ТЕМА: Твоите и неговите родители-пријатели или противници?

Мислење 10 Дек 2011, 21:09

не се пријатели а ни ривали,ама сепак многу не се согласуваат поради некои работи кои се имаат случено а се поврзани со нас двајца
tweety26

Зелено цветче

3501162
Мислења: 708
Зачленет: 30 Мар 2010, 13:08
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Слика
[/url]

Слика

Мислење 19 Дек 2011, 06:11

Сеуште се немаат запознато едни со други ,ама сигурна сум дека ни 1 % нема да се сложуваат поради огромните карактерни разлики и одредени склоности на секој поединец .
MarchelineAmaru

Жолто цветче

5384468
Мислења: 1394
Зачленет: 07 Јул 2010, 19:57
Локација: The First Circle of Hell
EvErYtHiNg AlWaYs HaPpEnS 4 A ReAsOnСлика

"...It's me and you - or walou..."

Мислење 28 Јан 2012, 15:16

Па гледам дека се почитуваат,немам лош збор слушнато од двете страни.Ние сме во Ск,а тие честопати слушам си одат на гости,пред свадбата сите договори ,организации ги средија,и ќе излажам ако кажам дека не ни помогнаа.Татко ми со свекор ми се знаеја и од порано,заедно соработуваа на работа,и многу се почитуваа.Затоа ми е криво што денес не е со нас,па да биде баш она совршено.Сите заедно,ама тоа е.....
maca99

Жолто цветче

14702650
Мислења: 1755
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Мислење 28 Апр 2012, 11:59

Ниту едното, ниту другото. На дистанца. Се гледаат тогаш кога и ако мораат. И подобро. После се` доживеано, најбезболно е вака за сите.
tessie

Жолто цветче

769395
Мислења: 1221
Зачленет: 11 Ное 2010, 19:20

Мислење Вчера, 09:01

се знаат само неколку месеци од кога официјалн и се веривме и искрено се согласуваат повеќе отколку што очекував. жениве за сега се сакаат си одат често на кафе си прават муабет итн. ние бидејќи често сме дома они се дружат и баш ми е драго. еднаш допреле дури и до музика :D за мажите неам што да кажам мирни учтиви и двајцата се наоѓаат во муабетот

јас и кажав на мајка ми да не се притресува многу по сваќата да си биде резервирана да не се изгори ( а она жива среќна што има фина сваќа бидејќи од другата го виде господ)

нека си се дружат колку сакаат ич не се замарам возрасни се и сметам дека знаат како да се однесуваат.
joelle

Зелено цветче

709439
Мислења: 541
Зачленет: 25 Авг 2010, 11:31
Локација: here and there
Мил универзуму, те молам дај ми мудрост за да разберам маж, да го сакам и да му простам, и дај ми трпение за да можам да го трпам, зашто ако ти побарам сила ќе го претепам до смрт

Мислење Вчера, 10:07

Моите и неговите не се знаат долго време но се на дистанца т.е мајка му е на дистанца..
soncenceto.matea

Сино цветче

36128
Мислења: 202
Зачленет: 21 Фев 2012, 15:02
Локација: Скопје

Мислење Вчера, 14:01

Колку е лошо кога ќе се најдат седнати на маса луѓе што не се ама ич на иста бранова линија, што немаат еден муабет да направат асолен.
Е тоа се случува кај мене, средби одвај 2 пати годишно меѓу моиве и моите уште неофицијализирани свекор и свекрва. Не се скарани, ниту пак непријатели, само не сакам да се ни пријатели.

Не сакам да се дружат, не сакам да си одат/доаѓаат на кафиња, впрочем сами се свесни и си сфатија зошто.
Свекорми и свекрвами се ок луѓе, ама постари и не баш современи. Ако застанеш со нив едниот непрестано ќе те испитува и ќе те замара со секакви прашања или пак ќе ти ги раскажува вестите од дневникот |( а свекрвами ќе ти ја раскажува по 100 пат семејната историја, или за комшивката/колешкта од работа или.... или ќе глуми светица од типот - леле јас навистина неможам да ги разберам луѓево, особено младиве како само можат по цел ден да гледаат турски серии, јас никогаш не сум гледала и нема да гледам, глупости! И одам кај нив во сабота влегувам и ги гледам двајцата зјапнати на тв гледат турска серија. И свекрвава од срам скока и му се дери на свекоров - дај бе гасни ме замараш овде јас не гледам вакви глупости, ми сметаш. :fubar:
И си ја докажа тогаш својата малограѓанска жичка и двојно лицемерие. А јас останав зачудена зошто воопшто се труди да глуми. Мене ми е гајле што прават и што гледаат, ама жено дај не изиравај лудило.

Јас ги гледам ретко и искрено избегавам блиски средби, не сум таков тип да ми оди муабетот со такви луѓе, сакам луѓе на мое ниво, опуштено без да замараат. Мислам мене искрено ми се гади од муабети од типот - аа денес беше на ручек кај мајкати, што те почести.. мислам втф :^) и тука стапува на сцена срцево мое и со еден збор ја враќа на место да си ќути и да не ме замара со селски муабети и да не и текни пак да праша такво нешто.

Јас уште пред веридбата се држев до правилото дека секоја свекрва е добра се дур не и влезиш вкуќа. Особено ова важи за свекрва. И дојде на моето. Останав резервирана како што си бев кон нив, само уште поладна, сега сум на чиста формалност.

Пресреќна сум што живеам посебно (иако во иста куќа, на посебен спрат со посебен влез, исто како стан) па одвај еднаш неделно ако слезам да ги видам, и тоа на 5 минути. А тие си знаат дека не смеат да не замараат па досега не се качени ниту еднаш кај нас.
За мене што повеќе на дистанца подобро. Мама и тато си доаѓаат кај мене, а кај нив не. Само кога се мора...
nela.oh

Сино цветче

150582
Мислења: 176
Зачленет: 10 Јул 2010, 21:53
Know your rights!

*Pactum serva...

Слика

Мислење Вчера, 14:05

моите се вистински пријатели ама баш вистински :) се гордеам со нив :)
а неговите се онака,како да се се супер и така прават ама не е баш и тоа..
мислам најдобро е да си она што си а не да се правиш пред другите дека си на врв а не си ни под врв...
затоа само она вистинското јас!... :)
girl-miri

Жолто цветче

312165
Мислења: 1222
Зачленет: 19 Окт 2011, 16:28
You can never make the same mistake twice...because the second time you make it,it's not a mistake,it's a choice.
ЖЕНСКОТО СРЦЕ е БОГАТСТВО за личноста која знае да го ПРОЦЕНИ !!!

Мислење Вчера, 14:32

Па не се најдобри пријатели, ама повремено се дружат.
Знаат да се сретнат често кај нас дома, а еднаш месечно и си орат по гости. Си честитаат родендени по телефон и слично.

Два пати беа заедно и на одмор, до душа под принуда, т.е. атер на децата, за да ги чуваат заедно, бидејќи беа помали, па со тоа и потешки за чување.
Не дека немало несогласувања, туку главно се културни, па не си пререкуваат.
Сепак оваа година моите решија сами да одат со децата на одмор :)
не дека сватовите им пречат, туку различно се поставуваат кон децата - моите се построги и не им дозволуваат се и сешто, а неговите многу им попуштаат, па им се качуваат на глава. Тоа само го отежнува чувањето, и плус децата се збунети, и на крај веќе не знаат што смеат, а што не.
Ariel

Жолто цветче

1832749
Мислења: 2219
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење Вчера, 14:54

Дефинитивно пријатели . Мојот татко е починат и моите свекор и свекрва многу чест и прават на мајками често и одат на гости ја посетуваат, а исто така и многу често одат и кај мојот стрико(близнак на татко ми)и исто така многу големи пријатели се и баш тоа нивно дружење ми се допаѓа додека со родителите од мојата јатрва се на голема дистанца се гледаат еднаш годишно.Јас мислам комуникативноста на луѓето нивната отвореност ги прават противници или пријатели Фала му на бога јас имам еден прекрасен однос со свекор ми и свекрва ми и мислам поради тоа денес прекрасно си живеат и со мајками и со стрикоми и стринами а искрена да бидам добивам впечаток дека стрико ми повеќе се радува на моите свекор и свекрва отколку на оние од неговата ќерка.
Nine25

Бело цветче

41274
Мислења: 79
Зачленет: 14 Окт 2010, 16:22

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 9 гости

Site Meter