Jas imam na delimano iskreno mandzicki se pravat za 30-40min,jas mnogu ne gotvam mm go koristi povekje i nisto doma ne mirisa na gotveno...gravce zelka se pravat za 30min
Подарок го добив, ми беше комплицирано на почетокот. Ама сега правам све што ти душа сака, пареник последно правев(мека пита со јајца, јогурт, брашно, беба се изнајде), проја префектирам, манчички без запршка и зејтин за многу кратко време, месо вари до перфекција, зеленчук на пареа... имам на Делимано ама садот мн ме нервира зошто е тефал, ми се чини почнува да се уништува. Незнам кој бренд точно имаше иноксен сад, да купувам сега би одела на таа опција.
Хај На мултикукерот маста му ја имам извадено. Најдобрата инвестиција у мојот живот. Во него си пржам, манџи правам, месо. Се. Шо те интересира подетално? Ко реклама за мултикукери сум.
Јас имам, многу олеснителен е. Не треба да мешаш цело време додека готвиш и за кратко време е готово јадењето. И на бебе и готвам се на пареа во мултикукерот.
Луна кој мултикукер го имаш? Велиш добра инвестиција е, а? Многу се мислам, ама многу. Fryer зедов пред 5-6 години, си се убедував дека ми прави вкусно јадење оти беше скап, ама престанав да се лажам и еве го две години најмалку фаќа прашина. Не сакам уште еден апарат дома што ќе ми зафаќа место. Немам веќе каде да ги ставам...
Земавме fryer ко демек поздраво хранење без масло мм имаше проблем со дигестивен систем 5 пати ми е уклучен и прашина фаќа. Мултикукер јас го имам на Делимано сега гледам на попусти се. Готви и под притисок и на пареа. Исто како да си правиш ти јадење на шпорет со помалку тави извалкани, за дупло побрзо време без да му стоиш дали ќе загори или да се мислиш дали да испаднеш од дома оти шпоретот или плинот ти е уклучен.
И мене ме интересира темава. Се зачленив на фб во една група (Готвиме со мултикукер) кај што објавуваат што и како зготвиле. Ама многу често добивам впечаток дека јадењето исто брзо би се направило и без мулти кукер (пример ориз, тестенини, летна манџа, сутлијаш, посна манџа) и добивам впечаток дека може и не ми треба уште еден апарат да ми фаќа простор во кујна Дали најмногу се осеќа придобивката кога се готви месо? Во смисла на заштедување време, помалку замирисан стан? Или вреди и за тие другите работи? И од економски аспект, дали сте забележале дека е поекономично него ли да пушташ рингла/рерна?
Делимано 18 во 1 Ама нареден би земала Тефал, мислам дека има повеќе опции од овој или само така ми се чини. Немам истражено баш Јас фраерот на мајка ми го дадов. Не ми праеше мерак. Многу сува храната ми излегуваше од него некако. Технички да, се можеш и онака да си направиш. Ама за манџи и месо се највеќе осеќа разликата зашо не стоиш до него ( мене тоа ми е приоритет. Да имам јадење ама да не заглавам 4 саати у кујна нели ) Еве сега запржив кромид и после 5 мин ставив месо и доматен сос и го затворив. Целата процедура 20 минути. Програмата е 20мин, јас ја пуштам 2 пати дека свинско месо ставив. Пилешко има посебна програма - го прави како за во тортиљи ако сакаш, меко спремно. Е да се вратам на манџите, не мораш да се мислиш дали изврела вода, дали си го заборавила бла бла. Ставаш се во него, пушташ програма, си постигнува притисок и тоа е се народе Значи заштедува време, економично е и плус ти го држи топло кога ќе заврши програмата само си се пушта на Keep warm додека не го изгасиш.
https://www.delimano.com.mk/delimano-electric-pressure-multicooker-sma Овој ли го имаш ? и плис на тефал пушти линк..
Овој е поновиот. Јас го имам и супер ми е. Го добив на подарок и претходно мислев дека е без врска апарат ама откако го имам ептен го користам. Многу штеди време и садови во кујна и превкусни се јадењата во него. Го користам за манџи, макарони, ориз, сутлијаш (ова ми е најголемо откритие зашто детето ептен сака а претходно морав да стојам и да мешам, сега само ставам се внатре уклучувам програма за ориз и готов е). Често ставам и на мануелно сетирање работи. Пишав само дека од манџите малку мие замирисан садот и мене ми смета па се мислам да купам уште еден внатрешен сад. Може и кисело млеко да се прави во него, ама немам пробано.
Јас го имам на тефал 25 во 1. Сарми за пола саат готови нит ти мириса куќа нит ништо, да не зборам за манџи за чорби, сутлијач каков ми прави за 11 мин.. нема седење над рерна мешање пустење. На пареа зеленчук.. Јас го викам стај го заборај го. Најубавата инвестиција на свет. И има книга со рецепти внатре. https://www.amazon.co.uk/Tefal-CY505E40-Electric-Pressure-Stainless/dp/B07C1MPN1S
Абе земи, нема да згрешиш. Компир манџите во кукерот се поубави отколку тие во тенџере. А и се друго е убаво.
Како правите сутлијаш? Ставив ама почна да ми прска кога го свртев вентилот, да не требаше да оставам да испушти воздух сам? Имам Coral Fagor Gourmet inox.