Oд љубов према мојот вереник а за брзо и мој маж,ке морам неговите родители да ги нарекувм мамо и тато,а не знаете колку сум против ова наша глупава заостаната традиција од памти век!Летово бевме на гости кај вујна му и вујко му заедно со свекривава и свекорчево после веридбата,и јас на вујнаму и се обратив со тетка,и свекривава да се напрајт мангупка пред сите ми викат - како и викна?Јас и викм тетка.Mи викат вујна требит да ја викаш,и јас со мојов јазик долг ко лопата одма ја намавав,и викам ако ги викам вујно и вујче ке требит и тебе да те викам мамо,(таа тоа и го сакаше,секако дека не и го дадов тоа задоволство)а јас мислам дека уште не е дојден моментот за мамо да те викам,поцрвена и се развлече на лицено некоја прозирна насмевка од срам.A тетка ми и чичко ми и викам мислам дека премногу ги почитувам,што е најбитно а се ке биде како што треба кога ке дојди време,и за право ме подржаа и самите тие и повејкето гости.Свекор ми алтан е,и оваа нема лоша душа ама малку чаламџивка,ама и го најдов лекот:))Многу ми е мака што не можам лице да прам,го зборувам тоа што го мислам а ич не ме засегат дали ќе и се бендисат или не.Иначе јас кога би дочекала да бидам свекрва,никогаш нема да дозволам снаата да ме вика мамо,имат на име да ме викат!Eдна е мајка и еден е татко!