И јас треба да пробам нов шампон за ќерето па овој @Kitten што го препорача ќе го земам. Јас менував до сега Џонсон, Бекутан, Косили и плус спреј за расчешлување ама од спрејот и се исправува косата а инаку кадрави сме! А баш и е убава со локни русокоса, па се мислев да прекинам со спрејот. Ако со овој лесно се расчешлува косата се надевам дека и локните ќе ни се формираат пак.
Јас готово, ги откажав бебешките шампони од летоска, некако не ѝ ја мијат убаво косата и ја замрсуваат. Претходно пробав детски на Бочко и Натураверде, ама овој третиов највеќе се погоди.
А дали сте ги користеле геловите за туширање на Корине? Секое влегување во Зегин,синко се фаќа за гелот де со Карс,де Спајдрмен и се го лажам ај утре ќе купиме...
Мајки, искуство со овие капсули? Аптекарката на мм му ги дала, но во упатството пишува за деца од 4 год нагоре, а синко е 3 год и 5 месеци. И ме чуди како да ги давам? Искуства ми се добредојдени, ако не, утре да ги менувам.
Можеби е глупаво прашањево ама додека сме кај шампониве да прашам...дали има врска машки-женски шапони за деца? Јас уште децава ги мијам со хип бебешки и сега сакам да сменам, ама се прашувам дали да земам еден за двајцата или два посебни?
Претпоставував. Тогаш некој машки ќе земам оти малава ми е машкуданка па двајцата нека се радуваат на карс или што и да е. А ако случајно не сум задоволна ќе пробам и со женски па ќе видам дали има разлика.
Јас ги купив за големиот, исто на три години, ама многу се тврди, јас не можам убаво да ги стиснам со заби, не па мало дете. Па си зедов КидзОмега сируп, има и перли, само се поскапи. Ако сакаш баш перли, побарај ги на Др.Лео перлите, многу ги фалат. Ако не со нив, пак може со капки, Пливит или Вигантол, само дозата да ви ја одредат соодветно за возраста и растот.
Вит.д е потребен дур е детето во раст и развој. Пожелно е да се дава во некој облик во ладните месеци, кога детето не поминува многу време надвор. Кој препарат ке биде е одлука на мајката, на докторот и се разбира кој ке го прифати детето. Конкретно со овој немам искуство. Јас на двајцата давам вигантол.
Мајки некоја да не има ваков инхалатор Ми треба едно појаснување за користење. Го читам упатството,ама пак не ми е јасно Или некоја ако знае да помогне. Има башка дел за нос,башка за уста. Во случајов треба да дишеме само на нос.Е,сега не ми е јасно,делот тој во нос го ставаме и толку или П.С.Што фино си бев уходана со стариот...ама се расипа.Се купи нов и тоа морало вакововој бил "мерцедес",другите "југо"
@PUPICA јас го имав, каков мерцедес, врска си нема, ама Алкалоид го увезува па демек имало резервни делови, кој носи инхалатор на сервис? Многу терсене инхалатор, тоа делчето во чашката цело време се мрда и среде инхалирање морав да го местам, па фаќав со прсти во течноста, па ај отпочеток, и чашката тешко се местеше. Ние само маската ја користевме, другите делчиња не. Делчето за нос само стави го под ноздри и внимавај да ја гледаш пареата да не дува во празно.
Ок,така и мислев.Фала ти. Веќе пробавме и ок е. Инаку,и претходниот ни беше Омрон,топ се покажа. Колку што сме информирани,од сите на нашиот пазар,Омрон се најдобри. Како и да е,најдобро ич да немаме потреба да ги користиме.
Јас од Омрон сум многу незадоволна, 2 мл течностги инхалира 10 мин. Дали мене дефектен ми се погоди или сите се такви, не знам. Сега земав некој ПикоНеб и кога споредувам многу подобар ми изгледа, чашката за течност е многу едноставна и бргу инхалира, за 2-3 минути. Дај Боже да не ни требаат, ама како тргнало изгледа задолжителна опрема ќе му биде на син ми.
Мајки дали им одите по кеиф секогаш на децата..Керка ми има 2г и 8м значи се знае и разбира но кога ке запне за едно нешто ке се утепа плачејки дури може и да поврати но по нејзино сака да е..Веке неможам да се контролирам нервите ми попуштаат по цел ден сака на таблет не дозволувам реков ке ја ставам во ред но затоа се тука баба и дедо да го прекршат редот..Сто пати имам кажано и пак исто..Еве до сега си игра ко мајтап со нас сакам млеко даји нејкам млеко сакам доле носи ја сакам горе качи се сакам млеко и милион други работи..Малиот заспа па 4 пати го буди и на крајот векњ почна да плаче зошто сум го држела таа сакала нејзе да ја земам и велам ке те земам нека заспие но нее и неее пискање вриштење па носот и се растече дај ми влажна ми вели и давам не ја сакам таа ми велиндај ми друга и дадов ми вели ги сакам сите и на мм му дојде преку глава веке стана убаво ја удри по газот два три пати кога писна уште толку лудница таа плаче малото и тој вришти па ајде свеки иде како прва помош ја зеде зошто така дајте таблетот да ја залажам па мм и рече неможе у 12 саатот таблет ке гледа..Незнам дали е период или разгаленост навистина незнам дали е во ред подчукнување веке да свати дека неможе да си игра со нас..Совети искуства..?
Не сум многу компетентна да солам памет ама многу ми е жал кога те читам па морам барем нешто да искоментирам. Прво децата ти се мала разлика и целото однесување на ќеркичката е најверојатно од револт и барање внимание. Тука допринесуваат и баба и дедо нормално. Најдобро е во такви моженти да ја игнорираш мада знам дека некогаш е многу тешко посебно кога 2 деца пиштат. Колку и да не е правилно да ја потплеснеш често е тешко да се исконтролираш, на сите ни се случува. Ама кога гледаш дека има уште поспротивен ефект батали. Остави ја да се исплаче кога ќе де потсмири тогаш гушни ја, во моменти на излив на бес не ни даваат да ги допреш, барем мојава. Обично кога е ваква ме шутка и ми вика бегај таму, ја оставам и кога ќе се исплаче сама вика земи ме гушни ме. Со таблет јас си имам проблем со големиот мада он е голем и пак кога ќе сржам го остава иако со протестирање. Само живци и трпение еден тон и битно е со сопругот да сте на исто не ти да речеш не може а он да и даде тоа што бара
Дечки помош совет, веќе 2,3 недели малово има многу тврда столица и со плачки е секое одење. Не можам никако да откријам што и прави проблем, што да у давам секојдневно за да и се регулира столицата. И варам суви сливи, јаде снегулки со ленено семе, пие јогурт, секој ден јаде или супа или манџичка. Дали може да предузвукаат суплементи ова, пие киндер имуно и некако имам чуство како од после тоа да почна вака. И големиов генерално има тврда столица ама од секогаш, само нема проблем како малово
@blessed.an јас ја оставам да се исплаче и ја игнорирам, си терам моја работа. Еве во задно време имаме проблем со гледање телевизија, според неа треба да гледаме цртани 24/7 па кога ќе решам јас нешто да гледам, има трескање од земја до нагони за повраќање. Но плаче 10 минути, гледа дека јас продолжувам да си гледам во телевизорот, и се откажува, почнува да си игра со играчките. @M&M секако дека можно да е од суплементот. Можеби треба време да се навикне организмот и да се регулира и столицата. Ти давај си и тоа што веќе даваш во исхраната за олеснување, но ако навистина не бива, смени го сирупот.
Ќе и го прекинам, пробиотик би требало да помогне вајда? И давав јас некое време пробиотик па правев пауза ќе земам пак нешто
Леее купив еден од тие, мињон од Despicable me, катастрофа.. ем грдо мириса, ем ко желе е. Сега и двајцата со Веледа шампонче си ги бањам.. може е поскапа, ама капка да стаам многу пени (споро се троши, така да и се исплати за цената) и плус преубаво ми мириса.