ТЕМА: Има ли лек за ракот?

Мислење 10 Апр 2011, 18:11

Слика

Др. Рик Герд Хамер е татко на Германската Нова Медицина кој, по долгогодишна практитка и многубројни истражувања поврзани со ракот, открил дека нешто не е во ред со современата конвенционална медицина.
Дошол до сознаение, дека наместо да лекува, таа организмот го труе, уште повеќе го слабее, и на крајот го убива. Др. Хамер ја поставил медицинската теорија, ја поткрепил со докази од пракса на преку 50 000 случаи. Бидејќи неговата теорија била фатална за современата медицина, тој бил прогласен за лудак, одземена му била дозволата за работа и завршил во затвор. Успеал да преживее неколку атентати и денес е активен во одбрана на своите официјално непризнати, но неоспорени, научни теории.

Да ви кажам право истражувањето е навистина обемно и има многу шокантни податоци.
Др. Хамер отворил приватна клиника во 1985, каде од 6500 пациенти болни од рак, сите во завршна фаза од болеста, 90 посто од нив биле живи и по 5 години по неговото лечење.
Имено, доколку се уважи неговата теорија, сите лекови за ракот би биле излишни, сите фабрики ќе треба да се затворат, неброено многу луѓе да останат без работа, и уште многу, многу последици...

Дали поради овие причини се обиделе да го отстранат од патот? Зошто никој научно не се обидел да ги оспори неговите теории, туку му ја одземале дозволата за работа?

http://www.ivonazivkovic.net/NEMACKA-NO ... I-DEO.html
Еве го линкот каде можете убаво да го прочитате истражувањето и да се информирате.
http://www.ivonazivkovic.net/HEMOTERAPI ... EVARA.html
А ова е линк каде се објаснува за хемотерапијата и нејзиното делување.
Прочитајте, па да дискутираме :)
RainBow

Црвено цветче

6673901
Мислења: 9796
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Wear the old coat and buy the new book."
Слика

Мислење 10 Апр 2011, 20:56

Прочитав во врска со неговото истражување, ова ми е познато и од порано, меѓутоа не знаев дека е негово тоа истражување.Точно дека има голема улога стресот за создавање болести, се спомнуваат во статијата и чакрите, тоа е нешто веќе познато во јогата, кои имаат голема улога за намалување на стресот.Има лек за ракот, но не го даваат заради профит, ете како што пишува, на човеков му направиле и атентати со цел да не се дознае тоа што тој го знае.Јас знам, а и имав прочитано дека витаминот Б17 кој го има во овошјето е лекот за рак, има на интернет може да се прочита.Исто така точно е дека може самиот организам да се излечи, сепак колку што се добри лекарствата, толку се и штетни, затоа што сепак тоа е вештачко, не е природно.Ова го знам и од мој близок роднина, така што јасно ми е и свесна сум што зборувам.Имав и прочитано книга, можеби позната, книга Тајна на мојата природна медицина од Рика Зараи, на српски е, исто во која се говори за тоа како може човек да се лечи, би било добро да се прочита, информативно и корисно.Само ќе кажам, наместо да дозволат човекот да помогне, тие одмагаат се со цел заради профит, ништо друго.Меѓутоа човек треба да е свесен за себе си, да внимава на здравјето,колку толку и преку овие начини кои ги дознава за да знае што е добро, а што лошо за здравјето.
Gordana10

Жолто цветче

26743361
Мислења: 4578
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Локација: Скопје
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 10 Апр 2011, 21:01

Ќе го снема човештвото заради профит. Сами себе ќе се уништиме, тоа е најжалното. Сите вакви обиди, да се докаже нешто, да се покаже вистината се осуетуваат, луѓето се уништуваат... Iмаше на страната и за витамините, a една професорка во средно истото ни го имаше кажано, дека немаат врска овие вештачки витамини, се е тоа за профит.
Еве го линкот http://www.ivonazivkovic.net/ISTINA-O-VITAMINIMA.html
Всушност, цел сајт изобилува со вакви информации, со истражувања, со вистина и лаги... Навистина е интересно да се прочита.
RainBow

Црвено цветче

6673901
Мислења: 9796
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Wear the old coat and buy the new book."
Слика

Мислење 10 Апр 2011, 23:54

Па тоа е најлошо како што рече- Ќе го снема човештвото заради профит. Знам за човекот имам гледано за него на ТВ. Жално што не се дава збор за некој што работел со години и вложувал во медицината, тука се се продава за пари, дури и животот на човекот. Колку млади умираат од рак, па зошто да не се применуваат советите на Др. Рик Герд Хамер? Страшно и жално
Zaljubena111

Жолто цветче

400143
Мислења: 1356
Зачленет: 20 Фев 2010, 01:09
08.08, 12.09, 14.10, 13.11, 13.12, 13.01, 11.02, 11.03, 11.04, 10.05

Бракот не е само парче хартија.Не е носење бурми и собирање на колекција од фотографии.Бракот е да се сакате еден со друг делејќи ја секоја воздишка взаемно.

Мислење 11 Апр 2011, 09:02

Медицина и хуманост, може да се каже дека денеска не постои. Жално, но реално. Ова го кажувам од лично искуство.
Денешните лекови ствараат зависност, а со тоа фармацевтските компании си создаваат редовни потрошувачи. Ако при секоја главоболка вие пиете аналгин, главоболката ќе ви поминува само со пиење аналгин.
Сетете се само на фамата за свинскиот грип и задолжителното вакцинирање.......
Докторите имаат слкучено договори со фармацевтските компании и работат на процент од препишани лекови.
Секако морам да наведам дека има и чесни исклучоци.

Да не бидам многу офф топик и да кажам дека верувам дека лек за ракот постои. Еве, Рик Герд Хамер е сведок за тоа. Но, на многу луѓе не им одговара лекот да биде откриен (поради профитабилни цели). Многу жално, но многу реално :worried:
Луѓето кои се сопственици на фармацевтските компании се членови на многу силни лоби групи и тие многу лесно ги заштитуваат сопствените интереси.
Останува на нас, на нашата сопствена свест да се решиме што ќе правиме. Дали ќе дозволиме да не трујат со хемотерапии и други јаки лекови, да ни го сведуваат имунитетот на 0, буквално да не скапуваат!
Во денешно време, како се повеќе се лечиш- така се нови болести ти наоѓаат :devil:. Страшно е, но така функционира целиот свет....
FBI

Жолто цветче

49774682
Мислења: 1469
Зачленет: 01 Јул 2010, 20:26
Локација: Somewhere in my own world
Од надворешниот изглед не можете да процените... дали јаболкото е црвливо !!!

Мислење 11 Апр 2011, 14:36

Не го дочитав целиот негов текст, моментално сум преосетлива на оваа тема, но на почетокот објаснува како настанува и зошто се појавува ракот, а пишува ли како може да се излечи? Да и јас не верувам во зрачењето всушност мислам дека уште повеќе го уништува организмот, но еве сега ако докторот на мајка ми и препорача хемотерапија со зрачење дали јас ќе имам храброст за да и кажам не нема да се зрачиш ќе се лекуваме алтернативно. Мислам дека нема, може за тоа што не би сакала да направам нешто за што не сум сигурна дека е подобар начин а и уште помалку би сакала да бидам одговорна за спречување на можно подобрување на ситуацијата. Не знам ама страшно е кога сте немоќни да сторите нешто, барем нешто.
al-vik

Сино цветче

90112
Мислења: 281
Зачленет: 27 Окт 2010, 09:21

Мислење 11 Апр 2011, 14:57

Има...Само тоа не им оди во прилог на големите фармацевтски компании па затоа не ги одобруваат лековите. Еден од тие лекови се базира на витамин Б17 кој е изолиран од семките на кајсијата
Feminkaa

Сино цветче

53344
Мислења: 293
Зачленет: 20 Мар 2011, 16:06

Мислење 11 Апр 2011, 15:17

Да еве го најдов и тоа за семките, и мајка ми јаде секој ден околу 20 семки, се надевам дека има вистина во тоа и дека барем нема да се шири, бидејќи уште нема правено операција(чекаме) ниту прима лекови се лечиме со семките.
al-vik

Сино цветче

90112
Мислења: 281
Зачленет: 27 Окт 2010, 09:21

Мислење 11 Апр 2011, 15:22

Само не треба да се претера со конзумирањето на семки, оти во голема количина се отровни
Feminkaa

Сино цветче

53344
Мислења: 293
Зачленет: 20 Мар 2011, 16:06

Мислење 11 Апр 2011, 17:24

До каде иде таа докторска суета - тоа чудо е! Колку само животи носат на совест (ако може воопшто да се каже дека ја имаат). Продадени души!
Сигурно постои лек и за рак и за сида и за сите можни болести. Тоа се болести создадени од луѓе, во лабораторија. Но, се разбира како ќе се збогатуваат ако дадат лек за сите болести, па полесно е да го трујат обичниот човек со се и сешто. Да почнеме од вакцините па до хемотерапијата. Хемикалии, глупости, ништо корисно и здраво во нив. Не дај Боже човек да отиде во болница заради некоја болест, ќе се врати со уште 100 болести.
Нејсе. Сакав да кажам дека ми текна на една жена, не можам да се сетам на името, прва почна кај нас да се занимава со макробиотичка храна, се излекувала самата (од рак на не знам што) со овој тип на храна. Имаше и емисија кај што готвеше, но во последно време ја немам видено. Мислам дека Виталиа е нејзина продавница, не сум 100% сигурна.
MissAnn

Сино цветче

244246
Мислења: 362
Зачленет: 24 Окт 2010, 03:00
Локација: сегде само не тука.
Hurt me with the truth, but NEVER comfort me with a lie....

Врати се на Алтернативна медицина

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter