ТЕМА: Љубовта откако ќе се омажите

Мислење 05 Јун 2010, 01:04

дали љубовта останува иста откако ке се омазите...сексот...или ви беше боље во врска коа бевте
black-i

Фем почетничка

82
Мислења: 32
Зачленет: 04 Јун 2010, 21:58

Мислење 06 Јун 2010, 23:55

Мене ме интересира дали е вистина тоа што го велат дека работите се менуваат во бракот, не е исто како во врска. Имам другарка што беше 8 години во врска со дечкото и се земаа. Сега ми вели дека некои работи се смениле, без разлика што и врската им беше како брак. Ме интересира што е тоа што се менува. Дали различно се гледа на работите, дали проблемите се поинакви?
irenna

Жолто цветче

13471499
Мислења: 2546
Зачленет: 01 Дек 2009, 20:19
Локација: Скопје
There are three ways to do something: good way, bad way and my way

Мислење 07 Јун 2010, 00:43

што и да се менува,се си е до партнерите.мислат се земале готово,во брак се и толку.е потребен е уште поголем труд за да бркот опстане
femina90

Жолто цветче

1659813
Мислења: 3582
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 07 Јун 2010, 00:46

незнам што е работата...значи буквално сите го кажуваат истото...во врска дека е се болје без разлика колку идат...а во брак има поголеми кавги...недоразбирања..Почнува да ме запласува бракот најискрено
black-i

Фем почетничка

82
Мислења: 32
Зачленет: 04 Јун 2010, 21:58

Мислење 07 Јун 2010, 11:17

Сите велат дека во брак се се менува, веројатно заради новите обврски, новиот статус, промената на начинот на живот. Да не се лажеме, да се живее заедно пред брак не е исто како во брак. Проблемите доаѓаат поради тоа што луѓето престануваат да се трудат, го земаат бракот здраво за готово, во смисла „нема потреба да се трудиме, готово е“. Е па не е така. И во бракот треба да се трудиш да ја оддржиш врската, да ја оддржиш комуникацијата со партнерот, да имате секој ден моменти само за вас двајца, макар тоа биле и 15 минути - моменти во кои ќе се споделат некои работи, моменти во кои ништо друго не е важно освен вие двајца. И дали ќе биде така - најмногу зависи од луѓето, од двајцата партнери. Ако сакате успешен брак, мислам дека најважна е комуникацијата, а покрај се друго љубовта, пријателството, меѓусебната доверба, почитувањето и толеранцијата. Ако сето тоа го има, бракот ќе биде успешен. Барем јас така размислувам.
Annath

Жолто цветче

21653422
Мислења: 3529
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 07 Јун 2010, 14:20

И мене ме плаши помислата за стапување во брак еден ден. Што ако мажот ми глумел јагне во кожа на волк? Што ако не ми е убаво со него? Што ако се смени, ако кавгите и расправањата се секојдневни? Знам многу такви случаеви? До дека ја земе, им тече мед и млеко, и оди по газот што се вели а понатаму во бракот тој целосно се мени и ја зема власта во свои раце. Се плашам од страдања и не убав живот. Што ако после бракот сватам дека тој не е вистинската личност за мене? Што ако љубовта згасне и не се чувствувам среќна? Постои опција развод- но денешно време не е баш модерно да се разведуваат луѓето, триста приказни ќе ти измислат.А ако имам деца? Ќе траам и ќе трпам?
Не знам, мене многу ме плаши помислата дека еден ден ќе треба да се омажам и да основам семејство. :worried:
Unfaithful18

Жолто цветче

412115
Мислења: 1936
Зачленет: 11 Јан 2010, 15:57
Паметната жена постапува со мажот како ковачот со железото: прво добро го загрева, а потоа по свој вкус го обликува

Мислење 12 Јун 2010, 01:09

Moze li nekoj da mi kaze zosto mazot vo brakot e tolku laden i ne se grizi za zenata dali se custvuva otfrlena osamena ne posakuvana ednostavno kreva race od se.Toa e mojot slucaj ne probuvam veke 3 meseci da go dovedam vo normala ama ne biva dzabe e neznam so da pravam ... Moze li nekoj da mi pomogne vo situacijava da mi kaze kako da postapam za mojot maz da bide pak kako porano zainteresiran za mene da vnimava na mene ... Ako moze nekoj nema komentira ...
VesneTo

Фем почетничка

00
Мислења: 4
Зачленет: 11 Јун 2010, 00:54

Мислење 12 Јун 2010, 01:24

Еве јас ќе кажам некој збор иако немам искуство не сум мажена ,но мислам дека ете мажите губат интерес за веќе под наводници освоена територија,секогаш сакаат да освојуваат да има некоја мн мала доза резерва и простор да се сомневаат да играш топло ладно со нив па дури и во брак.Јас би те советувала да промениш нешто во својот изглед да симнеш некое кило ако си ставила во изминатиот период на пр да купиш нова долна облека да бидеш мила па дури и глумица да го облетуваш но во одредени моменти да едноставно исчезнеш излезеш со пријателки да се прашува кај си каде си зошто .....некоја мала доза на возбуда да внесеш секако на свој начин и таква што мислиш дека ќе успее кај него,секогаш да има некој прашалник ,разви свои интереси и биди индивидуа сама за себе иако си во заедница брак,и не оставај на случај велиш веќе некое време се случува тоа,мажите се како кученца :) бараат да ги водиш ,па превземи мерки биди лидер и опрај ја ситуацијата!ти посакувам секое добро и успех твојот сопруг да го промени ова однесување!!поздрав п.с. јас незнам дали помогнав со советов да повторам немам искуство во брак само врска сега засега :)
lylaby

Сино цветче

8048
Мислења: 451
Зачленет: 20 Мар 2010, 04:19
baby i don't care.....

Мислење 12 Јун 2010, 01:45

VesneTo напиша:Moze li nekoj da mi kaze zosto mazot vo brakot e tolku laden i ne se grizi za zenata dali se custvuva otfrlena osamena ne posakuvana ednostavno kreva race od se.Toa e mojot slucaj ne probuvam veke 3 meseci da go dovedam vo normala ama ne biva dzabe e neznam so da pravam ... Moze li nekoj da mi pomogne vo situacijava da mi kaze kako da postapam za mojot maz da bide pak kako porano zainteresiran za mene da vnimava na mene ... Ako moze nekoj nema komentira ...

Ne sum mazena toa moram da go napomenam no mi se blizi datumot za svadba i mozam da ti kazam deka moe mislenje za da se resi problemot e da sednete i da porazgovarate.Otvoreno kazi mu za sekoj eden moment kako se cuvstvuvas, sto se ti nedostiga i pobaraj barem 15 min da najde vreme i da napravi da se cuvstvuvas kako porano.Realni da bideme mazite ne deka ja gubat zainteresiranosta tuku ednostavno ne razmisluvaat isto kako i zenite, t.e. mora nie da gi potsetuvame na se odvrme navreme pa duri i na toa deka ne zapostavile.Se nadevam deka ke ti bide od pomos mislenjeto moe ;)
MissX

Фем почетничка

20
Мислења: 5
Зачленет: 30 Ное 2009, 01:55

Мислење 12 Јун 2010, 05:46

Fala mnogu za mislenjeto vase ...Samo poentata e toa sto vekje 3 meseci se trudam i se trudam na sekakov nacin da go privlecam da bide kako porano duri i mu kazuvam so mi fali i deka se custvuvam kako zapostavena izolirana od negovata ljubov ednostavno deka ne bese kako porano i on mi vika deka me razbira deka me svakja so mi nedostiga i kakov sakam da bide on ama 3 meseci skoro 4 meseci toa mi go vika " aham da te svakjam sakas romantika,se custvuvas zapostavena..." i tolku e ... ne se trudi da prevzeme nesto tuku samo si ostanuva na zborot...svarno mnogu mi e tesko i neznam veke so da pravam kako da postapam mnogu mi e tesko i vo posledno vreme samo lagi i opravduvanje slusam od negova strana ... NEZNAM SO DA PRAVAM VEKJE PREMNOGU MI E TESHKO ... ;( ;( ;(
VesneTo

Фем почетничка

00
Мислења: 4
Зачленет: 11 Јун 2010, 00:54

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, Google [Bot], kuc, nitokris и 5 гости

Site Meter