Со оглед на тоа дека супер дружба имаше во темата за Евровизија 2021, а и се начна темата за стари Евровизиски хитчиња, песни и гафови, ја отворам оваа тема за да продолжи тоа тука зошто мислам дека имаше интерес за истата. Таму во другата тема рековме ќе отвориме со овој момент, па ајде така и нека биде кредитс @Bezimenka90
Мојот фаворит И секако најдобриот победник Да се редактирам додека можам, и Дима Билан беше многу добар, а и песната одлична
Вие сте млади генерации. Ова е пред 30 години, јас бев дете. Ми се спиеше ми се плачеше, ама Тајчи морав да гледам и да навивам. Сите песни и ги знаев напамет.
Мислам дека е апсолутно најслушана Евровизиска песна за условите тогаш, без стриминг сервиси и слично.
До ден денешен . Може и едина евровизиска песна која редовно се вртеше по клубови и свирки до епидемијава.
Најдобри победници: Манескин, Лорди и Сертаб, Тото Кутуњо исто така, (ама тогаш не сум била родена), а од уште постарите АББА и Брадерхуд оф Мен.
И јас ќе ја ставев нејзе. Од другите И ланската ми беше океј. Еве една постара руска, на времињата мн ми се свиѓаше, сега онака, како убав спомен ми е останата: Со постарите не сум мн во тек, за жал. Абба беа одлични секако.
мои омилени од поновите Стално ми изнудуват солзи победников, те носит музикава во друга димензија Пее на свој мајчин јазик и стварно прекрасно звучи, оригинална, разнолика, прекрасен сценски настап и изглед, многу емотивно испеа Лепотанов [COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)] [/COLOR]
Мојот омилен победник : Омилена наша песна, а и пошироко, која си заслужува место во темава : Меѓу ол тајм омилените песни на Евровизија: (песна која за жал не се прослави поради откажувањето на ланската евровизија, ) И можеби омилената Балканска песна во последните 10 години :
Леле, леле, леле..my kind of topic. Денес ги умрев сите со Евровизиска плејлиста, добро што не ме исфрлија од кола. Песната не ми беше нешто посебно, ама затоа цела бев вака за Плушенко и Едвин Мартон. Од постарите победници, песнава ми е врв. Друг интересен underrated победник: She was cool before everyone else. Зар никој не ја пушти Руслана до сега?Настапот беше врв. Ептен беа сите статични до тогаш, па после тоа почнаа да се трудат повеќе. Ќе оставам за понатамошни постови некои не толку популарни или кринџ песни. И најдобриот текс на песна: Love, love, peace, peace and a burning fake piano. Peace, peace, love, love and a Russian man on skates.