ТЕМА: Како ја поминавте првата брачна ноќ?

Мислење 05 Апр 2011, 21:48

Кога веќе одамна не е случај да си невина до брак, ме интересира како изгледа денешната современа прва брачна ноќ?
Уморни од спремање и играње, едвај чекавте да си легнете, отваравте поклони или ја обележавте ноќта како што е ред? :lol:
femina90

Жолто цветче

1659813
Мислења: 3582
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 05 Апр 2011, 22:02

елелле јас кога ке се сетам на првата брачна нок, сама се смеам ;)
ние правевме свадба во бт, ама јас сум од ох и нормално имавме гости од таму, плус кумовите кои се др град, абе цела кука ни беше полна со луѓе за спиење :D плус изморени цел ден, ваму таму...
ама срека во хотелот каде што правевме свадба ни дадоа гратис соба, и ко демек таму ке спиеме, ама немаше место дома за спиење па дојдоа со нас и сестрами и мажот нејзин :( и си го делевме апартманчето сите 4-ца ;) , и додека јас се туширав моето маже си легнало и си заспало, па така и јас си легнав ;) ете каква беше мојата прва брачна нок :rofl: :rofl:
ljubicicaa

Сино цветче

15586
Мислења: 460
Зачленет: 15 Дек 2010, 00:16
некогаш љубовта е
најголемото задоволство
а некогаш е
длабока
длабока болка

во двата случаја,
стенкаме

Мислење 05 Апр 2011, 22:09

Во ресторанот каде што ни беше свадбемата веселба имавме гратис апартман...откако ги испративме гостите, си се качивме горе, следеше туширање без секс, толку бевме преморени што само кревет гледавме....Со оглед на тоа дека поклоните таму ги сместивме отворивме по некое пакетче да видиме што е (остатокот утредента го догледавме) и нормално ги пребројавме паричките...пуста радозналост :lol:
Жива вистина и кога некој на шала ќе ни речеше - и што правевте првата брачна ноќ, ние горделиво одговаравме- броевме пари :D
lolyta777

Жолто цветче

37055296
Мислења: 1589
Зачленет: 12 Јан 2011, 20:54
Слика
Слика

Мислење 05 Апр 2011, 22:21

lolyta777 напиша:Во ресторанот каде што ни беше свадбемата веселба имавме гратис апартман...откако ги испративме гостите, си се качивме горе, следеше туширање без секс, толку бевме преморени што само кревет гледавме....Со оглед на тоа дека поклоните таму ги сместивме отворивме по некое пакетче да видиме што е (остатокот утредента го догледавме) и нормално ги пребројавме паричките...пуста радозналост :lol:
Жива вистина и кога некој на шала ќе ни речеше - и што правевте првата брачна ноќ, ние горделиво одговаравме- броевме пари :D

хехе е тоа заборавив да кажам и ние заедно прво ги избројавме парите па после вкревет ;)
ljubicicaa

Сино цветче

15586
некогаш љубовта е
најголемото задоволство
а некогаш е
длабока
длабока болка

во двата случаја,
стенкаме

Мислење 05 Апр 2011, 22:31

Алал вера на тие што тераат прва брачна ноќ како што треба. Јас мојава вака ја поминав,станата од 6 сабајле, бидејки не сме од ист град со маж ми, возење, тормозење, цел ден на нозе што се вика, а трудна 4 ти месец.Вечерта после свадбата, едвај чекав да го слечам фустанот и да легнам. Маж ми, ми ги измасира нозете и после двајцата на спиење. Каков секс какви бакрачи :D Не ја замислував првата брачна ноќ така, дури никогаш не ни помислував дека ќе сум трудна во тој момент, ама ете така беше :)
ciribiribela

Жолто цветче

456274
Мислења: 1130
Зачленет: 12 Авг 2010, 17:11
Слика
Животот е борба, ако не се бориш ќе изгубиш!!!
Слика
Кога господ затвора една врата, друга отвара!

Мислење 05 Апр 2011, 22:36

хехех јас мислам дека прва брачна ноќ со галење, милување, водење љубов има само а филм :D :D
ljubicicaa

Сино цветче

15586
некогаш љубовта е
најголемото задоволство
а некогаш е
длабока
длабока болка

во двата случаја,
стенкаме

Мислење 05 Апр 2011, 22:40

уморна бев од цел ден скакање на свадбата регистрација венчавка ресторан па нели си невеста треба да си највесела и со сите да играш и сето тоа толку те изморува што кога ке заврши све си велиш ,уф фала Богу имал крај и овој ден, и кога си доагас дома не ти ни текнува дека ти е прва брачна нок отвораш набрзина некој поклон колку ради реда да видиш што има погледнуваш во ташната и со очите ги броиш парите и факаш кревет мртов уморен и во глава си ги средуваш впечатоците од свадба.
swet-roses

Фем почетничка

52
Мислења: 27
Зачленет: 21 Ное 2010, 01:26

Мислење 26 Апр 2011, 14:37

Јас бидејќи отидов кај него веднаш после веридбата (прво официјална веридба со регистрација правевме на денешен ден :$ па во Август свадба бидејќи така мораше да биде од оправдани причини) и никогаш нема да заборавам. Се качувам по скалите нагоре накај спалната и го тегнам за рака и му велам --неее јас дома ќе си одам неможам кај тебе да спијам---колку бев смешна :lol:
Тоа го сметам како прва брачна ноќ, а онаа после свадбата е тогаш само гледав креветот да го фатам и да спијам. Свадбата потоа се пресели кај нас дома и траеше до 6 часот сабајле, така да само кревет гледав, не ни отварав подароци ниту пак броев пари.
slavica999

Жолто цветче

1172496
Мислења: 2325
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 26 Апр 2011, 20:07

Забавата продолжи до 6 ч. наутро и кога сите се разотидоа, до кај 7.30 ч. ми вадеше укосници (шноли) од косата, а ги имав зилиони, само бога молев дента на свадбата да не загрми- од толку метал во главата, гром можеше да ме убие. :rofl:
И потоа:
„Ој кревете чудна справо,
поздрављам те здраво,здраво“ - се комиравме од премор :D
Gea

Зелено цветче

36001525
Мислења: 747
Зачленет: 07 Јан 2011, 01:54
Слика

Мислење 26 Апр 2011, 22:51

Паааа, да бидам искрена, првата брачна ноќ не бев невина :$

Дел во ресторан (до 1), другиот дел кај нас со гости. После тоа си легнавме, ама тоа и не беше веќе ноќ :D
О, како ми се спиеше, среќа што косата ми беше пуштена па не морав да се мачам со вадење шноли, а шминката на крај памет не ми падна да ја вадам, макар што очиве ме печеа како да ми капнала во нив солна киселина!
Ariel

Жолто цветче

1831749
Мислења: 2219
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 5 гости

Site Meter