Со оглед на фактот дека се работи за личност која не знае сама да се грижи за себе, да пере и да готви, тешко дека би прифатила да си замине. Плус мислам дека се работи за прилично исфрустирана и огорчена личност која не може да си го среди животот и затоа се истура на домашните. Додај ги тука нејзините години, професијата, кариерата и комплексите. Сакам да кажам тоа што е факултетски образована, адвокат, а нема сопствено семејство предизвикува уште повеќе да биде гневна. Барем јас така мислам.
И јас имав една таква змија која за среќа пред некој месец се омажи. Не знам во какви односи сте, ама мислам дека ти би можела да пробаш да се зближите, нормално ако ти дозволи, и преку разговор да и укажеш дека тоа што го прави не е во ред. Можеби би можела да ја поттикнеш почесто да излегува, пробај да и бидеш пријателка ако можеш.
Мојата золва беше (и се уште е) едно надрнато, искомплексирано створење кое не е вредно за коментари, четири години заедно живеевме и не успеавме да се зближиме.
Нејзините испади (трескање на врата, тропање баш кога го успивав детето, пуштање гласна музика во ниедно време,трошење на топлата вода, викање и понижување на родителите, правењето дека се знае...) ги игнорирав кога видов дека нема друг излез. Почнав да избегнувам контакти со неа, си го земав детето во соба или излегував за да не бидам сведок на нејзините испади и да ми го уништува расположението. И јас плачев, се нервирав само што ќе ја видев, и се молев да се омажи и да се спасиме од неа.
Едноставно има такви луѓе и тоа е тоа. Најмногу ги обвинувам родителите зошто токму тие и дозволуваат така да се однесува. И се согласувам со девојките погоре дека не треба да го оптеретуваш сопругот, едноставно стави ја на игнор ако немаш друг излез.