CIA напиша:А што се случува со децата ако се под 18?...они одлучуваат каде сакаат да останат или...?
pravedna напиша:Me interesira jas sum razvedena veke 6 godina imam dve deca ednoto e 15 a drugoto 12 godini,okolu dozvolite za patuvanje i prestoj vo stranstvo podolg prestoj .Kako se dobiva dokument ili soglasnost .Drugiot roditel ne se soglasuva pravi problemi nedava soglasnost a e semeen nasilnik site begaat od nego bidejki gi vrega im se zakanuva i navistina nikoj nema koj da ti objasni i kaze koj e patot za doivanje soglasnost bidejki kako sto kazav toj gad saka da im go unisti zivotot na decata a ne da im pomogne a ako nekoj me upati vo centarot odma vi kazuvam dekase ograduvaat i ja prefrlaat topkata na drug oni ne bile nadlezni.( roditel da pojasnam od koj begaat decata i gi maltretira toa site go znaat no nikoj ne gi zastituva )

girl.23 напиша:CIA напиша:А што се случува со децата ако се под 18?...они одлучуваат каде сакаат да останат или...?
Ако се многу мали децата, остануваат со мајката, за со таткото имаат средби за викенд (или како ќе се договорат). Ако се повозрасни (пр. средношколци) и децата се договараат со родителите со кого би сакале да живеат, зависно од условите (сепак, најчесто се со мајката).
Во некои случаи на поголеми деца , знае машкото дете да е со таткото, а женското со мајката, што според мене е огромна грешка да се делат братот и сестрата.
Пс.Скриен текст: покажи
sweety923 напиша:Кога двајца родители се разведуваат, што со децата ако имаат 18 години каде одат со кога остануваат ако се на факс кој ги издржуваа или ги оставаат само
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 6 гости