ТЕМА: Бабите и зетовците

Мислење 17 Мар 2011, 04:08

Бабите и зетовците? Дали сметате дека овој однос е ист како односот свекрва - снаа? Бабите се тие што го „тинтрат“зетот, што му угодуваат. Леле, колку и да сакаме да избегаме од патријахалното останува. Мајка дава ќерка и поради тоа мора да замолчува, да толерира. Што мислите Вие?
babaDara

Сино цветче

14142
Мислења: 279
Зачленет: 04 Мар 2011, 03:04

Мислење 17 Мар 2011, 04:21

не е исто како свекрва снаа еве зошто...свекрвата е љубоморна на снаата демек ке и ја украде љубовта од синот и никогаш неможе да се помири со фактот дека не е најдобрата жена во светот на нејзиниот син...додека пак баба зет е друго...барем во мој случај имам зет кој и јас и мама и тато го почитуваме сакаме премногу ама он си е таква искрена и добра особа што би требало да бидеш кретен да кажеш дека е лош

мајката кога си ја гледа керката срекна и задоволна од мажот уште толку повеке си го цени зетот и почитува а мајката кога си го гледе синот срекен задоволен од жената она попиздува од љубомора што она не е заслужна за тоа туку снајката
Zoza

Зелено цветче

23544
Мислења: 756
Зачленет: 24 Фев 2011, 00:21
Локација: Ljubljana-Slovenija
Слика

Добриот маж никогаш не би ја повредил својата жена, само повремено ја тестира нејзината сила и одлучност постојано да биде покрај него !

Мислење 17 Мар 2011, 04:27

Свекрвите се посесивни ( неоправдано).
babaDara

Сино цветче

14142

Мислење 17 Мар 2011, 04:47

Бабите као демек ги поштуваат зетовците,ги тинтраат им угодуваат а свекрвите ги мразаат снаите значи врти сучи секогаш од женската страна се сите супер а сите од машката страна се љуборморни,посесивни лоши,злобни итн.Е ај да видиме ако зеткото им живее дома кај нив дали односот ќе биде вака,дали ќе го тинтраат дали ќе му угодуваат,дали нема да се мешаат при кавга а кавги има во секој брак и дали нема да застанаат во одбрана на ќерките.Многу е лесно да глумиш љубезност еднаш два пати во месецот на саат два,а сосема друго е кога си со некого 24/7.
bittersweet

Зелено цветче

14622127
Мислења: 542
Зачленет: 28 Ное 2010, 06:30
Локација: where the sun almost always shine`s
Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.

Мислење 17 Мар 2011, 05:47

Mама и мажот ми се во нормален однос, таа го почитува премногу,зашто и се нашол во некои ситуации,кога било носење на лекар,позајмување пари,итн,и мажот ми се однесува убаво со неа,ништо досега не му рекла,не го навредила :?: Kај нас барем не е однос-свекрва-снаа :)
wolf4e

Жолто цветче

13181270
Мислења: 1972
Зачленет: 16 Јан 2010, 17:56
Bнимавај што посакуваш...може да се исполни!

Мислење 17 Мар 2011, 11:28

зете мили зете :$
знам една приказна која вели дека бабата од тоа што зетот толку и се бендисал, дури и торта му подготвила-зетова торта :$
:rofl: :lol:
srcekrsacka

Жолто цветче

4492763
Мислења: 1600
Зачленет: 26 Ное 2010, 18:13

Мислење 17 Мар 2011, 12:16

Сосема спротивно е од снаа и свекрва ;) мојот дечко иако официјално не е зет,мајка ми го сака како син :P секогаш ме напаѓа мене и го брани него,оти знае каква компликација сум и дека јас сум иницијатор на кавгите :$ ,и често му вели-не и попуштај многу многу ;) некогаш кога ќе се скараме вели-знаеш каков злато е,све ти оди по ќеф,зашто му се лутиш ,неможеш таков да најдеш како него :lol: и во право е :inlove: ,а не верувам дека мајка му некогаш би ме бранела пред него,секогаш тој би бил во право-ова по дифолт е случај кај сите свекрви ,нели-синчето е во право :P
А и тој ја почитува мајка ми,си пијат кафенце,откако почина татко ми тој све и помага ,цепи дрвца кога треба,ако треба да се поправи нешто го вика таа него,и баш ми е мило за тоа :inlove: иако и татко ми многу го сакаше,и многу ми е криво- што никогаш нема да има дедо дечко ми, ;( а колку се погодуваа ракиичка ,муабет,,,,еххх тоа е :worried:
maca99

Жолто цветче

14702650
Мислења: 1755
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Мислење 17 Мар 2011, 15:52

maca99 напиша:Сосема спротивно е од снаа и свекрва ;) мојот дечко иако официјално не е зет,мајка ми го сака како син :P секогаш ме напаѓа мене и го брани него,оти знае каква компликација сум и дека јас сум иницијатор на кавгите :$ ,и често му вели-не и попуштај многу многу ;) некогаш кога ќе се скараме вели-знаеш каков злато е,све ти оди по ќеф,зашто му се лутиш ,неможеш таков да најдеш како него :lol: и во право е :inlove: ,а не верувам дека мајка му некогаш би ме бранела пред него,секогаш тој би бил во право-ова по дифолт е случај кај сите свекрви ,нели-синчето е во право :P
А и тој ја почитува мајка ми,си пијат кафенце,откако почина татко ми тој све и помага ,цепи дрвца кога треба,ако треба да се поправи нешто го вика таа него,и баш ми е мило за тоа :inlove: иако и татко ми многу го сакаше,и многу ми е криво- што никогаш нема да има дедо дечко ми, ;( а колку се погодуваа ракиичка ,муабет,,,,еххх тоа е :worried:

Мајките се секогаш самокритични со ќерките, што не е случај на мајките со своите синови. Тие не се објективни.
babaDara

Сино цветче

14142

Мислење 17 Мар 2011, 16:05

babaDara напиша:Мајките се секогаш самокритични со ќерките, што не е случај на мајките со своите синови. Тие не се објективни.

Точно!
Мајка ми многу пати знае да ме нападне мене пред маж ми, да ми кажува ова не ми чини, она не ми чини, а понекогаш тие двајца заедно (на само) си кажуваат еден на друг што им смета кај мене (што ми е лоша особина), а потоа мене ме караат.
Додека со свекрвица не е иста ситуацијата. Никогаш не ме прашала ниту пак кажала нешто лошо за син и.
Мајка ми е млада, можеби и затоа е поопуштена со зет и. Си знаат да си направат и мресен муабет, кога ќе му се јави она на него знае да го праша: Да не ве прекинав со ќерка ми во нешто ?
Значи, ко што го цитирав ова погоре, бабите се објективни, свекрвите НЕ (барем кај мене е така).
За среќа, маж ми до сега се нема скарано со нив, им има прогледано неколку пати низ прсти (што е нормално), бидејќи ако се фаќал за тие неколку ситници што моите направиле грешка, каде ќе беше крајот...
А за погодување онака, кога сме излезени заедно со нив или кога сме им на гости, бабата и зетот знаат да си седнат и да се напијат по некоја чашка узо :lol: , а потоа со дедото да си напише спортска. :D
blond

Жолто цветче

33443178
Мислења: 1923
Зачленет: 24 Сеп 2010, 10:11
Слика

Мислење 17 Мар 2011, 16:21

Море однос зет-дедо требало,не баба и зет.
Таму је напето увек! :D
Lilit

Жолто цветче

84611380
Мислења: 4369
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: nitokris и 4 гости

Site Meter