филмот е пре пре прееенајубав. Уште незнам колку пати пак би го гледала. И знам нема да ми здосади.
    ама 2 дел. Првиот не го имам гледано, а сакам. Ке одам овие дена ке го земем двд-отека.
    Немам збор за филмот.

Сепак филм е на Оливер Стоун. Вреди да се гледа

10. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.208
    Првиот филм од 1987 е најдобриот на Оливер Стоун и еден од најдобрите филмови на сите времиња.
    Kако мисла која циркулира одамна во светот и постои во мојава глава, а не сум знаела дека била веќе пренесена на екранот.
    Мајкл Даглас растури со глумата, дури страшен беше, имаше нешто ѓаволско во неговиот, но и во ликот на Дерил Хана. Чарли Шин изненадувачки солиден, тој ми е посоодветен актер за пародии/комедии, не очекував од него да се снајде вака, сега не ни можам да замислам друг во таа улога, ептен погоден со тој израз на лицето ни ваму-ни таму што го има.
    Кој го гледал вториот дел, нека каже дали е барем приближно добар? @boomsleng?
    Не сакам да ми го расипе впечатокот...

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  11. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    654
    Вториот дел не ми е гледан така да неможам да дадам препорака.

Потполно се согласувам со се што напиша за филмот Wall Street(1987) ќе надополнам во врска со улогата на Чарли Шин - една од неговите најдобри улоги досега ако не и најдобрата и ќе направам аналогија со два други актери кои генерално имале и важеле за просечни актери но се издвојуваат со нивните исклучителни перформанси и тоа Реј Лиота со улогата во маестралниот филм на Скорсезе Goodfellas и Били Боб Тортон со неговата неверојатна, исклучителна, наjдобра улога во ликот на Карл Чилдерс во филмот Sling Blade.

Последна измена: 18 октомври 2023
    На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.