Не знаев каде да го поставам прашањето, па ајде нека биде тука.Имам ланче како на сликата и по користење неполни 3 месеци делот кај ѕвездичката, околу тие циркончиња ми позелене. Значи буквално зелен стана. Ја досега не сум имала ваков проблем, обично кога купувам бижутерија ја премачкувам со безбоен лак за нокти и потоа немам проблем,ама ете ова ланче не го премачкав со безбоен лак и сега вака ми се стори. Ако некоја знае како да го исчистам ланчето, да не ми биде веќе зелено, ќе ве молам да споделите затоа што навистина ми е драго ланчето и сакам да го носам ама вака не бива.
@Paolita Направи раствор од ладна вода, сол и сода бикарбона во некој сад. Стави го да зоврие на умерена температура. Делот од ланчето завиткај го во алуминиумска фолија и пушти го во садот со зовриената течност. Остави го 5-10 мин. и потоа одвиткај го, измиј го со млака вода и пребриши го со сува памучна крпа. Доколку се уште има останато од зелената боја, повтори ја постапката.
накит носам секогаш. Носам златени прстени, бижутерии, ланчиња, дрвен накит. Најмногу сакам обетки кои висат и такви плнирам да носам и за полуматура
Јас не обожувам накит. Можам да кажам дека мразам. Никогаш не носам ланчиња или обетки . Немам ниту еден прстен на рацете. Не поднесувам никаков накит.
Леле кога ќе си се видам на фотографиите од средно Што ли ми се чинело? Доста е редуциран накитот што го носам. Ќе ставам само ланче, или само обетки. Некогаш и ништо не ставам. И од цветните шаренила кои ги купував се префрлувам полека на класика. Особено на филигран Ама часовник и прстен секогаш имам на мене. Часовникот секогаш на левата рака, а прстен, ако носам само еден, на десната ради баланс Белегзиите ги исфрлив од употреба. Ретко која ми е точна (слабо раче имам и се‘ живо ми паѓа), а и ми сметаат кога правам нешто (кога работам со рацете ни долги ракави не поднесувам, камо ли белегзија да ми се мавта). Настрана тоа што навистина убаво изгледа, јас вака би полудела.
Девојки помош ве молам,ми требаат големи вино боја ушници. Нека биде и страна за порачка,само да не е алиекспрес или ибеј...немам време за толку да чекам. Каде би можела да најдам?
Каде можам да најдам обетки со алка или прстен во пастелна розева нијанса како овие подолу? Сакам да се повпечатливи. И да не ме фатат повеќе од 500 ден. заедно
Ај некоја феминка доколку знае каде има во Скопје вакви едноставни, нежни ланчиња, слични на овие, да ме упати.
Не сум љубител на накит, купив само за полуматурата и за матурата и кога следен пат навистина не знам.
Во ГТЦ пред некој ден разгледував нежни ланичиња,како првоото.Ама не сум сигурна каде точно се наоѓа на приземје или прв кат..