Од таму се, само ме чудеше зошто ми префрлиле на охридска, кога заедно со решението на друго ливче пишуваше да се отвори сметка на друга банка. Како и да е, битно стигнаа
Еднократен паричен надоместок за прво новороденче дава секоја општина во државава? На страната од министерството за труд и социјална политика прочитав дека е во вредност од 4829 денари и се поднесува во центарот за социјална работа најдоцна три месеци по породувањето. Има ли некои што не се од Скопје а земале и дали има некои дополнителни услови за да се земе, на страната не беше ништо наведено.
Ne ja davaat opstinite, ja dava ministerstvoto za trud i socijalna.politika i vazi za site bebinja t.e majki na teritorija na RM. A ova so opstinite e baska pomos i.ja nema sekade. Na primer jas sum od Bitola i tuka ne davaat, za zal
Zdravo zenski. Ako saka nekoja mama, da bi objasni okole porodilnoto sto-kako? Kolku vrrme treba da sum vrabotena za da me sleduva, kolku pari e, itn. Sekoja izformacija e dobredojdena. Blagodaram mnogu
Maci so 6 meseci neprekinat rab odnos ti sledi 50 posto od platata bidejki se racuna kolku vkupno si zarabotila kako prijavena poslednite 12 meseci i vkupnata suma se deli so 12...na primer ako to rabotis samo poslednite 6 meseci i da receme si zimala 10 000 plata 10 000x 6 e 60 000 podeli si go so 12 znaci 5000 ti e nadomestpkot