ТЕМА: Криза во бракот

Мислење 30 Дек 2011, 00:37

Да се разделивме. И знам дека морам понатаму но не е лесно. Тој само мисли дека е најдобро засега да се разделиме па за понатака не се знаело тоа се неговите зборови и него му беше тешка разделбата јас се уште имам мои работи кај него и се уште клучот од станот е во мене сакав да и го вратам но тој ми рече засега да бидел во мене.Се уште ми е рано да ја прифатам разделбата помина само една недела али со тек на време знам дека ќе морам да се помирам со судбината но потајно се надевам дека ќе се врати. Но сепак ми треба време да ја прифатам реалноста. Али надешта како велат последна умира.
gulabica

Фем почетничка

00
Мислења: 10
Зачленет: 02 Јун 2010, 12:41

Мислење 30 Дек 2011, 01:50

Гулабица, сте се разделиле, тешко ти е, ама не му давај на знаење дека кога сака може да ти се врати. Така ќе знае дека ги има конците во раце и ќе си прави како што му одговара. Ти кажал да се разделите, покажи дека продолжуваш напред и труди се да е така заради себе ;)
femina90

Жолто цветче

1659813
Мислења: 3582
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 04 Мар 2012, 02:44

vo brak sme pola godina i se uste ne sme pravele svadba a vo vrska bevme 6 godini pred da ziveeme zaedno,trebase na prolet ama kojznae dali i ke se sluci,super ni bese ziveenjeto zaedno se do pred edna nedela koga se podnapivme dvaicata i pocnavme doma da se karame potoa toj me udri i jas mu vrativ a tuka bese prisutna vo to moment i majkamu koja zivee so nas zaedno,pocnav da go navreduvam so grdi zborovi,mi rece da si gi soberam stvarite i da si odam vo 4h sabajle,dojde vujkomi me sobra,cekam cela nedela doma se uste ne sum kazala zosto ne mi zboruvaa oti se omaziv za nego zatoa sto e postar 17god od mene,bea protiv da sum so toj covek,krijam od niv se nadevam ke se smirime,samo bratmi znae i insistira da se smirime da ne pravime idi mi dojdi mi,neznam dali ke se predomisli a zboruval kako me sakal i mu bilo zal a ne mozel da mi oprosti za navredite i samarot sto sum mu go udrila pred majkamu,sega taa i sestramu se sigurno najsrekni bidejki bea ljubomorni zatoa sto se mi udovoluvase,skrsena ;( sum od bolka ne jadam cela nedela ne spijam samo na dijazepam sum,pretesko mi e,pisete vase mislenje ili ako imala nekoja vakov slicen problem,pomos i pozdrav do site
stefaneli

Фем почетничка

00
Мислења: 5
Зачленет: 23 Мај 2011, 18:29

Мислење 04 Мар 2012, 03:28

stefaneli напиша:vo brak sme pola godina i se uste ne sme pravele svadba a vo vrska bevme 6 godini pred da ziveeme zaedno,trebase na prolet ama kojznae dali i ke se sluci,super ni bese ziveenjeto zaedno se do pred edna nedela koga se podnapivme dvaicata i pocnavme doma da se karame potoa toj me udri i jas mu vrativ a tuka bese prisutna vo to moment i majkamu koja zivee so nas zaedno,pocnav da go navreduvam so grdi zborovi,mi rece da si gi soberam stvarite i da si odam vo 4h sabajle,dojde vujkomi me sobra,cekam cela nedela doma se uste ne sum kazala zosto ne mi zboruvaa oti se omaziv za nego zatoa sto e postar 17god od mene,bea protiv da sum so toj covek,krijam od niv se nadevam ke se smirime,samo bratmi znae i insistira da se smirime da ne pravime idi mi dojdi mi,neznam dali ke se predomisli a zboruval kako me sakal i mu bilo zal a ne mozel da mi oprosti za navredite i samarot sto sum mu go udrila pred majkamu,sega taa i sestramu se sigurno najsrekni bidejki bea ljubomorni zatoa sto se mi udovoluvase,skrsena ;( sum od bolka ne jadam cela nedela ne spijam samo na dijazepam sum,pretesko mi e,pisete vase mislenje ili ako imala nekoja vakov slicen problem,pomos i pozdrav do site

Јас мислам дека треба да му се јавиш и да се видите да разговарате смирено.Мислам дека за една караница па колкава било не треба да се доведите до овај степен,а ти не си требала да заминеш,разговарајте.
no.name6

Сино цветче

4787
Мислења: 218
Зачленет: 04 Фев 2012, 14:40
Локација: ni na nebo,ni na zemja

Мислење 04 Мар 2012, 03:49

stefaneli напиша:vo brak sme pola godina i se uste ne sme pravele svadba a vo vrska bevme 6 godini pred da ziveeme zaedno,trebase na prolet ama kojznae dali i ke se sluci,super ni bese ziveenjeto zaedno se do pred edna nedela koga se podnapivme dvaicata i pocnavme doma da se karame potoa toj me udri i jas mu vrativ a tuka bese prisutna vo to moment i majkamu koja zivee so nas zaedno,pocnav da go navreduvam so grdi zborovi,mi rece da si gi soberam stvarite i da si odam vo 4h sabajle,dojde vujkomi me sobra,cekam cela nedela doma se uste ne sum kazala zosto ne mi zboruvaa oti se omaziv za nego zatoa sto e postar 17god od mene,bea protiv da sum so toj covek,krijam od niv se nadevam ke se smirime,samo bratmi znae i insistira da se smirime da ne pravime idi mi dojdi mi,neznam dali ke se predomisli a zboruval kako me sakal i mu bilo zal a ne mozel da mi oprosti za navredite i samarot sto sum mu go udrila pred majkamu,sega taa i sestramu se sigurno najsrekni bidejki bea ljubomorni zatoa sto se mi udovoluvase,skrsena ;( sum od bolka ne jadam cela nedela ne spijam samo na dijazepam sum,pretesko mi e,pisete vase mislenje ili ako imala nekoja vakov slicen problem,pomos i pozdrav do site

Некој што кренал рака на жена еднаш-ќе крене и друг пат. Не заслужува никаква почит а уште помалку разбирање. Очигледно во вашиот брак има нешто кое не штима. Низ целиот пост, криви се сите освен тој. Мајка му, сестра му, твоите. Не знам зошто, но имам чувство дека во оваа приказна има многу повеќе отколку што ни кажуваш.
macence85

Жолто цветче

643590
Мислења: 1081
Зачленет: 30 Авг 2010, 15:35
Слика Насмевни се, утре ќе те нема Слика

Мислење 04 Мар 2012, 04:00

moite ne dozvoluvaa i se protivea zosto e 17 god postar od mene i deka e ednas razveden so 13god sin koj si e kaj majkamu a kaj nas za vikendi i toa sto jas sum mu vtora zena,negovite se pre ljubomorni sto setame i sto mi ide po gazot zosto trosel pari na nas a ne sakal da pomogne na sestramu,inaku megju nas se bese super i deteto super me prifati,znaevme nekogas da se podnapieme ama vo sabotata bas za mojot rodenden ne ocekuvav deka ke pocne da me skube i udira i toa za sitnica sto mu prefrliv,i jas pocnav da mavam na nego dojde majkamu i toj vo 4 sabajle me izbrka a jas i se javiv na sestramu da me spakuva,a taa ladno krvno reagirase epa dobro ako e kraj neka e kraj i se potsevkase pod mustaki,a doma ako se vratam kaj moite toa ke bide zasekogas kraj a znam deka po nekoe vreme ke moli i place,eve sega sum kaj bratucetmi krieme i cekame da se sredi situacijata neznam samo kolku vreme da mu dadam za da pomisli dali ke ziveeme zaedno ili ne,inaku za nesto drugo poveke nema go bolelo gospodinot sto sum go udirala i jas i sum go navreduvala,ne postoelo nekoe izneveruvanje ni od negova strana ni od moja,se nadevam imate nekakvo iskustvo i pomos za sovet drugo e koga nekoj od strana gi gleda rabotite otkolku samiot covek nekogas e prezaslepen,pozzzz golem za vas
stefaneli

Фем почетничка

00

Мислење 04 Мар 2012, 04:48

Тоа шо ти си на дијазепами и не јадеш,право да ти кажам,ама ич не ми пројавува доза на жал.
Кој како дробел така ќе си срка.
Циганската,се поднапиле,се испотепале,типична Македонска приказна од секојдневието,ама у ромско маало.

На 30 години со овој памет и однесување... Арно ти збореле.
Lilit

Жолто цветче

84611380
Мислења: 4369
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 04 Мар 2012, 05:10

na 30 godini tocno ako nekoj te napadne ke se branis,mi zborea moite i toa sega najmnogu me plasi da ne gi povredam, normalno ke me primaat doma nazad ama so nego bi bil kraj ne bi dozvolile pak da mi se sluci takvo nesto, a sto ako doticniot moli na kolena togas?a jas sum izgubila 7 god so nego i seudte custvuvam deka mi e tesko bez nego i toa po samo edna nedela
stefaneli

Фем почетничка

00

Мислење 04 Мар 2012, 05:14

Те молам врати му се заради тие 7 години и изгуби уште 50. Полесно ќе ти биде тогаш.
Не ве разбирам,сериозно коа поставувате вакви проблеми. Па шо ако ти е тешко?! Мислиш инаку би ти било полесно?! Целта е да дојде на колена да те моли?! И ?! Ти ќе се вратиш за да ти љубоморат сестра му и мајка му. Пф!
Lilit

Жолто цветче

84611380
Мислења: 4369
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 05 Мар 2012, 19:26

Stefaneli ако вие сте биле добри заедно цели 7 години, и покрај негодувањето од твоите што тој бил постар, разведен, со дете, или и покрај љубомората од страна на неговите дека тој целово време ти посветил внимание тебе, мене не ми е јасно од кај така од нигде никаде сте избувнале двајцата, па ќотек еден на друг, па падење од дома. Ај дека сте се поднапиле да рече човек пијана работа, ама сигурно не сте се напиле прв пат? :^) Еве велиш и друг пат сте се поднапивале па не дошло до тепачка дома. Мислам, целата ситуација ти сама си ја знаеш најубаво која е, и кои се шансите дали тоа би се повторило доколку решите да се смирите.

Ако ти мислиш дека сакаш да се смириш со него, нема што да го чекаш него тој да клечи на колена и да моли, за да би виделе неговите дека сепак тоа би го направил за тебе и ете баш да Пукнат од љубомора, или твоите да видат тоа и да конечно увидат дека е тој за тебе, остави тие драмски сценарија, туку јави му се и викни го на разговор. Излезете некаде, никој од неговите или твоите дека нема да ве слуша, на кафе некаде можеби, и овој пат не пијте алкохол. Ќе си направите муабет, ќе се разберете кој за што е, ќе се извините еден на друг за шамарите и навредите од двете страни(ако така сакате), а не вака тој рекол преку други уште ме сака јас ваму очајна не јадам чекам да се среди ситуација...никој друг проблемот за вас нема да го реши. Ако алкохолот е тоа што чисто ве довел до таму кај што сте сега, а се друго ви е во ред меѓу вас како пар, едноставно крај пиење за двајцата.
imelda

Сино цветче

380330
Мислења: 307
Зачленет: 24 Мар 2011, 16:56

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 6 гости

Site Meter