ТЕМА: Лек за цисти на јајниците

Мислење 12 Јан 2012, 19:41

циста на јаници во никој случај не поминува со чај каков и да е,тој што напишал лаже.за лечење на циста докторот треба да каже или се лечи со терапија или се отстранува со операција.позз
ribce27

Сино цветче

3153
Мислења: 158
Зачленет: 22 Дек 2011, 00:11

Мислење 25 Јан 2012, 02:53

Здраво девојки,
значи вака прво да се разбериме иако сум поддржувач на алтернативната медицина и ја применувам доста во работата цисти на јајници тешко дека со тревки и чаеви можат да се излекуваат.
Друга работа многу е важно какви се цистите и трето јас сум дијагностицирана со полицистични јајници веќе 12 години. Можам да ви раскажам за моето искуство и мојот случај па сами видете си дали ќе ви помогне. На почетокот тешко ми ја поставија дијагнозата и тоа беше 90% зафатеност од цисти на двата јајници. Во опсервација ановулаторни циклуси и неплодност. Е сега јас од кога памтам за себе си имам редовен циклус како по часовник, на времето многу болен и редовни овулации но нејсе. Имав некој други стресни моменти тој период и многу голем хормонален дисбаланс направив, а од страна на терапија не смеам да примам никакви контрацептиви бидејќи не ги поднесувам. Во тоа време беше експериментално и нестандардно лекувањето за полицистични јајници со тбл. Метформин - тоа са таблети за диабет кои имаат неспецифично дејство и го блокираат растот на цистите, односно се врзуваат со рецепторите и ги уништуваат. Јас веќе 12 години ги пијам, одам на 6 месечни контроли кај проф. Крстевска на ендокринологија бидејќи полицистичните јајници предизвикуваат хиперинсулинемија и таа ја контролирам и во зависност од вредностите на инсулинот ја корегирам терапијата, веќе 12 години немам никакви цисти освен повремени фоликуларни, имам сеуште редовна. нормална, без болки и обилни крварења менструација и редовни овулации со по две јајце клетки. ( редовно одам кај гинекологот). Единствен проблем што го имам е зголемената тежина која и покрај здравиот режим на исхрана кој го имав тешко ја контролирам.
pepperutka30

Фем почетничка

23
Мислења: 12
Зачленет: 24 Јан 2012, 23:52
Локација: in your fantasy
Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself.

Мислење 25 Јан 2012, 05:17

moze d ami objasnes sto e policisticni jajnici i kako gi otkrija imase li simptomi?

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
ribce27

Сино цветче

3153
Мислења: 158
Зачленет: 22 Дек 2011, 00:11

Мислење 29 Мар 2012, 18:52

Женски! Нова сум на форумов. Од неодамна разбрав дека имам циста на десниот јајник и кога дознав ми се сруши целиот свет бидејки прв пат отидов и докторкава ми го кажа тоа како да е крај на светот. Цистава била голема околу 5 цм, но била исполнета со бистра течност, но за среѓа не била некоја “лоша“ циста.Ми рече дека е потребна итна хирушка интервенија. Не ми препорача никакви лекарства, а потоа ми рече ден цистава не била опасна. Одтогаш не сум отишла на гинеколог и мислам дека после тоа никогаш нема да отидам. Ве молам за помош.
macaangel91

Фем почетничка

01
Мислења: 3
Зачленет: 20 Мар 2012, 18:39

Мислење 22 Апр 2012, 17:12

Poisoon напиша:Zdr i,jas imav cista na jajnik no so pomos na eden priroden lek sega sum Ok fala mu na gospod,do togas ne veruvav vo takvi raboti no sega se uveriv....Mozam da ti go kazam brojot od zenata konsultiraj se so nea,taa podobro ke ti objasni...pozz

Дали ќе можеш во порака да ми пишеш контакт број од жената?
Boom

Фем почетничка

33
Мислења: 19
Зачленет: 31 Авг 2011, 21:30

Врати се на Алтернативна медицина

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter