ТЕМА: Однос снаа и свекор и мажот како трето лице

Мислење 18 Јан 2012, 13:42

Пишете го вашиот однос како снааи со свекори.Какво ви е искуството лошо добро или не придавате значење.Мојот однос е никаков ,100 пати су му рекла дека женско требал да се роди ,бетер од жена е .Амојот маж го ставам како трето лице во еднина ,зашто ако треба ќе се разведе и деца ќе остави(и го правел тоа си одел кај неговиот татко како што го научил и со денови децата не ѓи гледал,пошто татко него му треба ,а на нив не)ама на татко му нема да му врати или да се скара со него ради децата и жена му.Многу пати сум сакал да се разведам.Ако ја има темава преместете ја.
OGNOMET

Фем почетничка

123
Мислења: 17
Зачленет: 13 Јан 2012, 13:37

Мислење 28 Јан 2012, 15:13

Темата за свекрви е преполна,а оваа за свекорот празна :) Изгледа на сите ни се погодени свекорите :lol:
Јас подобар однос имам со него него со свекрвата,за што и да ми треба се слушам со него,ни звони секој втор ден да не праша како сме,а свекрва ми нема кренато ни еднаш телефон....
Малку е забеган :?: ,т.е. се пензионира и само се мавта натаму наваму,досадно му е,па само доаѓа кај нас во соба,па не тера кафе да сме пиеле по 100 пати на ден,ама ајде барем има подобра душа од жена му.
Со мажот ми имаат коректен однос,иако мојот знае често пати да избувне кон него.Порано не беше вака,не беа воопшто блиски,ама многу работи се сменија псоле свадбата,изгледа им се разјаснија некои работи,па решија да омекнат малку :lol:
maca99

Жолто цветче

14702650
Мислења: 1755
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Мислење 29 Јан 2012, 14:50

Јас со мојот свекор имам одличен однос, ептен се сложуваме можеби дека со татко ми се исти :) Исто така и сопругот со татко му е поблизок отколку со мајка му. Ние сме поделени: јас и сопругот со свекорот, додека деверми и јатрвата со свекрвами.
Alondra

Сино цветче

16099
Мислења: 392
Зачленет: 17 Мар 2011, 12:02
Ако морам да паднам, ќе се потрудам да паднам на отскочна даска!

Мислење 29 Јан 2012, 15:21

Јас повеќе не сум снаа, но ете ќе пишувам мое искуство....

1-Насекаде околу мене, гледам дека секогаш проблемите се меѓу жените. Ретко која снаа се жали на свекорот (освен ако е нопак човек).
2-Мажите најчесто биле поврзани со мајката (мамини синови), па затоа мајките тешко го поднесуваат тоа синот да има друга жена на прво место.
3-Жените се главни домаќинки во куќата, па тешко е кога ќе дојде нова жена. Секоја сака по своето. Тогаш треба секоја да си ги знае своите граници.
4-Жените по природа се пољубопитни, повеќе се мешаат каде не треба и со сила прават проблеми.
5-Свекорот гледа на невестата со поинакви очи, мило им е што в куќи им влегува млада жена.
7-ИТН.....да не набројувам.

Едноставно на ист терен не се трпат две жени ! Затоа најчесто има проблеми.

Мојот бивш свекор беше за жалење. Беше подолу од мене. Жена му му наредуваше за се`. Кутриот човек не можеше да претне од неа. Не сум му повеќе снаа, ама и ден денес го жалам, познавајќи ја жена му. Можеби не треба да го жалам, туку да се прашам: добро бе, маж си или не си?

И најбитно, со мажите многу полесно можеш да се разбереш. Да направиш фин муабет, без одма да бидеш испревртен во зборовите, без потоа да те гледа накриво... Барем во повеќето случаи...
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 17 Фев 2012, 16:43

НИКОЈ НИШТО НЕ НАПИШАЛ ЗАР СИТЕ ИМАТЕ ПРЕКРАСНИ СВЕКОРИ???!
МИЛО МИ Е!
OGNOMET

Фем почетничка

123
Мислења: 17
Зачленет: 13 Јан 2012, 13:37

Мислење 17 Фев 2012, 19:07

Значи и мојот свекор беше злато од човек додека живеевме заедно,сите проблеми беа од свекрва ми немав никави проблеми со него секогаш беше од моја страна многу реален човек,многу реално ги гледаше работите,сега сме под кирија со маж ми и ни е супер кога нема стари околу нас
Eleonorastrumica

Сино цветче

104101
Мислења: 246
Зачленет: 23 Фев 2010, 13:39

Мислење 18 Фев 2012, 01:14

Како што тргнало се ми се чини дека повеќе ќе си патам од идниот ми свекор (не сум верена се уште, како е пишано така нека биде) него ли од идната ми свекрва. Абе луѓе, се тој знае, секогаш е тој во право, секогаш и за се другите му се криви, сите му згрешиле во животот :x значи тој е најдобар во се, како Сезнајко од Величествениот е, жими се...
Нон стоп се закачка, се нешто провоцира, кога ми се запна пред некој ден за банални работи, за глупости, останав ваква :o Му кажав на дечко ми и сега овој Сезнајкото дури не ми ни зборува :fubar: а одоколу пак пробува да провоцира, ама не го регистрирам :rock:
А да не мисли му се сеќирам? Ма сега ми е многу поубаво, иако на моменти ми иде :punch: :D :D
Nati.P

Фем почетничка

36
Мислења: 15
Зачленет: 16 Апр 2011, 01:27
Other dancers may be on the floor, dear, but my eyes will see only you... only you have the magic technique... when we sway I go weak...

Мислење 18 Фев 2012, 01:30

jas ne sum ni mazena ni verena no ziveam kaj decko mi ...mojot odnos so tatko mu e prekrasen,uste pred da zaminam da ziveam kaj niv dodeka kontaktirav so decko mi preku mob,net i tatko mu sekogas mi pisuvase na skype i si praevme muabet..mn e dobar,se slozuvame mn.za site problemi so nego zboram,dodeka so majka mu na decko mi za nisto ne zboram,znaci skoro ic ne kontaktirame,osven za ispiti koga imame,kako pominavme i nesto opsto dobar den,utro.. :D na pocetokot se osekav uzasno oti jas sum komunikativna licnost a taa e bas sprotivno od mene ama veke se naviknav i ne mi e cudno... :)
N.Kety

Сино цветче

84201
Мислења: 236
Зачленет: 22 Јан 2012, 02:27
Don’t trust too much, don’t love too much, don’t care too much because that ‘too much’ will hurt you so much...

Мислење 28 Фев 2012, 20:33

јас сум веке трета година во брак,не толку лосо со свекорот немам некои посебни проблеми зосто многу ми е страм од него многу слабо ретко комуницираме
langida

Бело цветче

90
Мислења: 52
Зачленет: 15 Фев 2011, 16:26

Мислење 09 Мар 2012, 11:25

ЛЕЛЕ !!!БЛАЗЕ ВАС СО ДОБАР СВЕКОР.ЈАС НЕМАМ СВЕКРВА ,АМА СВЕКОР МИ ВРЕДИ КАКО ЗА 5 !!! 9 ГОДИНИ СУМ ВО БРАК И НЕМА ЖИВ ЧОВЕК ШТО МИ НЕМА РЕЧЕНО -КАКО ГО ТРПИШ ЈАКА ТИ ДУША- .АМА ТО Е ,ЌЕ СИ ПОМОЛЧИШ ЗА ДА СИ ПОМИНИШ.НЕМА ФАЈДЕ ОД КАРАЈНЕ,САМО СЕ ШТО СИ РЕДАМ НА СРЦЕ...ТОА Е ДРУГА ПРИКАЗНА...
mama27

Фем почетничка

127
Мислења: 20
Зачленет: 29 Мар 2011, 15:09

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 6 гости

Site Meter