ТЕМА: Бабите и зетовците

Мислење 14 Дек 2011, 00:35

beautiful1 напиша:
Zaljubena111 напиша:
beautiful1 напиша:Е сега како што видов сите напишале дека бабите и зетовците имат дури подобар однос од мајка-керка.Во мојот случај е обратно. Мајка ми не го сака мојот дечко. Не ја ни терам да го сака ја сум таа што треба да го сака него но мајка ми несака ни да слушне за него. Се беше ок додека една од моите роднини која што е многу блиска со мајка ми и се јави да и каже дека он е сиромашен, дека немале пари, дека не бил работлив и уште шо не.....

Навистина се изненадив со твојот пост, но навистина ме потресе однесувањето на мајка ти :!: . Ах тие пари денес имаш утре не. Па значи таа сите луге ги проценува по парите :devil: . Но најважно е вие да се сакате да даде Господ да си останете заедно да бидете среќни и успешни, па така да и докажете на мајкати дека љубовта не се купува со пари, ами со срце.

Фала срцка и ние се трудеме да си останеме, еве веке 1 година заедно ке направеме во август и ногу сум срекна. Инаку со срека на тебе кога ке си фанеш дечко(ако немаш сега) да им се погоде муабетот со твојте пошто онака не е лесно :*

А што као мајка ти твоја родена ти посакува лоша судбина :fubar: може била поотворена па директно ти кажала каде лежи зајакот, и ако е вистина да знаеш деца од љубов само се прават а не се ранат. А може и да се измишљотини....ти процени, ама дека мајка ти нема ич право....па не би рекла....само не ти го пласирала размислувањето во завиена форма.... сепак ако велиш - вреден, со нормални заработувачки и сл нема потреба за паника
Regenbogen

Бело цветче

2321
Мислења: 92
Зачленет: 30 Ное 2010, 00:12
Локација: Скопје

Мислење 14 Дек 2011, 00:42

Regenbogen напиша:А што као мајка ти твоја родена ти посакува лоша судбина :fubar: може била поотворена па директно ти кажала каде лежи зајакот, и ако е вистина да знаеш деца од љубов само се прават а не се ранат. А може и да се измишљотини....ти процени, ама дека мајка ти нема ич право....па не би рекла....само не ти го пласирала размислувањето во завиена форма.... сепак ако велиш - вреден, со нормални заработувачки и сл нема потреба за паника

а што сега мојот маж има пари а се трудиме за деца подолго време? Ај оди направи дете со пари- Глупост. Ух им се смеам во фаца на тие што трчаат по пари и сонуваат дека кога ќе се омажат за богат маж ќе живеат како кралици и ќе им ја стават престилката на свекрвата во кујната а ти ќе го дурлаат цигарот. Без пари не се може точно, но парите не се мерило за ниедна љубов. И како што сум рекла во погорниот пост ПАРИТЕ ДЕНЕС ГИ ИМАШ УТРЕ НЕ- животот е тркало драга се врти!
Zaljubena111

Жолто цветче

400143
Мислења: 1356
Зачленет: 20 Фев 2010, 01:09
08.08, 12.09, 14.10, 13.11, 13.12, 13.01, 11.02, 11.03, 11.04, 10.05

Бракот не е само парче хартија.Не е носење бурми и собирање на колекција од фотографии.Бракот е да се сакате еден со друг делејќи ја секоја воздишка взаемно.

Мислење 14 Дек 2011, 00:49

Zaljubena111 напиша:
Regenbogen напиша:А што као мајка ти твоја родена ти посакува лоша судбина :fubar: може била поотворена па директно ти кажала каде лежи зајакот, и ако е вистина да знаеш деца од љубов само се прават а не се ранат. А може и да се измишљотини....ти процени, ама дека мајка ти нема ич право....па не би рекла....само не ти го пласирала размислувањето во завиена форма.... сепак ако велиш - вреден, со нормални заработувачки и сл нема потреба за паника

а што сега мојот маж има пари а се трудиме за деца подолго време? Ај оди направи дете со пари- Глупост. Ух им се смеам во фаца на тие што трчаат по пари и сонуваат дека кога ќе се омажат за богат маж ќе живеат како кралици и ќе им ја стават престилката на свекрвата во кујната а ти ќе го дурлаат цигарот. Без пари не се може точно, но парите не се мерило за ниедна љубов. И како што сум рекла во погорниот пост ПАРИТЕ ДЕНЕС ГИ ИМАШ УТРЕ НЕ- животот е тркало драга се врти!

Младост лудост! ;)
да, животот е тркало, ама кој е мрзлив цел живот е таков
Regenbogen

Бело цветче

2321
Мислења: 92
Зачленет: 30 Ное 2010, 00:12
Локација: Скопје

Мислење 14 Дек 2011, 00:53

Regenbogen напиша:Младост лудост! ;)
да, животот е тркало, ама кој е мрзлив цел живот е таков

Да стара животот е тркало, ама кој е мрзлив цел живот е таков :*
Zaljubena111

Жолто цветче

400143
Мислења: 1356
Зачленет: 20 Фев 2010, 01:09
08.08, 12.09, 14.10, 13.11, 13.12, 13.01, 11.02, 11.03, 11.04, 10.05

Бракот не е само парче хартија.Не е носење бурми и собирање на колекција од фотографии.Бракот е да се сакате еден со друг делејќи ја секоја воздишка взаемно.

Мислење 20 Дек 2011, 13:32

Од тоа што сум го видела досега, гледам дека бабите се многу подобро настроени кон зетовите, од политички причини, затоа што ќерката им е мажена за тој човек, па за нејзино добро се улижуваат кај зетот, го подржуваат, а дури и кога не е во право, често пати и му премолчуваат.

Кога ќе дојде снаа в куќи, одма се гледа на неа со едни очи, а на зетот со други. :fubar:
И потоа бараме слога и разбирање. Е, нема! :x
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 20 Дек 2011, 13:40

girl.23 напиша:Кога ќе дојде снаа в куќи, одма се гледа на неа со едни очи, а на зетот со други. :fubar:
И потоа бараме слога и разбирање. Е, нема! :x

Точно. Баба ми (на мајка ми мајка) станала свекрва 4-5 години откако станала баба (откако ја омажиле мајка ми). Татко ми е многу лош на уста, знае да изнакаже многу работи. Баба ми до сега му се нема налутено за ништо, а тој збори ли збори. Една работа да и каже вујна ми, баба ми веднаш и се лути.
Таква е ситуацијата со години :D

И да, снаата не знае ништо да направи, само ќерка и :D

Патем ситуацијата помеѓу маж ми и мајка ми е совршена. Дури и се зафркаваат меѓусебно, нешто што јас не можам да замислам не пак да го сторам со родителите на мм.
blond

Жолто цветче

33443178
Мислења: 1923
Зачленет: 24 Сеп 2010, 10:11
Слика

Мислење 20 Дек 2011, 13:51

blond напиша:
И да, снаата не знае ништо да направи, само ќерка и :D

Уффффф............
За ова треба посебна тема! :D

Зетот, каков сака нека е, најубав е.

А, снаата нека се откости од работа, нека ги прави највкусните јадења, нека чисти како добрите самовили од приказните, никогаш нема да е доволно. :!: Само ќерката знае најубаво, дури и ако е таа најголемиот дембел на светот. :puke:
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 25 Дек 2011, 23:37

za razlika od snaite i svekrvite zetovcite poveke se slozuvaat so babite na primermojot sorug mnogu dobro se slozuva so majkami.Taa sekogas pred site samo go fali veli deka toj i bil najdobar zet ma d aima i drug zet ama nego ne go fali sekogas
langida

Бело цветче

90
Мислења: 52
Зачленет: 15 Фев 2011, 16:26

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: nitokris и 4 гости

Site Meter