ТЕМА: Има ли лек за ракот?

Мислење 22 Ное 2011, 20:06

Погледнете го филмов и се ќе ви биде јасно. Каде е лекот, и зошто не го комерциализираат леков.
http://www.burzynskimovie.com/
Сум кажала и претходно, двата родители ги изгубив од рак, сега се соочувам со многу веројатно губење на многу драга личност исто како резултат на рак.
Озрачени сме. Има повеќе болни од рак отколку од грип и се, тенкс то ди Америка олмајти и воената интервенција за мир и почитување на човековите права во Косово. :devil:
Ракот е голем бизнис. Повторно во Америка, од каде што го набавуваме целиот отров наречен хемотерапија. И никогаш нема да го дадат лекот за рак. Никогаш. Премногу пари ќе изгубат. Ќе ти дадат некое хемо кое ќе ти го доуништи и така слабото тело, и на онаа клиникана за онкологија, ќе те гледаат како пролазен број, еден од многуте па и како капак на се ќе ти кажат - Што се надевате, знаете дека кој влегов овде, не излегол жив... :punch: :punch:

ПС. На другарка мајка, докторка, дозна дека има рак и одби да се лекува според конвенционалната медицина со зрачења и радиација. Наместо тоа, самата си направи режим на исхрана, јадење неварен зеленчук, домашно млеко, цвекло. После година ипол, нема повеќе рак.
KuklickaSk

Жолто цветче

713296
Мислења: 1087
Зачленет: 20 Јун 2010, 20:18
Before i die, i'd like to see a good CHANGE in this generation drenched in HATE.

Мислење 25 Ное 2011, 01:03

KuklickaSk напиша:Озрачени сме. Има повеќе болни од рак отколку од грип и се, тенкс то ди Америка олмајти и воената интервенција за мир и почитување на човековите права во Косово. :devil:
Ракот е голем бизнис. Повторно во Америка, од каде што го набавуваме целиот отров наречен хемотерапија. И никогаш нема да го дадат лекот за рак. Никогаш. Премногу пари ќе изгубат.

ПС. На другарка мајка, докторка, дозна дека има рак и одби да се лекува според конвенционалната медицина со зрачења и радиација. Наместо тоа, самата си направи режим на исхрана, јадење неварен зеленчук, домашно млеко, цвекло. После година ипол, нема повеќе рак.

Америка секаде се меша,каде не веќе, главен судија |( од што толку ги сакаат парите, ич не им е гајле за тоа дали има болни или не, повеќе од јасно е дека никогаш нема да го дадат лекот и после ќе зборат наоколу немало Бог, па ќе измислуваат секакви работи |( а не гледаат што прават. Незнам како може на таков начин да заработуваат, боже фасцинирани од едно ливче хартија |( ептен им го завртело умот |( а луѓе умираат, страдаат од болки, тие пари |( Сметам дека здравата храна е лекот, нешто од што барем човек ќе знае дека не е штетно, иако има доста начини за човек да дознае за влијанието на исхраната, сок од цвекло е добро за крвта итн.
Gordana10

Жолто цветче

26743361
Мислења: 4578
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Локација: Скопје
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 25 Ное 2011, 01:16

KuklickaSk напиша:

Значи сепак во природата можеби и постои лекот?!?

Штознам,јас мислам дека за секоја болест што се јавува кај човекот постои и природен лек за истата,но се разбира ако болеста не е вештачки т.е лабораториски создадена како што се верува за одредени болести денес.
Се во нашиот огранизам е совршено споено и создадено и кога ќе размислиш сите витамини,минерали секоја здрава храна што е потребна на организмот ја има во природата.Затоа и верувам дека секој медицински лек има своја природна замена.

Тоа е тоа,сурови се луѓето денес,таков го направија светот.Големите сили,за големи пари,немаат трошка совест.
Acerola

Сино цветче

359392
Мислења: 406
Зачленет: 29 Мај 2011, 18:16
Локација: Rio de Janeiro

Мислење 01 Дек 2011, 23:52

Јас неодамна преживеав рак и тоа два пати. Првиот пат ме оперираа во Скопје и според нивно мислење немаше потреба од терапии, затоа што беше рано откриено и беше во здраво ткиво. По шест месеци метастазираше не лимфините жлезди под левата пазува. Во Скопје сакаа да ме оперираат, да примам хемотерапија и да одам на радијација. По се што прочитав за хемотерапијата и луѓето кои се лекувале со неа, одлучив да се лекувам со алтернативна медицина. Ме оперираа во Белград, а терипијата се засноваше на сода бикарбона. Докторот кој лекува со оваа терапија се вика Tulio Simoncini и го третира ракот како бактерија, затоа лекува со сода, која ги уништува бактериите. Сега сум добра, фала му на Бога, се надевам дека така и ќе остане. Колку што разбрав на ниеден пациент кој што се лекувал со сода бикарбона не му се повратила болеста. http://www.curenaturalicancro.com/ Ова е неговиот сајт, се надевам дека ова ќе помогне некому.
TheDutchess

Фем почетничка

20
Мислења: 2
Зачленет: 28 Ное 2009, 22:53

Мислење 03 Дек 2011, 04:02

TheDutchess напиша:Јас неодамна преживеав рак и тоа два пати. Првиот пат ме оперираа во Скопје и според нивно мислење немаше потреба од терапии, затоа што беше рано откриено и беше во здраво ткиво. По шест месеци метастазираше не лимфините жлезди под левата пазува. Во Скопје сакаа да ме оперираат, да примам хемотерапија и да одам на радијација. По се што прочитав за хемотерапијата и луѓето кои се лекувале со неа, одлучив да се лекувам со алтернативна медицина. Ме оперираа во Белград, а терипијата се засноваше на сода бикарбона. Докторот кој лекува со оваа терапија се вика Tulio Simoncini и го третира ракот како бактерија, затоа лекува со сода, која ги уништува бактериите. Сега сум добра, фала му на Бога, се надевам дека така и ќе остане. Колку што разбрав на ниеден пациент кој што се лекувал со сода бикарбона не му се повратила болеста. http://www.curenaturalicancro.com/ Ова е неговиот сајт, се надевам дека ова ќе помогне некому.

I јас го имав слушнато ова за докторов кој лечел рак и кандида со сода бикарбона исто и за друг доктор кој вбризгувал чист витамин C во вена дека и двата методи биле успешни .првиов доктор мислам дека исто бил гонет и одземена му била лиценцата и затворена ординацијата .Sепак би сакала од твое лично искуство да споделиш како се одвиваше терапијата ,би им помогнала верувам на многу кои имаат блиски во фамилија заболени од оваа ужасна болест
livert

Бело цветче

8019
Мислења: 78
Зачленет: 09 Апр 2011, 22:26
големите умови дискутираат идеи,
просечните умови дискутираат настани,
малите умови зборуваат за лугето.

Мислење 03 Дек 2011, 18:04

Терапијата траеше осум недели. Бидејќи бев оперирана на лимфните жлезди, имав вградено дрен (мало цревце) и преку него примав терапија на местото каде што бев оперирана. Терапијата со сода на лимфните жлезди, т.е. на местото каде што бев оперирирана (под левата пазува) траеше пет недели, првата, третата и петата недела примав терапија секој ден, а втората и четвртата преку ден. Прво, два пати се вбризгуваат два шприца од по 20 мл сода бикорбона и истите веднаш се вадат со шприц, а на крај се стават три шприци од 20 мл сода и тоа се остава до наредниот ден, односно до следната терапија. Морам да напоменам дека боли ужасно, меѓутоа како што поминуваше време и раната зараснуваше, така и болките беа значително помали. Исто примав и интервенозно. Таа терапија траеше осум недели со тоа што недела дена примав, а недела одмарав. Тоа болеше помалку. Секој кој што сака може и да ја пие содата затоа што не причинува никаква штета. Се припрема вака : Во половина литро физиолошки раствор се става 30 грама сода бикарбона, или пак во половина литро дестилирана вода која се корсти во болниците, се става 25 грама сода. Нус-појави има малку, боли како и секоја друга терапија, малку е непријатно да ти стои течност во телото затоа што тежи и не е пријатно за легнување, станување, од интервенозната терапија се појавува треска и покачување на температурата на телото, затоа што содата е солена телото бара многу вода и благо и тоа е се.
Да напоменам дека докторот лечи со оваа тарапија затоа што го смета ракот за бактерија, а содата ги гори бактериите.
Повторно ќе кажам дека се надевам дека ќе излезам некому во пресрет, затоа што знам колку е тешко човек да се бори со толку тешка болест, За се што ви треба во врска со терапијата можете да ме прашате, доколку сакате можам да ви дадам маил од докторот, негов број, број од клиниката каде што ме оперираа. едноставно ја имате мојата поддршка.
TheDutchess

Фем почетничка

20
Мислења: 2
Зачленет: 28 Ное 2009, 22:53

Мислење 15 Дек 2011, 03:30

[color=#FF40BF]
TheDutchess напиша:Терапијата траеше осум недели. Бидејќи бев оперирана на лимфните жлезди, имав вградено дрен (мало цревце) и преку него примав терапија на местото каде што бев оперирана. Терапијата со сода на лимфните жлезди, т.е. на местото каде што бев оперирирана (под левата пазува) траеше пет недели, првата, третата и петата недела примав терапија секој ден, а втората и четвртата преку ден. Прво, два пати се вбризгуваат два шприца од по 20 мл сода бикорбона и истите веднаш се вадат со шприц, а на крај се стават три шприци од 20 мл сода и тоа се остава до наредниот ден, односно до следната терапија. Морам да напоменам дека боли ужасно, меѓутоа како што поминуваше време и раната зараснуваше, така и болките беа значително помали. Исто примав и интервенозно. Таа терапија траеше осум недели со тоа што недела дена примав, а недела одмарав. Тоа болеше помалку. Секој кој што сака може и да ја пие содата затоа што не причинува никаква штета. Се припрема вака : Во половина литро физиолошки раствор се става 30 грама сода бикарбона, или пак во половина литро дестилирана вода која се корсти во болниците, се става 25 грама сода. Нус-појави има малку, боли како и секоја друга терапија, малку е непријатно да ти стои течност во телото затоа што тежи и не е пријатно за легнување, станување, од интервенозната терапија се појавува треска и покачување на температурата на телото, затоа што содата е солена телото бара многу вода и благо и тоа е се.
Да напоменам дека докторот лечи со оваа тарапија затоа што го смета ракот за бактерија, а содата ги гори бактериите.
Повторно ќе кажам дека се надевам дека ќе излезам некому во пресрет, затоа што знам колку е тешко човек да се бори со толку тешка болест, За се што ви треба во врска со терапијата можете да ме прашате, доколку сакате можам да ви дадам маил од докторот, негов број, број од клиниката каде што ме оперираа. едноставно ја имате мојата поддршка.

[/color]

Ако можете да ми дадете маил од докторот,негов број ,и број од клиниката ,колку што разбрав болницата се наоѓа во Белград каде се лекуваше со оваа терапија ,навистина ми е потребна помош бидејќи мајками има рак на јајници се оперираше во Скопје во државната болница но не ја исчистија доволно бидејќи имало дел каде што бил завфатен и не можел да се оперира, матката не и е извадена, и потоа продолжи со хемотерапија ама нема никаков успех сеуште е многу висок тумор маркерот.Ти благодарам однапред, поздрав
kiki.r89

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 15 Дек 2011, 03:00

Мислење 21 Јан 2012, 04:49

Јас верувам дека постои лек за ракот но како што кажавте понапред јавна тајна е тоа дека светот е контролиран од мал број на луѓе... популацијата се зголемува а еден од многуте начини е создавање на болести во лабараторија за да изумрат многу луѓе, исто е и со војните....
Инаку исто и со вакцините, еднаш се потресов кога касно навечер на една странска телевизија гледав документарна емисија за за вакцините во Америка и што се стои во позадина...ама за тоа во друга тема.
Прочитав дел од тоа што е постирано од Рејнбоу за докторот и да мислам дека има вистина во тоа. Татко ми почина од рак... и ден денес не ми се верува ;( , дека е болеста подмолна навистина е , веќе беше касно за операција. А дека имаше доживеано стресна ситуација пред извесно време пред да ја открие болеста навистина имаше исто како што опишува докторот како гром од ведро небо што емоционално многу го доживеа стресно иако пред нас не го покажувaше го чуваше во себе, Можда некои немаат, но немој да мислите дека ако денес доживееш таков стрес утре те фаќа рак?!!! таман работа, организмот е комплицирана а сепак толку едноставна работа. Инаку татко ми цел живот ме учеше за моќта на потсвеста и силно веруваше дека мозокот може да ги излечи и најтешките болести,но ете не успеа ;(
ANGEL1

Сино цветче

3268
Мислења: 155
Зачленет: 21 Дек 2011, 23:44
Локација: Vo cetvrtata dimenzija na mojata fantazija
Слика
OSTAVETE TRAGA....NAJDLABOKIOT KOPNEZ NA COVEKOVOTO SRCE E POTREBATA DA ZIVEE ZA CEL POGOLEMA OD SEBE.

Мислење 18 Фев 2012, 00:51

Биотехнологијата и генетиката многу напреднаа и мислам дека за некоја година конечно ке се најде лек за сите видови на рак. Пред некој месец во Америка со помош на ДНК беше излечено дете во напредна фаза на леукемија за само неколки дена. Деновиве очите на науката се свртени кон новиот генетски наноробот кој би требало да го лекува ракот. Им посакувам мноогу срека на научниците, ако успеат да го спасат светот од ова чудо, дефинитивно ке бидат мои идоли. Еве за што станува збор, побарајте може некаде ке најдете поопширно; http://www.nature.com/news/dna-robot-co ... ls-1.10047
kikikikirika

Зелено цветче

418120
Мислења: 680
Зачленет: 17 Јун 2011, 05:16
TAKE ME AS I AM OR WATCH ME AS I GO

Слика

Мислење 20 Фев 2012, 13:47

taci1

Фем почетничка

46131
Мислења: 48
Зачленет: 10 Дек 2011, 21:12

Врати се на Алтернативна медицина

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter