Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Да не си кај @Annath ? Наша е, нежна ќе биде со тебе :D

На Lejla8, Βικτωρία, EuHenIa и 5 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Sister...ja nemam slusnato do sega deka nekoj zabar/ka e nezen/na...
    Za ginekolozi da...haha....kolku i da zvuci toa smesno....eve da si go pozdravam dr. Efremovski od Remedika...

На Lejla8, M&M, N.2106 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Мојот не само што е нежен, туку има трпение на 3ца психијатри заедно :lol:
    Навистина ми е разбран дека за мене не постои поголем страв, ни ап ни ништо не помага.
    На него дури му имам дозволено и без анестезија да работи, малце да офнам престанува.

Таа доверба во доктор живот значи :l:

На Lejla8, Skorpija25, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Е драго ми е стружанке :inlove:
    Дај кажи некој бутик негде за шопинг неш од каде купуваш некои обични алишта за секој ден да речеме. :$
    Не за некоја специ прилика пошто од она што го видов вчера претежно беа некои свечени фустани бла бла накитени целите .. Некако тоа не ми одговара
    До душа не разгледав секаде ама уште на излог ќе видам и не влегувам.
    И да ти кажам воопшто земено гратчево ви е екстра. Ма ептен ми се свиѓа. :inlove:

На Lejla8, Skorpija25, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Da da..doverbata pred se....i mojata zabarka e ok...samo mnogu i se pravi muabet...jas zinata a ona monolozi drzi....treba da trknam denovive...mi ispadna cirkonot od slivi jadenje...

На Lejla8, Skorpija25, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    Е баш ме погоди во областа кај што појма немам...:D Којзнае од кога не сум била низ Струга на шопинг, претежно од Ваикики Охрид си купувам..Баш од истите причини што ти ги кажа, скоро секаде е пресвечено, а пообичните се скапи т.е. не вредат за парите
    Види во La Garage, се наоѓа од десна страна кога одиш од чаршијата кон пазарот

На Lejla8, kuc, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И мојот ми зборува и сум благодарна, ми одвлекува внимание :) :) :)

На Lejla8, Bozica1980, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Не си била кај мене :wasntme:
    Кога вадам заби ми велат дека ништо не осеќале :$ до анестезијата е :wasntme:

На Lejla8, M&M, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Dobro utro .
    Setanje ,trosenje pari , zaklucok jas sum zavsina od kupuvanje , site crni fondovi gi izpraznav a pari ni trebaat kako nikogas do sega , ne mozam da ne kupam nesto , ne deka kupuvam nesto skapo ama pak si odat denar po denar, vo Lidl,Ikea, H and M neznam koga mi e dosta.
    Sakam da pravam zimnica potocno nekoi kompoti , no cekam seficata na kukata da zamini na nekoe vreme , za da ne me prasuva oti od tie slivi sum zemala , i oti poveke kilogrami ne sum zemala.A ne prasala dali ni trebaat 100 E za gore da platime nekoj majstor ako ne drugo.
    Se raduvam koga na sinko ke mu kupam nesto , a koga ne e so nas,obozavam da podaruvam i da mi podaruvaat sekako :), denes imame nekoja godisnina , no nemam nekoja osobena zelba da slavam od pusti strav i razocaruvanje .Neka e vaka si tera i taka denot .
    Obvrski eden ton za denes , se pomestija so vcerasnoto neplanirano patuvanje.
    Ubav den na site .

На Lejla8, mal.ecka, Someday и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Немам проблем со заболекарката туку со алатките нејзини. Тоа машинките коа бучат мислам во мозок ми бушат не во заб.
    И секогаш коа размислувам за забар мене психа ме мава. До сега заби ми правеше тетка ми. Кај друг забар освен за операција на 8ца немам отидено. Е ама она има уште 10тина години до пензија. Кај ќе одам после тоа? Кај ќе барам заболекар што би ме трпел?:lol:

На Lejla8, M&M, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    ев :hug: ме имаш 8)

На Lejla8, elimkd, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И до раката е :)
    Имав заб за вадење, 4 доктори го вадеа... на крај овој мојов го извади без оф и леле да кажам :)
    Малце после кога пушев :smoke: (знам дека не смеам, не го следете мојот пример) се лигавев, ама од тогаш е создадена нашата нераскинлива “врска“ :) :) Кога ми е на одмор, го чекам дур се врати, ќе трпам ама кај друг не одам :D
    Леле она зујалченоооооо.... немам поим како се вика, ама страв во коски. Обично го користат кога отвараат заб :) :) :)

На Lejla8, Dadusicka, N.2106 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:
    Здраво гушкачи и негушкачи (@Bozica1980 ) ]:)

Станав, пиев каВе и одма се фатив со ручекот да го направам. Пипер и јајца е ручекот, не е нешто комплицирано. :lol: И додека ве читав и пишувам уште гнетам. :talk:
    На забар сакам да одам. Сакам да ми ги прават/поправаат забите. Имав многу мака со забите уште од дете (превртени вилици, криви заби, носење мобилни и фиксни протези, операција). Душа ми извадија, ама конечно ги средив онака како што сакав секогаш. :) Сега целам кон избелување како на рекламине што им се. :emo:

И то. (poolparty)

Последна измена: 4 август 2017
    На Lejla8, Someday, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не ми е страв од ништо, ни од забар ни од гинеколог.
    Одам на доктор тогаш кога морам , ја немам таа култура на живеење да одам да си правам контроли кога сум добра.Ме нервира чекање по чекални.
    На забар трпам болки, не кукам, не рипам од стол, прагот на толеранција на болка ми е доста висок...а Рефо знае да се посмее со тоа па да труби како од што јадам многу љуто сум изгубила допир што е болка:|

Комшии си имам и имам пишувано каква дружба имаме со нив, но од претходни искуства мои, и на други луѓе многу внимавам, си сакам дружба, ама во граници на нормала.Несакам озборуванки, несакам ненајавени посети, несакам секојдневни посети..

Иначе како се старее така се повеќе се осврнуваш на здравјето и си го пазиш.До сега хај-хуј однос имав кон здравјето, ама кога ќе ја погледнам Рефче ме фаќа језа...сакам да расте со здрави родители а не да го заробам детето пелени да ми менува:(

Преживувате ли на топлово?:sweat:
    Јас често ја менуам агрегатната состојба-те сум стопена, те ќе се потсоберам малку под клима.
    Плешки немам-издувани се.
    Бубрези знам дека имам, ги осеќам:|

На Lejla8, M&M, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    Акo сaкaте сaмoизмaчувaње и бесплaтнa сaунa чaпнете прaвoсмукaлкa и метете без климa(кoмене)...будала...
    мислaм декa oслaбев еднo килo oд aкцијaтa...
    Амa ќе нaдoкнaдaм сo ручекот..стекче ќе пржaм пa ќе oдaм кaј бaте нa тoртa денес му е рoденден..

На Lejla8, M&M, ines.h и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.306
    Допаѓања:
    92.113
    Ние поврзани сме од синоќа :D активни тука- во касни саати,само што завршив со правусмукалка да здивнам па ќе пржам стек,од синоќа е во саламура ставен :rofl:

Мм договорил попладнево шетање до Охрид со луѓе кои баш не ми се под ќејф,ама све за љубав па да го испочитувам ќе мора :D
    Го уценив ако планира да скока во езеро дека нема да одам :envy:па вети дека нема :angel:

На Lejla8, mal.ecka, Someday и 19 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    E ова е веќе тиха језа....

На Lejla8, Annath и referentka им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Kakvo vadenje ma....batali...

На Lejla8, Annath и Petar80 им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ејјјј што ми се пушти на YT :) :)
    Old but gold.
    :music:Fear is the enemy
    Hold on tight, hold on to me
    'Cause tonight - it's all about us :music: :l:

На Lejla8, Someday, marama и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, вчера се вратив ама само читнав да видам што има и излегов со другарка на коктели. Праски, кафе и повторно работа. :D

Ептен убаво си поминавме во Охрид, погодено друштво, станување рано, цел ден на плажа, ручек, шетање низ чаршија, многу топки сладолед и поминаа 5 дена. Со бањање на море/ езеро завршив оваа година. Ептееен ако се сменат плановите и тераме уште некој викенд во Охрид, ама најверојатно ќе шетадам пари за шетање низ Европа во есен. :sun:

Сега ми е јасно зошто туризмот ни е мизерен. Бевме поголемо друштво и зедовме цел апартман, по двајца во соба со веце, или барем така беше договорот. Јасно беше нагласено дека сакаме одделни соби, пространи, со тераса, клима, и најбитното - паркинг. Цената не беше толку битна, сите работиме и имаме пари и да дадеме некој денар повеќе ама условите да се исполнети. Одиме таму и прв шок - паркингот на улица. Пази, рекол тој дека паркингот е бесплатен, а заборавил да напомене каде е тој паркинг. Кога отворив устаа, сите мажи а јас најгласна, кога ги подбрав и газдата и посредникот, воспитана сум така, инаку би ги отерала во три лепе. Каде и да одиме со кола, неколку пати го проверуваме делот околу паркингот од неколку причини, прво одиме со нова и скапа кола, второ одиме со лимузина за која треба простор да се паркира, значи не може да се пикне туку треба цело паркинг место, трето одам на одмор и не сакам да губам време и да планирам каде би можело да паркираме и дали ќе има место, туку сакам да се вратам од шетање и да ме чека паркинг место кое е за нас. Е сега ние одевме со две такви коли, па сега видете вие колку бевме нервозни.
    Газдата беше гнаса човек, одвратен, онака мизерна личност која сака да земе пари на подмолен начин, не со квалитет и услови според цената. Посредникот се посрами, ама "извини" не се прифаќа. Пари давам и сакам услуга на ниво.
    Викенд и 1ви август а ние 6мина, па неизводливо беше да бараме ново сместување.

Нешто интересно испуштив ли? :?:

На Lejla8, M&M, marama и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.