11 Јул 2011, 18:53
Кога двајца родители се разведуваат, што со децата ако имаат 18 години каде одат со кога остануваат ако се на факс кој ги издржуваа или ги оставаат само

-
sweety923

-
- 18
- Мислења: 31
- Зачленет: 26 Фев 2011, 17:31
07 Авг 2011, 13:44
Ne znaev vo koja tema da go postavam prasanjevo i odnapred izvinete zasto ne pisuvam kirilica (nesto ne mi odi dobro so instaliranjeto kirilicno pismo:( )
Ima li nekoj sto bi mozel da mi objasni kako ide postapekata za razvod spogodbeno i nespogodbeno? Ve molam.
-

DigY

-
- 91123
- Мислења: 266
- Зачленет: 04 Мај 2011, 17:01
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
02 Сеп 2011, 01:16
Здраво!!!
Пробав да најдам соодветно место каде би можела да се консултирам со некого па се надевам ќе можете да ми помогнете.
Нема да должам многу значи сакам да се разведам немам деца меѓутоа се запознав со странец живее во Холандија многу се сакаме сака да ме земе таму меѓутоа се соочивме со проблем потекнува од семејство каде не се пожелни разведените би сакала да знам во документите кои ќе ги вадам мислам новите дали некаде ќе стои дека сум разведена мислам во новите документи или само ќе го добиам тоа уверение разведена.Малце глупаво го поставив прашањето меѓутоа незнам како подобро да објаснам.Однапред ви благодарам!!!!!
-

miahoneyy

-
- 10
- Мислења: 2
- Зачленет: 02 Сеп 2011, 01:05
02 Сеп 2011, 01:54
miahoneyy напиша:Здраво!!!
Пробав да најдам соодветно место каде би можела да се консултирам со некого па се надевам ќе можете да ми помогнете.
Нема да должам многу значи сакам да се разведам немам деца меѓутоа се запознав со странец живее во Холандија многу се сакаме сака да ме земе таму меѓутоа се соочивме со проблем потекнува од семејство каде не се пожелни разведените би сакала да знам во документите кои ќе ги вадам мислам новите дали некаде ќе стои дека сум разведена мислам во новите документи или само ќе го добиам тоа уверение разведена.Малце глупаво го поставив прашањето меѓутоа незнам како подобро да објаснам.Однапред ви благодарам!!!!!
А зашто да се разведете ако многу се сакате ??

-

Annie.mk1

-
- 27161813
- Мислења: 1306
- Зачленет: 10 Мај 2011, 14:57
- Локација: На север.
You'll never get to heaven If you're scared of getting high !!..
02 Сеп 2011, 02:04
miahoneyy напиша:Здраво!!!
Да ке добиеш потврда дека си равзедена и во Изводот од маатичната книга на родените пиши дека си разведена. Тоа стои во забелешки најдолу како сифра е сега колку се тие инфорирани за да знаат што знаци незнам. DIV:02.09.2011.(DIvorced on 02.09.2011).
-
MrsH

-
- 4218
- Мислења: 93
- Зачленет: 12 Сеп 2010, 14:26
02 Сеп 2011, 02:33
Annie.mk1 напиша:miahoneyy напиша:Здраво!!!
А зашто да се разведете ако многу се сакате ??

Јас ко што разбрав со друг се сака многу, не со мажот и. Друг запознала па несака неговите да дознаат дека некогаш предходно била во брак
-

AlicaInWonderland

-
- 2198760
- Мислења: 1926
- Зачленет: 26 Ное 2010, 19:35
- Локација: In Wonderland
02 Сеп 2011, 09:13
на извод од родени ке ти пише доле-разведена...кога пак ке сакаш да стапеш во брак со некој на брачна состојба што ке мораш да вадиш ке пише разведена брак:2
-

Zoza

-
- 23544
- Мислења: 756
- Зачленет: 24 Фев 2011, 00:21
- Локација: Ljubljana-Slovenija

Добриот маж никогаш не би ја повредил својата жена, само повремено ја тестира нејзината сила и одлучност постојано да биде покрај него !
02 Сеп 2011, 10:30
како сака нека пишува, нема родителите негови да ти пребаруваат и читаат по документите..

-

girl.23

-
- 11851537
- Мислења: 1768
- Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."
Врати се на Брак
Кој е онлајн
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 6 гости