ТЕМА: Тајни од сопругот

Мислење 09 Дек 2011, 19:33

Јас му кажам на маж ми колку обично плаќам за чевли, за да знае да купи поскапи за под елката? ;)
imelda

Сино цветче

380330
Мислења: 307
Зачленет: 24 Мар 2011, 16:56

Мислење 09 Дек 2011, 20:06

Немам тајни пред мојот сопруг,не кријам од него ама баш ништо. Зошто да го правам будала, магаре со уши до земјата за еден купен кармин, чевли или било што....Баш напроти тој знае што ми се допаѓа па често пати знае да ме изненади со парфем,кармин па дури и гардероба. Не се сложувам со тоа дека некои работи не се споделуваат со никого. Мислам дека довербата не се гради на тој начин...а ако немаш доверба во сопругот и тој во тебе.....е тогаш тешко дека бракот функционира како што треба.
rebeca

Бело цветче

280
Мислења: 76
Зачленет: 21 Авг 2011, 00:20

Мислење 10 Дек 2011, 19:05

Не знам кај да го напишам ова, па ајде овде.... :$
Што кога вие му ги кажувате вашите тајни на мажот, а тој мамино синче (стандардно :lol: ) ги пренесува сите тајни на мамичка, а таа ги шири по комшии и роднини??? :?:

Конкретно, женскава неколку пати го опоменила мажот да не издава тајни, но тој брзо-брзо се` и кажувал на мајка си, која и воедно успешно ги `вадела` сите работи.

Последна случка беше дека на мајка и` требало да ја пратат на снимање на магн.резонанса (мислеле на најлошото), никој не знаел, но свекрва и` од синот дознала и предвреме по цел комшилук ја направила жената болна од рак. :^)
Скриен текст: покажи
(бај д веј на крај открија дека не било рак).

Што би превзеле во ваква ситуација?
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 10 Дек 2011, 19:34

Скриен текст: покажи
Trendafilka напиша:Зависи каква е тајната.
Има тајни и тајни.

Јас строго се држам до правилото дека некои работи не се споделуваат со никого и остануваат сами за себе, до крајот во животот.
Брачната заедница е сепак друга работа, имаш сопатник и треба да си ги споделуваш маките и грижите.

Ако се работи за сериозен проблем, јас не би преќутела.
А и ќе ми се познава, јанѕа ќе ме јаде што би се рекло и ќе се излајам на крај, од мука.
Тука во прв ред ги ставам здравствените, финансиските проблеми, проблеми на работното место, семејни кавги, разни дилеми, недоумици... значи сериозни работи за кои ви треба помош и поддршка.

Тука не вбројувам глупости од типот прераскажување на денот од А до Ш, детали како - мажуле знаеш што ми се деси? Прднав денеска, така ми дојде. :^)

Е сега, има еден вид на тајна, за која со мислењата сум поделена.
Пример, вашиот колега ве опсипува со комплименти, но останува само на тоа, ништо повеќе, чист безопасен флерт.
Жена тип 1 - Колегата ме свиѓа, ми вика дека сум секси, ме манијачи бре (а со насмевка, а со сериозен тон кажана тајнава, после ќе ви се треска од глава, и од мува сте си направиле слон, некои мажи во мозокот веќе скроиле теорија на хаосот како на службено патување ве плеска во собата |( )
Жена тип 2 - мудро си премолчува вакви глупаштилоци. И волкот сит и овците на број.

Арно ама... после гледаш мистер колега си добие слобода и почнува малку поагресивно со пуштање, смс пораки, не можете сами да се откачите и нема бегање - му кажувате на сопругот.
И колку време траело ова? А што не ми кажа? Аааааааааа, бааааааааа ... |(

Јес да е ова фантазерско-хипотетичка ситуација, ама ајде де... најди нзс за ваков тип на тајни.

Што се однесува на цените за козметика, чевли и облека, јас не би криела никогаш.
Од проста причина што мојот вкус е далеку поскромен од тој на дечко ми.
Веројатно он ќе крие од мене колку ја земал последната кошула. :D
Шала.
Oд А до Ш се согласувам со Трендафилка. За премолчување или намалување на цени немаме проблем, јас сум поскромна, кога купуваме заедно, ме тера да си купам нешто поскапо, а јас обично кенкам дека е скапо, па ќе си најдам нешто поевтино... :)
И за другата ситуација се сложувам, ни вака-ни така не си. Знаеше еднаш за еден таков, му кажав пропратено со превртување на очи, дека е досаден глупак. Среќа на тоа остана. А и се знаеме доволно веќе за вакви работи да се расправаме.
Јас и да сакам не можам да сочувам тајна од него. Еден поглед и знае дека нешто не е во ред. А и обично не сакам тајни од никаков тип, ако се дознае секогаш следи разочарување.
RainBow

Црвено цветче

6673901
Мислења: 9798
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Wear the old coat and buy the new book."
Слика

Мислење 28 Јан 2012, 15:22

Имам тајни али не некои огромни.Премолчувам ситници,во однос на тоа-колку пари сум купила да речеме чевли,фустан....и тоа никогаш не ми нити пререко,нити забранил,незнам зошто ама секогаш си ја намалувам цената :$
Кога работев,скришно праќав пари дома на мајка ми.Не знам зошто,ама ете криев.Тој знаеше во каква ситуација беа тогаш мајка ми и сестра ми,и некогаш му кажував дека ќе пуштам пари некогаш не,иако ништо не ми рекол,и кога сум му барала пари да им дадам на заем секогаш давал и еднаш нејќеше ни да ги земе.Ете незнам зошто,ама мајка ми иако се противеше да не и давам пари,не сакаше да земе од мене,јас ќе и поуштав-колку можев на сметка,барем за сметките.На него не му кажував,а и никогаш не ме прашуваше пример колку пари имам на сметка ,или за што сум ги потрошила,иако буџетот ни е нормално заеднички......Некогаш осеќам грижа на совест,ама тоа е :tmi:
maca99

Жолто цветче

14702650
Мислења: 1755
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Мислење 01 Мај 2012, 02:11

Не сум мажена,ама не би му кажувала се се од а до ш дневно да ја кажвам азбуката по 10 пати.Некои тајни се мои и само мои!!!
baby-star

Сино цветче

36113
Мислења: 194
Зачленет: 08 Фев 2012, 20:19
Слика

Мислење 01 Мај 2012, 14:25

Jas obicno nemam tajni pred nego nemozam da lazam ako se obidam za nesto neseriozno odma ke me oseti :wasntme: ama ne mu kazuvam kolku pari trosam na garderoba a i samata neznam samo plakam so kredit karticka a na kraj na mesec sepak mu kazuvam kolku treba da stavam na kartickata...
Toj i ne go interesira mnogu sto kupuvam ako primeti ke mu kazam ako ne i ne mora da znae...
lara-s

Фем почетничка

121
Мислења: 42
Зачленет: 06 Апр 2012, 15:27

Мислење 01 Мај 2012, 20:36

Јас сум по природа човек што не знае да лаже ,може 5 минути да скријам нешто и после да си признаам,а маж ми е спротивен од мене он се си крие од мене и сама ако не откријам тој нема ни да каже,па за џабе не е речено ниедна тајна не е трајна
Eleonorastrumica

Сино цветче

104101
Мислења: 246
Зачленет: 23 Фев 2010, 13:39

Мислење 14 Мај 2012, 14:33

Некои посебни тајни немам.За тоа колку трошам на облека и кондури,не го замарам ,ако сака да знае(а никогаш не го ни интересирало)може да праша,ќе му одговорам искрено.

Е сега,па не му кажувам баш се што разговараме со другарките,во смисла не му кажувам за нешто што некоја блиска пријателка ми се доверила(здравствен проблем,со мажот и сл.).Не дека сакам да му сокријам нешто,туку сметам дека не би го интересирале вакви работи.

Еднаш му кажав една тајна што ја имавме со ќерка ми,дека имала симпатија.Тоа го извади од памет.Како можело девојче од 6 год.да има симпатија?!
Сега не му кажувам повеќе вакви работи,некои работи си се само за мајка и ќерка. :)
ph.orhideja

Сино цветче

304245
Мислења: 264
Зачленет: 14 Јан 2011, 17:34

Мислење 14 Мај 2012, 14:47

На маж не се кажува се :x
не во смисла нешто да го лажете туку во смисла да не се открива она што некој трет вас ви го доверил :!:
а и за ситници и за вас може да се преќути :lol:
simonice

Сино цветче

1117
Мислења: 144
Зачленет: 10 Мар 2012, 17:31

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 9 гости

Site Meter