Wednesday има осум епизоди, а заплетот се фокусира на времето кога Wednesday Адамс, која ќе ја игра Џена Ортега, студирала на академијата „Nevermore“, додека ги истражувала нејзините способности како пророчица.
Јас почнав да ја гледам,ама дека сум зафатена ја изгледав само првата епизода.Ми се допаѓа и ќе продолжам да ја гледам.
Ја изгледав.. многу некако детска ми дојде. Многу клишеа низ серијата, предвидлива, имаше и убави моменти и Џена Ортега одлично се снајде во улогата, глумата беспрекорна.
Изгледав 3 епизоди и сега за сега супер ми е. Ми се допаѓа атмосферата на Буртон, приказната е интересна и ти држи внимание, ликовите се добро разработени уште од старт и Ортега е врв, како одлично се има вклопено во ликот, совршена е. Не ми се допаѓа воопшто Кетрин Зета Џонс, ама ич не одговара да биде Мортишиа, го нема тој шармантен но ладнокрвен поглед и став, лицето и' премногу топчесто, едноставно не одговара ич. Не ми се свиѓа ни Луиз Гузман за Гомез, али некако поминува за разлика од Кетрин.
Лелееее бе овој Гомез бе, ич не ми се свиѓа изборот, ми ја огрднува серијата Дури и Мортиша, многу округла е во лицено, носот заоблен, јаболчниците дебели само за штипење. Ја замислував Мортиша како висока слаба жена со испиени образи, високи јаболчници, и долг прав нос. Ама Гомезз бе лелеее Другото се ми се допаѓа во серијава, атмосферата, останатите глумци, приказната. Браво се Џена, супер е до сеа, се надевам ќе има втора сезона.
Само што ја почнав. Ми се допаѓа изборот на глумците. Со оглед на тоа дека Мортиша треба да е преубава мислам дека не погрешиле со изборот на Кетрин Зета Џонс. Според мене е холивудска глумица со најубава биста и држење, грациозна и елегантна. Таман како што треба да е Мортиша. Со оглед на тоа дека на тој дел од телото -деколтето и вратот, најмногу се познаваат годините а фустанот и е тука најотворен стварно е одржана. Со оглед на годините што ги има, секоја чест како изгледа. Ми се допадна што ја вклучиле и Кристина Ричи во серијата, дури и за друга споредна улога зошто таа е ликот и првата асоцијација што ни доаѓа кога ќе се сетиме на Wednesday. Заслужува. Гомез и треба да биде таков каков што е, така да таман си е. Многу елементи од модерното време ама ок, серијава е наменета и за помладите..
Едвај чекав да излезе серијава, одма штом излезе цела сезона ја изгледав наеднаш. Критики: - Иако ми се допаѓаат актерите на Мортиша и Гомез сами по себе, некако не ми се добар пар, нема хемија помеѓу нив. - Љубовен триаголник клише - Класичен нетфликс wokeism во сцените каде што кажаа the patriarchy и mansplaining, не ми се допадна, ми беше форсирано - Знаеме дека Wednesday е quirky и antisocial, но не ми се допадна што беше disrespectful кон подарокот што го доби од другарка и. Quirky and antisocial =/= being a bi*ch - Пагзли ми беше некако soft, и тој е сличен како Wednesday, никогаш не би бил мета на bullies, особено normie bullies (ама ова океј, донекаде сфаќам) - Актерите на Xavier и Tyler премногу личат еден на друг, не можев да ги распознаам до 3тата епизода Пофалби: - Одлична глума од Ортега, Gwendoline Christie, uncle Fester и Thing. Исто ми се допадна и ликот на тоа beekeeper детето. Омилен ми е Xaвиер, ама тоа е зашто имам thing (no pun intended) за tortured artist типови со долга коса - Одлична кинематографија и soundtrack - Интересен magic school-murder mystery plotline - Баш ми се допадна динамиката меѓу Енид и Wednesday - Закон one-liners од Wednesday: "Just 5 more minutes", "I hope to return the favour in her sleep" и сл. - Toa што го кажа за the male gaze беше стварно на место зашто речиси во секој филм има таква сцена каде што дотерана девојка се симнува по скали, а машки лик ја чека пред скали и и кажува колку е убава 4.5/5 рејтинг од мене. Со нетрпение чекам 2ра сезона, се надевам дека ќе видиме повеќе од оние типовите без лице и можеби cousin Itt да ни сподели hair care tips
https://www.popbuzz.com/tv-film/netflix-wednesday/christina-ricci-thornhill-addams-family/ uopste ne primetiv!
Една од ретките серии што многу ми го привлекле вниманието првите 20 минути. Скоро сѐ ми беше одлично во серијава, тешко ми е да најдам маана. Jenna Ortega e феноменална, глума ипол. Читајќи ги мислењата тука, не ми делува ко сите да сфатиле шо е една од поентите на серијава
Одлична е серијава, особено глумата на Џена, браво, се гледа дека многу се посветила. Немам замерки. Па треба да е таков, не е замислен да е убавец.