ТЕМА: Брачни неверства

Мислење 21 Јан 2012, 02:54

anabel-a напиша:Девојки, верувајте дека го ценам секое ваше мислење, и што одвоивте дел од своето време да напишете нешто и да ми помогнете.

Кој не мрази такви изроди, јас неможам ни да го гледам веќе. Кога го гледам целата се тресам а немоќна сум да направам нешто... :( Сега кога почнува кавга пробувам да го игнорирам, ама.. само пробувам.... ;(
Да не бидам досадна и да не одам оф топик, ќе кажам само дека ќе пробам да дојдам до неговиот моб некако и да прочитам некоја ,,интересна,, порака ако има. Ако не, да сме здрави и живи :|

Исто приметувам дека последнава недела навечер оди некаде и се враќа во ниедно време.
( а никаде не работи, го издржуваме дома.. стокаааа :@ ) И којзнае на кои курви ги дава парите наши..

Фала ви девојки уште еднаш, ве гушкам :hug:

Тргајте му се од „патот“ кога ќе го фатат тие лудите ,не му узвраќајте на муабетите,кавгите и сл.тоа уште повеќе ќе го изнервира,ама ќе види-невиди дека воопшто не паѓате на негови провокации и (се надевам)дека ќе се „потсмири малку.

А тоа ,за тие негови „ноќни прошетки“ -ич да не се секирате.Тоа е негов срам,негов образ и чест.

За пари,ако не печали,нема ни да има во џеб(немојте да одвојувате од ваши уста ,за да он „маж во куќа мора да има некој денар во џеб“.

За јадење и пиење-минимално купувајте за дома,нека осети,па кај ги дава парите таму нека јаде.

Бидете си онака изкулирани,не му обрнувајте внимание,не му враќајте на кавгите,не го „рецкајте“-едноставно нека биде како дел од инвентар.

Тој се храни со тоа што ве гледа како се нервирате,плачете,се дробите.Остај го нека јаде трици,земи си крпа в раце,бриши си прашина додека он започнувува да се кара-ќе види не оди,ќе си излезе.
А таков човек не ви го треба дома,подобро нека скита некаде по сокаци ,отколку дома да ви јаде душа.
stetoskop

Сино цветче

373194
Мислења: 312
Зачленет: 11 Мај 2011, 15:31

Мислење 21 Јан 2012, 22:01

Stetoskop, фала ти за советите... Иако не е баш така лесно како што викате вие......Многу е тешко тоа да се постигне верувајте.. Башка мајка ми имала нешто неправилности со срцето и кажале сабајле на снимање кога била, и тоа се' поради него........Многу сум тажна ;(

Се молам само се' да биде во ред!! :( :l:
(извинете за офтопик)........
anabel-a

Жолто цветче

13792054
Мислења: 1235
Зачленет: 25 Авг 2011, 17:17
Локација: New York
Слика

Мислење 06 Фев 2012, 03:00

Имелда сега после толку време го видов твојот пост, фала ти цтварно ми зна4и како и на другите постови сто ми ги пишаа.Сеа сум стварно во такба фаза каде што не работам, финанскиски сум постегната. неговата плата сега е мала сега не можам да си дозволам толку многу обицно храната ја купуваат неговите во тој поглед ни помагаат, дали ме свакашч неговата плата е за други трошоци сто гима имаме, сега неидат на работа, преоптеретереност имаат,Аја сум малце таква избувлива, ако несо ми се спротистави одма се караме, па за некое време ни поминува.Незнам малце таква ми е ситуацијата а тоа со викаш сум го приметила дека е така се он да го омал зборот, демек неговото да се слуша, бла бла.Незнам некако несум толку финансиски мокна за да излегувам по4есто, незнам понатак како би се одвивале работиве се надевам и ја на подобро
monibejbi

Фем почетничка

46
Мислења: 34
Зачленет: 26 Јун 2010, 21:53

Мислење 09 Фев 2012, 02:42

ауф ама се измачив со оваа тема 4 дена ја читам и еве конечно ја дочитам се мислев дали да пишувам на темава или не ама ај ке пишам
со мазот ми сме во брак еве десет години +4 години во врска.Додека бевме дечко и девојка имаше 2 ситуации кај што слушав дека се мува со некоја девојка.Тогас се случуваше да разберам и да се скараме па период кај шо ке се молеме колеме и пак попуштав и се смирувавме.Во еден момент кога бевме скарани јас случајно у кафиќ сретнувам децко постар 8 години од мене се запознаваме 2-3 пати се срекаваме во дискотека со друштво он се залепи за мене почна да се пуста и се понуди да ме испрати до дома на што јас прифатив и се слуци бакнеж утрдента ми се јавува друга ден исто доага викенд испагаме со друштво и се така некаде 1 месец.Етек после 1 месец дознавам дека уствари типот е женет со дете а ја толку зацепана у него немозам да се тргнам и така се гледавме усте 2-3 месеци редовно за да ја (фала богу)сватам дека со него нема надеж и едноставно нема сто да ми пружи и му кажав отворено дека ми се свиѓа ама немам иднина со негои фино лепо гуд бај се смирив со дечкото и по некое време се земавме па свадба па едно детенце па после 4 години усте едно и еве 10 години од брак но ниту еднаш не сум помислила да го изневерам макар сто сме имале периоди на финансиски кризи кавги со неговите и моитеи сега работи во странство јас си уживам дома со дечинјата он си доага еднаш на секои 3 месеци седи по 1 месец и пак заминува да спечали повеке пари за да може да имаме подобар живот сега бракот ни е уште постабилен,посигурен исполнет за желба да поминат тиа 3 месеци да се видиме ,гушниме страста повторно се разгоре и сега сме како тинејгери лудо влјубени по 24 саати на скајп најбитно од се е што не сум ни помислила да го изневерам бидејки се што ми треба го поседува он лекцијата е значи малку да сте раздлени и ке сватите дека се уште сте лудо зајлубени во својот маж :D :D :D
ах заборавив да кажам дека само отворен,искрен однос со партнерот тоа е клуч на успешен брак
значи разговарајте отворено за неговите и вашите потреби без да се срамите пред него да покажете било какви чуства
А ЗА ТЕМАВА НЕБЕРСТВА СУМ СТАТУС КВО АКО НЕШТО НЕМАШ КАЈ СЕБЕ ТОГАШ КЕ СЕ СТРЕМИШ ДА ГО ДОБИЕШ ЗАТОА САМО ОТВОРЕНА ДИСКУСИЈА НА СИТЕ ТЕМИ :D :D :D :inlove: :inlove: :inlove:
Последна редакција: RainBow на 09 Фев 2012, 03:35; редактирано еднаш.
Причина: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.
eva11

Сино цветче

8418
Мислења: 127
Зачленет: 23 Јун 2011, 01:34

Мислење 19 Фев 2012, 18:16

И јас го направив истото во брак бев 6 години се заљубив во колега, го сакав највеќе на свет. кога сфатив дека тој сака да го напушти семејство за мене, се покајав и му кажав да прекинеме. Уште го сакам, но ми е забрането да бидам со него. Тоа беше првапт да го изневерам мојот маж, али фатално за мене. Сега сум во беда. живеам с мажот ми а сакам друг човек.
Sonce77

Бело цветче

62
Мислења: 52
Зачленет: 17 Фев 2012, 20:26

Мислење 20 Фев 2012, 03:26

ПО ОВА НАПИШАНОВО ГЛЕДАМ ДЕКА ТИ СЕУШТЕ ГО САКАШ КОЛЕГАТА ,
СОВЕТ ОД МЕНЕ ИСКРЕН ЗЕМИ СИ ЕДЕН ЛИСТ И ПОДЕЛИ ГО НА 2 ДЕЛА
НА ЕДНАТА СТРАНА НАПИШИ ШТО КЕ ИЗГБИШ А НА ДРУГАТА НАПИШИ ШТО КЕ ДОБИЕШ АКО СЕ РЕШИШ ДА БИДЕШ СО НЕГО И ВИДИ ЈА РЕАЛНАТА СИТУАЦЈА
БИДИ СТАБИЛНА И ОСТАНИ СИ СО МАЗОТ И ГЛЕДАЈ СПАСИ СИ ГО БРАКОТ ПОСЛЕ ИЗВЕСЕН ПЕРИОД КЕ ГО ЗАБОРАВИШ МАДА ЕДНО МАЛО ДЕЛЧЕ ОД ТВОЕТО СРЦЕ СЕКОГАШ КЕ ОСТАНЕ РЕЗЕРВИРАНО ЗА КОЛЕГАТА
ОД КОГА НЕ СТЕ ЗАЕДНО ?
eva11

Сино цветче

8418
Мислења: 127
Зачленет: 23 Јун 2011, 01:34

Мислење 20 Фев 2012, 07:31

Sonce77 напиша:И јас го направив истото во брак бев 6 години се заљубив во колега, го сакав највеќе на свет. кога сфатив дека тој сака да го напушти семејство за мене, се покајав и му кажав да прекинеме. Уште го сакам, но ми е забрането да бидам со него. Тоа беше првапт да го изневерам мојот маж, али фатално за мене. Сега сум во беда. живеам с мажот ми а сакам друг човек.

Ово ти се вика ем ти иска ем ти стиска работава!
Ако толку го сакаш колегата |( а тој сакал да се разведе за да биде со тебе, тогаш зошто не сте заедно?
Секоја одлука да се прекине брак е тешка меѓутоа ако нема љубов, нема деца тогаш не гледам причина зошто го маткаш сопругот, ако не ти одговара, ете си нашла некој друг, остави го сопругот нека си ја бара и тој сопствената среќа, можеби ќе најде некоја што нема да му набива рогови.

И згора на се внесуваш и невина жртва во целата мешаница....ццц крајно, крајно себично.
Детето не е фластер да ти го спаси бракот, колку незрела одлука да родиш дете од некого што знаеш дека не го сакаш, го жалам детето што ќе има ваква незрела мајка :x
Децата се благослов само таму каде што се посакувани од се срце.
bittersweet

Зелено цветче

14622127
Мислења: 542
Зачленет: 28 Ное 2010, 06:30
Локација: where the sun almost always shine`s
Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.

Мислење 24 Фев 2012, 10:18

Имам проблем и морам да ви кажам јас сум релативно нова овде па ако има ваква тема не сум знаела и веднаш во корпа.
Имено, мајка ми го изневери татко ми со помлад како мене дечко не го познавам, и една вечер додека татко ми беше на службен пат, ги видов заедно, се разбира во која смисла. Мајка ми мислеше дека јас сум излезена но се вратив порано. Лежеа на креветот и не ме видоа. Дечкото орално ја задоволуваше мајка ми, ми се гади и при самата помисла на тоа. Не знам што да направам, дали да му кажам на татко ми ве молам за помош. Немојте да мислите дека тоа е некаква шала, бидејќи знам дека звучи како тоа.
v-o-l-c-i-c-a

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 23 Фев 2012, 18:33

Мислење 24 Фев 2012, 11:15

v-o-l-c-i-c-a напиша:Имам проблем и морам да ви кажам јас сум релативно нова овде па ако има ваква тема не сум знаела и веднаш во корпа.
Имено, мајка ми го изневери татко ми со помлад како мене дечко не го познавам, и една вечер додека татко ми беше на службен пат, ги видов заедно, се разбира во која смисла. Мајка ми мислеше дека јас сум излезена но се вратив порано. Лежеа на креветот и не ме видоа. Дечкото орално ја задоволуваше мајка ми, ми се гади и при самата помисла на тоа. Не знам што да направам, дали да му кажам на татко ми ве молам за помош. Немојте да мислите дека тоа е некаква шала, бидејќи знам дека звучи како тоа.

Што ти преостанува друго освен да ја осудиш.
Сувишни се искази и причини зошто го направила тоа да слушаш од неа, кога тоа е проблем нејзин и на татко ти. Твое е да решиш дали можеш да живееш во лажно семејство и да се помириш со тоа....
(Убав режиран холивудски филм :?: неможам ни да замислан а не пак да се ставам во таква кожа)
slavica999

Жолто цветче

1172496
Мислења: 2325
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 24 Фев 2012, 13:22

v-o-l-c-i-c-a напиша:Имам проблем и морам да ви кажам јас сум релативно нова овде па ако има ваква тема не сум знаела и веднаш во корпа.

незнам што би направила да сум на твое место
не дај боже да се најдам во твоја кожа(иако мислам дека НИКОГАШ тоа нема да се случи, мајка ми е премногу совесна жена за да го направи тоа)
srcekrsacka

Жолто цветче

4492763
Мислења: 1600
Зачленет: 26 Ное 2010, 18:13

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: nitokris и 4 гости

Site Meter