Не се блиски затоа што јас не дозволив.
А не дозволив затоа што имам причина. Ги познавам и двете добро, и мајка ми, и свекрва ми, и знам дека не би завршила убаво работата.
Прв контакт имаа на давање збор, и иако свекрва ми си го покажа и тогаш вистинското лице кое јас го знам, мајка ми не го сфати така, туку се радуваше колку добри луѓе, и заклучи дека ако настанат проблеми меѓу нас јас ќе сум била кривата, демек, ептен арни и се видоа. Но...за кратко.
Уште на свадбата моронката направи доста потези кои и го сменија мислењето на мајка ми.
Свекрва ми многу сака да боцка, да омаловажува, па дури станувало збор и за син и, мислам кога зборува пред него, му посочува примери од околината као подобри, поуспешни луѓе, наводно без намера, само за да човек се почувствува лошо, а инаку пред други па се фали со мене, со него, за тој другиот да го омаловажи, и така во круг. Jас ја знам, знам да се носам некако, не и справам со тоа, само ја избегнувам колку можам и игнорирам, ретко реагирам и и враќам, но ја знам мајка ми, и знам дека нема да и преќути во таква ситуација, а и знам дека е невозможно другава да не ја створи, да проба да ги омаловажи моите, и 100% ќе резултира со куршлус од поголеми размери, па затоа после свадба се имаат само уште еднаш сретнато, кај маж ми во болница. Не и дадов на мајка ми да оди таму, а живееме посебно, па кај мене може да си доаѓа кога сака.
Свекор ми е горе доле коректен човек, но многу избувлив, ако му се спојат жиците вреѓа ненормално, и не се воздржува, и премногу се ,,шали,, као демек, за духовит го знаат, но шалите му се доста невкусни, и многумина не знаат што да кажат или кај да гледаат кога ќе им трусне нешто.
Значи, односи нема, јас, позавајќи ги добро двете страни, одлучив дека е најдобро така
Не ми е мило за ситуацијата, но што е тоа е, боље спречити него лечити, па после да не можат и во очи да се гледаат кога ќе бидат приморани, по крштевки и такви работи.
А за натпреварување

хаос. Само ќе кажам дека дури не му дозволува на маж ми да каже кога ќе ни поклонат нешто моите, и кога и да и спомне, не вика, убаво, добро, лошо, туку, а ние колку дадовме а?
О.к жено никој не оспорува, сите знаат, на сите сум кажала, ама кажи еден убав збор бре мајку му.
Воша жена.

Дистанца му е мајката.