ТЕМА: Развод

Мислење 11 Јул 2011, 18:53

Кога двајца родители се разведуваат, што со децата ако имаат 18 години каде одат со кога остануваат ако се на факс кој ги издржуваа или ги оставаат само ;(
sweety923

Фем почетничка

18
Мислења: 31
Зачленет: 26 Фев 2011, 17:31

Мислење 11 Јул 2011, 18:59

Бидејќи си полнолетна, мислам дека нема да имаш старател, но секако ќе останеш со некој од родителите по своја желба.И двајцата треба да те издржуваат, иако бидејќи си полнолетна нема да ордедува судот колку, како и слично.
femina90

Жолто цветче

1659813
Мислења: 3582
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 07 Авг 2011, 13:44

Ne znaev vo koja tema da go postavam prasanjevo i odnapred izvinete zasto ne pisuvam kirilica (nesto ne mi odi dobro so instaliranjeto kirilicno pismo:( )
Ima li nekoj sto bi mozel da mi objasni kako ide postapekata za razvod spogodbeno i nespogodbeno? Ve molam.
DigY

Сино цветче

91123
Мислења: 266
Зачленет: 04 Мај 2011, 17:01
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...

Мислење 07 Авг 2011, 15:14

^^Ти пратив ЛП.
lolyta777

Жолто цветче

37055296
Мислења: 1589
Зачленет: 12 Јан 2011, 20:54
Слика
Слика

Мислење 02 Сеп 2011, 01:16

Здраво!!!

Пробав да најдам соодветно место каде би можела да се консултирам со некого па се надевам ќе можете да ми помогнете.
Нема да должам многу значи сакам да се разведам немам деца меѓутоа се запознав со странец живее во Холандија многу се сакаме сака да ме земе таму меѓутоа се соочивме со проблем потекнува од семејство каде не се пожелни разведените би сакала да знам во документите кои ќе ги вадам мислам новите дали некаде ќе стои дека сум разведена мислам во новите документи или само ќе го добиам тоа уверение разведена.Малце глупаво го поставив прашањето меѓутоа незнам како подобро да објаснам.Однапред ви благодарам!!!!!
miahoneyy

Фем почетничка

10
Мислења: 2
Зачленет: 02 Сеп 2011, 01:05

Мислење 02 Сеп 2011, 01:54

miahoneyy напиша:Здраво!!!

Пробав да најдам соодветно место каде би можела да се консултирам со некого па се надевам ќе можете да ми помогнете.
Нема да должам многу значи сакам да се разведам немам деца меѓутоа се запознав со странец живее во Холандија многу се сакаме сака да ме земе таму меѓутоа се соочивме со проблем потекнува од семејство каде не се пожелни разведените би сакала да знам во документите кои ќе ги вадам мислам новите дали некаде ќе стои дека сум разведена мислам во новите документи или само ќе го добиам тоа уверение разведена.Малце глупаво го поставив прашањето меѓутоа незнам како подобро да објаснам.Однапред ви благодарам!!!!!

А зашто да се разведете ако многу се сакате ?? :^)
Annie.mk1

Жолто цветче

27161813
Мислења: 1306
Зачленет: 10 Мај 2011, 14:57
Локација: На север.
You'll never get to heaven If you're scared of getting high !!..

Мислење 02 Сеп 2011, 02:04

Да ке добиеш потврда дека си равзедена и во Изводот од маатичната книга на родените пиши дека си разведена. Тоа стои во забелешки најдолу како сифра е сега колку се тие инфорирани за да знаат што знаци незнам. DIV:02.09.2011.(DIvorced on 02.09.2011).
MrsH

Бело цветче

4218
Мислења: 93
Зачленет: 12 Сеп 2010, 14:26

Мислење 02 Сеп 2011, 02:33

Annie.mk1 напиша:

А зашто да се разведете ако многу се сакате ?? :^)

Јас ко што разбрав со друг се сака многу, не со мажот и. Друг запознала па несака неговите да дознаат дека некогаш предходно била во брак
AlicaInWonderland

Жолто цветче

2198760
Мислења: 1926
Зачленет: 26 Ное 2010, 19:35
Локација: In Wonderland

Мислење 02 Сеп 2011, 09:13

на извод од родени ке ти пише доле-разведена...кога пак ке сакаш да стапеш во брак со некој на брачна состојба што ке мораш да вадиш ке пише разведена брак:2
Zoza

Зелено цветче

23544
Мислења: 756
Зачленет: 24 Фев 2011, 00:21
Локација: Ljubljana-Slovenija
Слика

Добриот маж никогаш не би ја повредил својата жена, само повремено ја тестира нејзината сила и одлучност постојано да биде покрај него !

Мислење 02 Сеп 2011, 10:30

како сака нека пишува, нема родителите негови да ти пребаруваат и читаат по документите.. :?:
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 6 гости

Site Meter