^ да видиш на ebay мислам дека ги има. Потоа можеш било каде да ги однесеш и ќе ти направат каква сакаш торта и само ќе го го стават украсот.
Дефинитивно коцка. Една од најубавите торти кои ги видов, а верувај откако ја закажавме свадбата гледам секојдневно по мнооооогу
Сосема неочекувано вчера кога беме на гости кај кумашините,дечко ми изрази желба за овој модел на тората, само да биде на бордо-црвено. А и кумашинката се согласи,така да ќе земеме ваква торта. Ваше мислење и коментар?
Секако дека е доволна големината, без разлика колкава е свадбата. Јас мислам дека невестинска торта треба да си купат зетот и невестата, а не се научиле луѓево кумот треба ова, кумот треба она, А тортата погоре е баш супер, а и не е мала
Се слагам 100%!!! Младоженците си ја купуваат невестинската торта, кумовите си носат друга, помала, не носат, ич не е битно. Више кумот што се треба да направи, да земе да се утепа од пар давање. Ќе го кошта ко да се жени. Нашите кумови се ослободени од се, освен што изразија желба да донесат торта, изразија желба да платат во црква, и толку. Тортата е совршена, правете си како што знаете и можете!
Јас па мислам дека дури и голема е На сите свадби каде што сум била, кумската торта била на еден спрат само и секогаш била повкусна од невестинската (фокус на вкус, не на изглед)
Штета што неможам да ви го опишам вкусот...во буквална смисла парчиња чоколадо нутела...мх мх, феноменален е вкусот.
Тортата е прекраснаа!!! Според мене е и премногу!!! Барем на свадбите кои сум одела, младите си имаат своја торта, (сите ја викаме тортатаа од невестатаа,нели младите ја сечат) ја даваат рестораните..или сами си ја купуваат. Е сега има адет, и кумот и побратимот(старосватот) да донесат торта!! Немора да се wow тортите, ама да имаат пред нив на маса. Обично се помали торти, пообични со натписи како срекен брак од кумовите/побратимите.... Дури и на свадбите кои сум била, некои млади не ги ни сечат овие торти од кумот/побратимот. Некаде пак паралено се сечат, младите својата, кумовите својата и сите делат од тортата. Како и да е, мислам никој нормален нема да се "утепа " од јадење на торти, има и од ресторанот десерт по главното јадење, невестинската, ..... и на никој не би му дошло да бара парче од на кумот тортата, од побратимот.......