ТЕМА: Домазет

Мислење 27 Авг 2010, 17:55

Женски да чујам ваше мислење дали би ги довеле идните сопрузи како домазетовци, да живеат во вашите куќи и со вашите родители?
Познавајќи ги вашите дечковци дали тие би го прифатиле тоа, или се премногу горди да се сложат на ваков чекор?
Unfaithful18

Жолто цветче

412115
Мислења: 1936
Зачленет: 11 Јан 2010, 15:57
Паметната жена постапува со мажот како ковачот со железото: прво добро го загрева, а потоа по свој вкус го обликува

Мислење 27 Авг 2010, 18:01

Јас нон стоп му викам дома на татко ми - Види колку ни е убаво суредено по дома, што имам јас да одам по туѓи куќи, ќе си го донесам тука, ќе не гледате како бубрежиња во лој. :D
Татко ми само си се мршти. Ми рече ако го направам тоа ќе си одел во пензионерскиот дом во Куманово, управникот му бил пријател. :D
Па, со цел да не го лишам некој кутар пензионер од неговот место во пенз. дом, категорично велам НЕ!
Не знам дали мојот иден сопруг би се согласил или не, јас ЗНАМ дека нема да се сместиме сите под ист покрив и да преживееме. :) Ние одвај тројца се трпиме по дома, камоли четврт патник да донесам. :rofl:
Во склоп на кажаното, не сакам ниту да живеам со свекор и свекрва. Кога би имала можност би отпочнала живот подалеку и од моите и од неговите. Да сме на раат и сите мирни. :)
Trendafilka

Жолто цветче

121856437
Мислења: 4426
Зачленет: 28 Дек 2009, 16:12
Локација: Barcelona or Nice... someday
Don't Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn't Die . . .
Што е убав овој свет - онде го*но овде цвет.
Слика

Мислење 27 Авг 2010, 18:04

Прво Анфејтфул браво за темиве :clap: :)
Кога ја видов одма ги прашав мама и тато дали би прифатиле домазет.И одговорот беше категорично НЕ :D :D Ми рекоа ти не се трпиш,пак уште еден легач покрај тебе да го трпиме :rofl:
Сега јас да си кажам мислење,покрај ова од моите.Не,не би го донела маж ми дома кај моите да живееме од причина што мислам дека нема ништо полошо од тоа млад брачен пар да живее со родители.Поарно ќе седам под кирија отколку дома да го донесам.
Немам дечко па да знам како тој би размислувал.Мислам дека ретко е тоа машко што ќе дојде да живее кај родителите на својата сопруга,освен ако не се работи за некоја ептен тешка ситуација. :)
Winter.Girl

Зелено цветче

131102
Мислења: 750
Зачленет: 28 Ное 2009, 19:12
Time doesn't heal the wounds...It learns us to live with them...

Мислење 27 Авг 2010, 18:06

Ако немаме услови сами или со неговите да живееме нема тука гордост...ќе си живее со баба му и дедо му :lol: Јас искрено не би сакала ни со мои ни со негови а кој би сакал :lol: најубаво сами а познавајки го дечкото мој сигурно не би прифатил да живее со моите.Би се осетил некако бескорисно и како да се наметнува на некој,а научен е сам да живее и да се издржува.Ми се допаѓа тоа кај него :)
martincencee

Сино цветче

62240
Мислења: 462
Зачленет: 09 Авг 2010, 17:33

Мислење 27 Авг 2010, 18:08

Winter.Girl напиша:Прво Анфејтфул браво за темиве :clap: :)
Кога ја видов одма ги прашав мама и тато дали би прифатиле домазет.И одговорот беше категорично НЕ :D :D Ми рекоа ти не се трпиш,пак уште еден легач покрај тебе да го трпиме :rofl:
Сега јас да си кажам мислење,покрај ова од моите.Не,не би го донела маж ми дома кај моите да живееме од причина што мислам дека нема ништо полошо од тоа млад брачен пар да живее со родители.Поарно ќе седам под кирија отколку дома да го донесам.
Немам дечко па да знам како тој би размислувал.Мислам дека ретко е тоа машко што ќе дојде да живее кај родителите на својата сопруга,освен ако не се работи за некоја ептен тешка ситуација. :)

Хехехе да да потполно се согласувам :rofl:
martincencee

Сино цветче

62240
Мислења: 462
Зачленет: 09 Авг 2010, 17:33

Мислење 27 Авг 2010, 18:10

Види колку ни е убаво суредено по дома, што имам јас да одам по туѓи куќи, ќе си го донесам тука, ќе не гледате како бубрежиња во лој.

хе хе, и ја го велам истото, дома ми е најубаво, средено како што јас сакам, искречено како што ја сакам...Сега сум решила да цртам по ѕид, и што..да отидам во друга куќа???? :D
Се шалам. Каде ке имам услови за живот таму ќе живеам. станот ми е прилично тесен за мене и мајка ми само, уште маче, па и домашно милениче зет ли да донесам?????????? Сакам сами да си живееме, али со господ напред.
Sunshine88

Жолто цветче

275104
Мислења: 1139
Зачленет: 26 Мар 2010, 00:47
Трофеи: 1
Слика
Let love come naturally if it's forced it's not real people have issues excepting what's NOT meant to be

Мислење 27 Авг 2010, 19:19

Не благодарам :lol:
Не сакам ни со мои ни со негови!Некогаш на шала кога разговараме на таа тема и знае да каже што убаво ќе си живееме со твоите,а јас аааааа нема!
Сакам двајцата сами по наш вкус и наши правила!
chicka

Жолто цветче

6017
Мислења: 1277
Зачленет: 08 Мај 2010, 23:07
Слика

Мислење 27 Авг 2010, 19:28

Познавајќи го дечко ми, мислам дека никогаш нема да си го дозволи тоа. Од друга страна пак јас едвај чекам да излезам од оваа куќа, а не пак и кога ќе се омажам овде да останам. Покрај татко ми немам слобода за ништо, а камо ли па да терам тазе брачен живот. Ќе треба цело време да се стегам.
А имаме потенцијал, 2 сестри сме, голема куќа...
Lolipop23

Жолто цветче

681599
Мислења: 1272
Зачленет: 21 Мар 2010, 15:11
Слика

Far away there in the sunshine are my highest aspirations. I may not reach them, but I can look up and see their beauty, believe in them, and try to follow where they lead.

Мислење 27 Авг 2010, 19:38

За домазет шанса нема!
Како прво јас се страмам од тоа,па не тој маж што ќе ми биде.Исто како да сум го потценила.
Но сепак мислам дека ќе наследам голема сума на пари од моите родители,оние кои цел живот ги печалеле,а јас тоа не го сакам.Сакам се да си стекнам сама во животот,но мислам дека на денешно време тоа е тешко и нема да го живеам оној луксузен живот со мажот ми освен ако е некој богаташ.
Мојот дечко не е некој богаташ,но е многу вреден и сметам дека сам ќе си стекни многу во животот,а јас би била горда на тоа. :)
srculka

Зелено цветче

14366
Мислења: 570
Зачленет: 08 Јул 2010, 17:42
Јас сум само млада тинејџерка во која се кријат многу вистини и лаги, конфликти кои ги води моето срце со разумот,тагата која и тежи на болката која е неподнослива и вештата глума која ми е потребна за да можам да го надминам овој нов,тежок ден

Мислење 27 Авг 2010, 20:51

ех да сакаше мојот маж да дојде домазет, ги читам коментариве ваши и се чудам-дали знаете колку е потешко да се навикнуваш во друга фамилија, да ги научиш сите нивни мани и слабости и предности-зборувам кога девојката оди да живее со свекор и со свекрва и со останатите членови на семејството. Па што убаво ќе ми е дома со мама, мама ќе ми прави ручек (не мислам секој ден) , ќе ми помага многу а сега тука ......само дома си е дома. А најдобро е да живееш сама со сопругот -ама кој ја има таа шанса блазе им ним. ние останативе ќе се топлиме со јетрвите и свекрвите. :puke:
Zaljubena111

Жолто цветче

400143
Мислења: 1356
Зачленет: 20 Фев 2010, 01:09
08.08, 12.09, 14.10, 13.11, 13.12, 13.01, 11.02, 11.03, 11.04, 10.05

Бракот не е само парче хартија.Не е носење бурми и собирање на колекција од фотографии.Бракот е да се сакате еден со друг делејќи ја секоја воздишка взаемно.

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: nitokris, WildCherry и 4 гости

Site Meter