ТЕМА: Jавен оглас за вработување во Македонски шуми

Мислење 03 Јун 2013, 01:07

Не видов никаде ваква тема, а многу ме интересираат ваши мислења ставови, дали слушнавте дека владата ќе вработува 1600 граѓани од 4 те ранливи категории, долгорочно невработени, многудетни семејства, еднородителски семејства.
Јас аплицирав, и се надевам. Ваши мислења?
Аватар на корисникот
Katiija

Сино цветче
 
941
Мислења: 106
Зачленет: 04 Ное 2010, 21:07

Мислење 03 Јун 2013, 09:25

И јас планирам да аплицирам, но мекако не гледам мн надеж во овој оглас
Сепак СРЕЌНО Н СИТЕ што се пријавиле
Аватар на корисникот
l-a-d-y-di

Сино цветче
 
169536
Мислења: 429
Зачленет: 10 Јан 2013, 17:59
:f: На човек можеш да му згазнеш на сенката, но не можеш да му стапнеш на среќата! :f:

Мислење 03 Јун 2013, 09:30

Заинтересираноста е премногу голема, нормално со толкава невработеност во земјава, голема гужва се создавала пред Македонски шуми.
Секако дека не можат сите да не вработат но барем нека биде реално оценувањето на тоа кој има најголема потреба од вработување.
Но се сомневам дека ќе биде реално, којзнае колку врски се бркаат сега "очи се вадат, гзови се продаваат".
И јас ќе се пријавам ама тешко е и врски да бркаш со толкав број на пријавени.
Аватар на корисникот
Abeja

Жолто цветче
 
45563057
Мислења: 2580
Зачленет: 24 Мар 2011, 01:01
Локација: Скопје
Слика

Мислење 03 Јун 2013, 09:42

Добре бе луге.Ај да не се рече дека бираме ама еве јас на пример размислувам што би работела жена на 40 години во македонски шуми а ги исполнувам сите услови.
Се си мислам ако аплицирам ке изгледа смешно.Сите ранливи категории у македонски шуми.Ова ми се чини не селектираат како овци уште и бројка на уво да ни стават и ај у македонски шуми. :xА колку не има и Амазон не не збира.

За какви работни места се аплицира?
До кога е рокот за апицирање знае ли некој?Да се обидеме ај. :!:
Аватар на корисникот
vinozito1

Зелено цветче
 
19562117
Мислења: 524
Зачленет: 21 Фев 2013, 16:05

Мислење 03 Јун 2013, 10:19

Се аплицира мислам до 22.06.2013.
Аплицирај, ако имаш врски што ти е гајле на какво место ќе те стават. Ако имаш образование ќе те стават се надевам на соодветно место. Оние со основно сигурно ќе ги стават во преработка, обработка, што знам да сечат дрва да собираат, тие со средно некакви работници, потрчковци, слично и со високо образуваните, ќе ги стават во некоја канцеларија,архива и сл. да средуваат или издаваат документи.
Аватар на корисникот
Abeja

Жолто цветче
 
45563057
Мислења: 2580
Зачленет: 24 Мар 2011, 01:01
Локација: Скопје
Слика

Мислење 03 Јун 2013, 14:04

vinozito1 напиша:Добре бе луге.Ај да не се рече дека бираме ама еве јас на пример размислувам што би работела жена на 40 години во македонски шуми а ги исполнувам сите услови.
Се си мислам ако аплицирам ке изгледа смешно.Сите ранливи категории у македонски шуми.Ова ми се чини не селектираат како овци уште и бројка на уво да ни стават и ај у македонски шуми. :xА колку не има и Амазон не не збира.

За какви работни места се аплицира?
До кога е рокот за апицирање знае ли некој?Да се обидеме ај. :!:

На овој линк http://mkdsumi.com.mk/aktuelnosti.php?a=27 ги имате:
1. условите кои секој кандидат во зависност од групата/категоријата во која припаѓа треба да ги исполни
2. документите кои ви се потребни и рокот за пријавување
3. можете да ја превземете и апликацијата па истата да ја испратите на адресата која таму ви ја покажува

Со среќа на сите што ќе аплицираат! :)
Аватар на корисникот
deliza

Сино цветче
 
8853
Мислења: 124
Зачленет: 15 Фев 2012, 22:02

Мислење 03 Јун 2013, 20:45

vinozito1 напиша:Добре бе луге.Ај да не се рече дека бираме ама еве јас на пример размислувам што би работела жена на 40 години во македонски шуми а ги исполнувам сите услови.
Се си мислам ако аплицирам ке изгледа смешно.Сите ранливи категории у македонски шуми.Ова ми се чини не селектираат како овци уште и бројка на уво да ни стават и ај у македонски шуми. :xА колку не има и Амазон не не збира.

За какви работни места се аплицира?
До кога е рокот за апицирање знае ли некој?Да се обидеме ај. :!:

По вработувањата во Македонски шуми, ќе се прави распределување по други институции. Беше кажано на сите вести.
Аватар на корисникот
Likicka

Фем почетничка
 
20
Мислења: 2
Зачленет: 01 Јун 2013, 08:08

Мислење 04 Јун 2013, 08:48

Нема сите вработени да останат во македонски шуми, тамо е огласот, после селекцијата ќе ги распределуваат на места каде што има потреба

vinozito1 не се думај кај ке работиш веднаш пријави се, можеби и нема да ти требаат врски бидејќи селекцијата е во министерство
Аватар на корисникот
l-a-d-y-di

Сино цветче
 
169536
Мислења: 429
Зачленет: 10 Јан 2013, 17:59
:f: На човек можеш да му згазнеш на сенката, но не можеш да му стапнеш на среќата! :f:

Мислење 04 Јун 2013, 09:18

Освен диплома, државјанство, апликација, дали поднесувате и некои други документи дека ги исполнувате условите од точката под која се пријавувате, на пример потврди за невработеност од Завод за вработување, некоја потврда од УЈП за приходи итн ?
Аватар на корисникот
Abeja

Жолто цветче
 
45563057
Мислења: 2580
Зачленет: 24 Мар 2011, 01:01
Локација: Скопје
Слика

Мислење 04 Јун 2013, 09:46

На линкот погоре пишува само тоа.Електронските податоци ке се проверувале.Баш ми е чудно што не се бараат тие подврди од Завод од УЈП.А да си прашаме телефонски во Македонски шуми еве ти број
389 2 2581 080 на централа и овој на директор 389 2 258083
Аватар на корисникот
vinozito1

Зелено цветче
 
19562117
Мислења: 524
Зачленет: 21 Фев 2013, 16:05

Врати се на Барање работа

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 11 гости