ТЕМА: Снаи и золви

Мислење 19 Дек 2011, 23:53

Верувај дека би и ги фрлиле. Има секакви на светов. Мене најсмешно/трагично ми е тоа што дошла тука да се жали. Божем таа има проблем. Т.е. да. Има проблем, но сама со себе. Со главата.
Karol.Ina

Сино цветче

5516
Мислења: 264
Зачленет: 17 Фев 2011, 17:24

Мислење 20 Дек 2011, 09:41

Alondra напиша:На почетокот кога прочитав помислив дека навистина не има секакви. Но подоцна сватив дека е трол, кога ги прочитав по втор пат. Мислам дека без разлика колку и да е лоша чим направила кифли им олеснило и ги спасила да месат и не верувам дека би ги фрлила. Не знам тоа е мое мислење.

не речи два пати. На другарка ми золвата и фрли торта направена, затоа што имало во неа бадеми, а синчето нејзино било алергично. Така да многу ми е веројатно ова. Секакви психи има. Исто и јас знам за случај кај што свекрвата и золвата ја имале ставено снаата под нозе и ја третирале како слугинка без право на приговор. Така да ништо не ме чуди.
nena2010

Жолто цветче

1371790
Мислења: 1650
Зачленет: 21 Дек 2010, 16:04
So when we meet as friends,my heart will break again
If that's how the story ends, then I can't understand....

Мислење 20 Дек 2011, 11:10

Золва ми не вика на гости и после ни ги дава децата да и ги занимаваме а она си раскрева по дома :rofl: , среќа децата се мили па не ми смета. Во секој случај ако морам чест да и направам на гости да и одам поарно со децата да си седам одколку со неа, да ме гледа и да ќути како ..... од што незнае што муабет да ми направи :^)
cecilia

Сино цветче

164111
Мислења: 358
Зачленет: 09 Дек 2009, 17:35

Мислење 20 Дек 2011, 13:20

nena2010 напиша:
Alondra напиша:На почетокот кога прочитав помислив дека навистина не има секакви. Но подоцна сватив дека е трол, кога ги прочитав по втор пат. Мислам дека без разлика колку и да е лоша чим направила кифли им олеснило и ги спасила да месат и не верувам дека би ги фрлила. Не знам тоа е мое мислење.

не речи два пати. На другарка ми золвата и фрли торта направена, затоа што имало во неа бадеми, а синчето нејзино било алергично. Така да многу ми е веројатно ова. Секакви психи има. Исто и јас знам за случај кај што свекрвата и золвата ја имале ставено снаата под нозе и ја третирале како слугинка без право на приговор. Така да ништо не ме чуди.

На една другарка и` забраниле да направи визитарски колачи, таа упорна, си направила, и на крај не и` ги служеле, ги ставиле во фрижидер за длабоко замрзнување. :emo:
А, маж и` е едно разгалено мамино синче, па не реагирал. :fubar:
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 20 Дек 2011, 13:29

cecilia напиша:Золва ми не вика на гости и после ни ги дава децата да и ги занимаваме а она си раскрева по дома :rofl: , среќа децата се мили па не ми смета. Во секој случај ако морам чест да и направам на гости да и одам поарно со децата да си седам одколку со неа, да ме гледа и да ќути како ..... од што незнае што муабет да ми направи :^)

И јас мојата золва ја "користам" за истово. Секако мене не ми обраќа внимание бидејќи си игра со малиот. Па што ќе седам јас така, користам ситуација и средувам по дома. Но, кога малиот спие, си седиме сите заедно, се муабетиме, кафесуваме итн. Ако золва ми не ми помогне, тогаш кој? Свекрва ми ? |(
И кажав еднаш на золва ми, јас немам овде никој свој, ако не е она, тогаш ептен ќе сум заглавена. Никој не е совршен, секој си има маани, може некогаш ме навредила, можеби и јас неа, ама човечки е да се прости у заборави и да не се памти секоја ситница. Си имам една золва, каква е таква е, додека ја имам нејзината почит, ќе ја има и таа мојата.
blond

Жолто цветче

33443178
Мислења: 1923
Зачленет: 24 Сеп 2010, 10:11
Слика

Мислење 25 Дек 2011, 12:01

Некои золви неможат да се помират со фактот дека братчето што му е потрчко и за се ги слуша се оженил и дека сега нивниот статус во семејството е као загрозен и наеднаш нема да бидат толку важни како претходно иако можда одамна се омажени со свое семејство.... па за да си го задржат статусот важни прават 300 глупости , као демек тие се знаат, НАЈПАМЕТНИ , имаат ИСКУСТВО, ПОСТАРИ се и треба сега нив да ги слушаме и на се АМИН да велиме, оти снаата е од вчера па врска нема со животот, треба да и најдиме 300 мани као ова вака не се прави, вакво да си купите , такво да си направите, а ако нешто направите ке ПУКНИ од љубомора иако дома можда има 100 пати поубаво, но, никој несмее да има нешто поубаво или недај Боже да е попаметен...па киснат по цел ден и ноќ кај новопечената снаа, наоѓаат мани. А сето тоа само за инает!!! па после снаата небеше ваква сега си ги покажа роговите се додека и пукни филмот да си кажи што си збирала.
Најкриви се мажите, немаат свој став! значи ако некој бил зрел за брак -заедница подразбира да се договараш со жената со таа што живееш во заедница ако не живеј си со сестрата, што се жениш бре?! А не само кавги и тоа само затоа што некој сака да ти кажува што да правиш со твојот живот и ти соли памет нон-стоп за секакви работи и тоа само заинает!
ANGEL1

Сино цветче

3268
Мислења: 155
Зачленет: 21 Дек 2011, 23:44
Локација: Vo cetvrtata dimenzija na mojata fantazija
Слика
OSTAVETE TRAGA....NAJDLABOKIOT KOPNEZ NA COVEKOVOTO SRCE E POTREBATA DA ZIVEE ZA CEL POGOLEMA OD SEBE.

Мислење 21 Фев 2012, 14:15

ANGEL1 напиша:Некои золви неможат да се помират со фактот дека братчето што му е потрчко и за се ги слуша се оженил и дека сега нивниот статус во семејството е као загрозен и наеднаш нема да бидат толку важни како претходно иако можда одамна се омажени со свое семејство.... па за да си го задржат статусот важни прават 300 глупости , као демек тие се знаат, НАЈПАМЕТНИ , имаат ИСКУСТВО, ПОСТАРИ се и треба сега нив да ги слушаме и на се АМИН да велиме, оти снаата е од вчера па врска нема со животот, треба да и најдиме 300 мани као ова вака не се прави, вакво да си купите , такво да си направите, а ако нешто направите ке ПУКНИ од љубомора иако дома можда има 100 пати поубаво, но, никој несмее да има нешто поубаво или недај Боже да е попаметен...па киснат по цел ден и ноќ кај новопечената снаа, наоѓаат мани. А сето тоа само за инает!!! па после снаата небеше ваква сега си ги покажа роговите се додека и пукни филмот да си кажи што си збирала.
Најкриви се мажите, немаат свој став! значи ако некој бил зрел за брак -заедница подразбира да се договараш со жената со таа што живееш во заедница ако не живеј си со сестрата, што се жениш бре?! А не само кавги и тоа само затоа што некој сака да ти кажува што да правиш со твојот живот и ти соли памет нон-стоп за секакви работи и тоа само заинает!

Во право си, има и такви што за инает се прават не за друго :!: Еднаш се најдов во ситуација каде што золвата почна да кажува, што се треба да реновираме, што да купиме ова она, што нечинело дома да се смени... а ако купиш макар едно стварче абе ќе пукне од љубомора... :devil: а јас пак на тоа и реков има време ќе се среди знаеме што треба и како треба.
savana

Жолто цветче

487372
Мислења: 1121
Зачленет: 18 Авг 2010, 12:39

Мислење 21 Фев 2012, 15:23

Подобро да си на дистанца отколку да им угодуваш на сите и на крајот пак лоша...
soncenceto.matea

Сино цветче

36128
Мислења: 202
Зачленет: 21 Фев 2012, 15:02
Локација: Скопје

Мислење 23 Фев 2012, 17:43

ЗОЛВАТА погоре е троллллл 100% од километар се гледа
а да има болни умови има и тоа какви...ги има и пософистицирани кои ја прикриваат лошотијата и тајно гризат е тие се поопасни :devil:
rajna-vojvoda

Сино цветче

59174
Мислења: 315
Зачленет: 03 Јул 2011, 21:48
Локација: Skopje

Мислење 24 Фев 2012, 14:19

ЗОЛВАТА погоре дефинитивно е за на психијатар заедно со мајка и,тешко на таа снаа во куќата ваша што стапнала:(
soncenceto.matea

Сино цветче

36128
Мислења: 202
Зачленет: 21 Фев 2012, 15:02
Локација: Скопје

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 7 гости

Site Meter