и јас исто не ми е битна расата,иначе загари се сите комшии мои ги имаат , а многу сакам пит бул, лабрадор,златен ретривер,кане корсо,ротвајлер,хаска,шарпланинец,самојед....сите кучиња ги сакам
Померанец Спојлер Иначе јас имам пудлица.. Не е дресирана, ама исто како да е.. Значи се разбира, ме слуша, а ако ја искарам само ја спушта главата долу и ми ги лиже нозете
Многу сакам малечки кучиња. Си имам едно вакво само црно незнам кај се нашло кај мене и си го чуваме уште којзнае колку години е живо Некој мелез е. И исто така имам и Шарпланинци за чување. Инаку омилено ми е Самојед, а највеке нејкам Питбули.
Зошто бе..? Мене па пит бул ми е најмило... Богами, расата пит бул е жртва која ние луѓето ја искористуваме за пари и задоволство. На пр. Оние гангстери со кучиња пит були, ги купуваат од мали (1-2 месеци) им ги сечат ушите со ножици без никакви анти бактериски средства или средство за да не ги болат ушите, ги факаат за кожичката на вратот и ги тепаат без никаква причина. По тоа кога кутрињата ќе пораснат, ги прегладнуваат, им даваат само едно парче леб намачкано со малку од остатокот од јадењето на ден. И конечно со тепањето. Пит бул расата обожува да се тепа, а тоа е само зошто тие се направени за тоа, родени се да бидат жртви! Од кога ќе умре куче за време на борбата газдата зема пиштолот, неколку пати во срцето и неколку пати во главата, дава пари на противникот и купува ново куче... Сега се сочувствуваш ли барем малку за расата пит бул?