ТЕМА: Дали сте во брак и колку му верувате на сопругот?

Мислење 14 Јан 2012, 14:16

Не сум во брак но сум во врска веќе 5год.и од првиот ден мислам дека врската ни е цврста и стабилна па затоа и јас му верувам нему и тој мене дури и повеќе од доволно. Заедно решаваме проблеми и мои и негови, тука е секогаш кога ми е тешко и јас сум секогаш тука за него, значи безусловно сме поврзани и сме заедно нормално за да го доградиме она што сме го почнале, се знае да се зацврсти со брак, а ДОВЕРБАТА е клучот за двајца вљубени. Доколку се нема доверба еден кон друг,врската кога - тогаш ќе се прекине.
LaDyDoLl

Сино цветче

254129
Мислења: 227
Зачленет: 05 Јул 2011, 21:44
Локација: My favourite place is inside your hug!
Слика

Мислење 15 Јан 2012, 16:17

Бев во долга врска и сега веќе некое време сум во брак (т.е сеуште верени).За верување сега му вреувам,за понатаму не можам да кажам :(
bluberry

Жолто цветче

15379
Мислења: 1058
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:46
Слика

Мислење 18 Јан 2012, 14:58

Јас сум во брак 26 години.....Без причина настана голем проблем лани...лјубомора на стари години или машки климакс....јас баратам компјутер а тој поима нема,па мисли којзнае со кој се допишувам(внимавајте,ком.може и проблеми да видонесе)....Од секогаш имав доверба во него бидејќи не дозволи да дознаам никогаш за неговите врски уште од времето кога бевме дечко и девојка,а одевме 5 години.....Сега користам компјутер само на работа,дома никако,несакам да имам проблеми на моја возраст кога очекуваме децата да си ги удомиме....Сеусте му верувам само што љубовта кон него ми се намали поради една тешка увреда од негова страна .....ми ја повреди честа која ја пазев и негував од својата 17 година ......Беше густо ама заради децата се смири ситуацијата......сега се е во ред......Мора да има во животот и такви моменти за да ни биде поинтересно......Сепак му верувам и од мене има преголема слобода..... :hai:
bubili61

Бело цветче

38158
Мислења: 89
Зачленет: 01 Дек 2011, 14:01
Локација: На југот од нашата мала и мила Македонија

Мислење 18 Јан 2012, 19:52

Во брак сме неколку месеци, но предходно имавме заеднички живот 4 години.Му верувам , сметам дека бракот треба да се темели на љубов, толеранција и доверба.Довербата е извор на мирот и хамонијата во едно семејство.Се додека е така може да функционира добро.
DeMelo

Сино цветче

329235
Мислења: 208
Зачленет: 21 Ное 2011, 04:46
Локација: Near the sunshine

Мислење 18 Јан 2012, 21:34

Ние сме во брак скоро 3 години, да ме изневерува, тоа никако за тоа му верувам, но да споделам некоја тајна со него нема шанси, онда не би било тоа тајна затоа што тој не чува тајни.
На никого не верувам како што си верувам на себе.
Mama90

Фем почетничка

71
Мислења: 23
Зачленет: 12 Јан 2012, 09:29
Храбрите личности патат во тишина, имаат насмевка на лицето но и рана на срцето.

Мислење 18 Јан 2012, 21:44

bubili61 напиша:Јас сум во брак 26 години.....Без причина настана голем проблем лани...лјубомора на стари години или машки климакс....јас баратам компјутер а тој поима нема,па мисли којзнае со кој се допишувам(внимавајте,ком.може и проблеми да видонесе)....Од секогаш имав доверба во него бидејќи не дозволи да дознаам никогаш за неговите врски уште од времето кога бевме дечко и девојка,а одевме 5 години.....Сега користам компјутер само на работа,дома никако,несакам да имам проблеми на моја возраст кога очекуваме децата да си ги удомиме....Сеусте му верувам само што љубовта кон него ми се намали поради една тешка увреда од негова страна .....ми ја повреди честа која ја пазев и негував од својата 17 година ......Беше густо ама заради децата се смири ситуацијата......сега се е во ред......Мора да има во животот и такви моменти за да ни биде поинтересно......Сепак му верувам и од мене има преголема слобода..... :hai:

Ах многу ми е жал но мислам дека твојот сопруг тебе те навредил со тоа што се посомневал во една банална работа ! ако не е едуциран за ком . зошто вие со децата не се обидовте да го подучите ?!?! ете мојот сопруг никогаш не ми префрлил за користење на ком. иако јас претходно на еден друг форум бев со години и дури контактирав таму со многу форумџии од двата пола .Мојот сопруг дури и подршка ми даваше да се дружам со сите кога бев во можност. Ете и ние сме 18 год. во брак мислам дека сме на слична возрас со вас ! Ако сопругот те сака и беспрекорно ти верува и се почитувате меѓу себе и не се изневерувате во секаква смисла на зборот НЕГОВИОТ СОМНЕЖ Е НАВРЕДА !
soco

Сино цветче

145158
Мислења: 383
Зачленет: 12 Мар 2011, 19:51

Мислење 19 Јан 2012, 00:02

Јас сеуште го немам начекано да ме излаже или такво нешто не викам дека му верувам дали од страв или незнам што секој пат го проверувам и секој пат очекувам некоја глупост која самата си ја создавам во главава.Имам искуство со еден дечко кој што одев видов се и што треба и што не треба па ми остана тоа како поука дека во маж не треба да се верува.
barbie1511

Бело цветче

31
Мислења: 53
Зачленет: 08 Јан 2012, 00:48

Мислење 19 Јан 2012, 01:10

во овие 8 год и 4 месеци не сум имала причина да се посомневам во мм.едноставно сме многу блиски,како другари сме и за се и сешто разговараме отворено.од утре па натаму неможам да гарантирам,ама сега за сега да,му верувам нај искрено а и тој мене
sweet.woman напиша:
schon напиша:со мојот сопруг сум 3 години во брак и сум сигурна дека крие многу работи од мене, често во кавгите ми кажува дека премногу сум наивна и не сум знаела со каков човек воопшто живеам, ми вели дека мислам дека знам се за него, а уствари не сум знаела ништо, подоцна кога се смириме ми вели дека тоа го кажувал онака...но нешто ми вели дека ме лаже што да правам навистина незнам.... :wasntme:

дали е пијан кога тоа ти го кажува или е трезен.. зошто мислам ако е пијан може така да треска глупости а ако е на трезен начин треба да преиспиташ таа работа. ако го пушташ да излегува да се шета кај што сака можеби има швалерка внимавај..

јас мислам дека е обратно,на пијанството не се размислува многу и се кажува вистината,а на нервоза мислам дека само навредува и не е вистина тоа што го зборува

Mодератор:Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.
ane.bella

Сино цветче

2457
Мислења: 112
Зачленет: 18 Јун 2011, 14:09
Локација: USA

Be who you are & say what you feel,because those who mind don't matter and those who matter don't mind

Мислење 19 Јан 2012, 01:56

Доверба-многу тешко се стекнува,а за час се губи.Тешко е кога нема доверба меѓу брачните другари.
Еднаш ќе се изгориш,а потоа ќе дуваш и во матеница.

Еее,бабичката моја покојна,кога стануваше збор за доверба само едно знаеше да каже:

„Јас во мојот газ немам 100%доверба-незнам кога ќе прдне и ќе ме посрамоти,а не пак во некој друг да имам 100% доверба“

Така да верувајте си еден на друг,ама секогаш нека има и малку резерва,барем по некои прашања.
stetoskop

Сино цветче

373194
Мислења: 312
Зачленет: 11 Мај 2011, 15:31

Мислење 19 Јан 2012, 02:07

stetoskop напиша:Доверба-многу тешко се стекнува,а за час се губи.Тешко е кога нема доверба меѓу брачните другари.
Еднаш ќе се изгориш,а потоа ќе дуваш и во матеница.

Еее,бабичката моја покојна,кога стануваше збор за доверба само едно знаеше да каже:

„Јас во мојот газ немам 100%доверба-незнам кога ќе прдне и ќе ме посрамоти,а не пак во некој друг да имам 100% доверба“

Така да верувајте си еден на друг,ама секогаш нека има и малку резерва,барем по некои прашања.

Добро кажано.
barbie1511

Бело цветче

31
Мислења: 53
Зачленет: 08 Јан 2012, 00:48

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: nitokris, WildCherry и 4 гости

Site Meter