ТЕМА: Втор брак ДА или НЕ?

Мислење 02 Сеп 2010, 14:28

Ја поставив оваа тема бидејќи имам гооолем проблем и се надевам дека ќе ми помогнете.
Јас сум разведена веќе 5 год. и имам дете од 4 ипол год. Причината за разводот беше тоашто јас останав бремена, а бевме договорени дека ќе градиме кариера. Планот не успеа ( од тогаш ништо веќе не планирам) и сега сама ја гледам керка ми....
Повторно се заљубив после долго време во мојата прва љубов,а почнавме и заедно да живееме. Проблемот е што Он сака да се венчаме а мене ми е фуфка.
Ме интересира што би направиле вие
nesa

Зелено цветче

841900
Мислења: 679
Зачленет: 23 Јул 2010, 14:08
Локација: Al Ain
Слика
Слика

Мислење 02 Сеп 2010, 14:42

Зашто па и да не, ако е вистинска љубов. Живеете веќе заедно како што кажа а венчањето е само формалност. Едно е на папир да ставиш потпис дека си венчан а друго е да живееш со тој човек.
Зашто ти фуфка? Се плашиш да не направиш втора грешка? Зошто? Па ти веќе живееш со тој маж
slavica999

Жолто цветче

1172496
Мислења: 2325
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 02 Сеп 2010, 14:49

Зошто да не, млада си имаш право да започнеш нов живот, зар по првиот пропаднат брак ќе се откажеш и сама ќе останеш? Плус ако си одговарате, се сакате, се сложувате, зошто да не?
Како што кажа девојката пред мене вие и така и така сте почнале да живеете заедно.
Unfaithful18

Жолто цветче

412115
Мислења: 1936
Зачленет: 11 Јан 2010, 15:57
Паметната жена постапува со мажот како ковачот со железото: прво добро го загрева, а потоа по свој вкус го обликува

Мислење 02 Сеп 2010, 15:12

Се е тоа во ред, ама од поимот одење во матично ми одат морници. Страв ми е да не ми се врати филмот назад, па да биде " Невестата бегалка" :lol:
nesa

Зелено цветче

841900
Слика
Слика

Мислење 02 Сеп 2010, 15:13

Неса од мене едно големо ДА. Нема зошто да ти фуфка, ако го познаваш добро човекот, ако се сложувате и ако гледаш иднина со него и ако пред се ја прифаќа ќеркичката твоја како негово дете немој да се двоумиш. Добро би ти дошло машка рака во куќата, а и некој кој би ти помогнал во издржувањето и воспитувањето на ќерка ти.
Мислам дека штом еднаш си се изгорела, сега пообјективно гледаш на работите и умееш правилно да расудуваш и дека ќе направиш правилен избор.
Поздрав и со среќа :*
Lolipop23

Жолто цветче

681599
Мислења: 1272
Зачленет: 21 Мар 2010, 15:11
Слика

Far away there in the sunshine are my highest aspirations. I may not reach them, but I can look up and see their beauty, believe in them, and try to follow where they lead.

Мислење 02 Сеп 2010, 15:14

Велат учиме на грешките, попаметни сме поради нив - ако еднаш сме се изгореле од млеко, ќе дуваме и на матеница. Да, претпазлива си, се плашиш, што е и многу нормално, ама сигурно досега веќе си сфатила дали навистина сакаш да бидеш со него или не, бидејќи веќе живеете заедно. А да не живеевте заедно, тогаш ќе ти кажев баш тоа да го сторите. Во секој случај, имаш право на среќа, како што и детето твое има право да живее и расте во среќно семејство, без разлика што не се работи за биолошкиот татко. А најважно е да сте среќни. Штом живеете заедно, штом се сакате, штом тој го прифаќа твоето дете без проблем, ако детето го прифаќа очувот - нема зошто да се двоумиш. Потписот е само формалност, не мора ни да правите којзнае какви церемонии од тоа. На крајот на краиштата, можеш да почекаш уште некое време - барем до Нова Година, ене кај е. Така и себеси ќе си дадеш време да размислиш уште малку ;)
Annath

Жолто цветче

21653422
Мислења: 3529
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 02 Сеп 2010, 15:27

nesa напиша:Се е тоа во ред, ама од поимот одење во матично ми одат морници. Страв ми е да не ми се врати филмот назад, па да биде " Невестата бегалка" :lol:

Па немора да одите во матично :P матичарите за пари можеш да ги однесеш кааааааај сакаш ;) . Еве ти идеја ;)
slavica999

Жолто цветче

1172496
Мислења: 2325
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 02 Сеп 2010, 15:30

Ви благодарам за советите :) . Ако решам сигурно ќе биде следната година. Некако осеќам дека ми треба време :?: . Проблемот е што и со првиот живеев доста долго пред бракот, па ете што испадна. :(
nesa

Зелено цветче

841900
Слика
Слика

Мислење 02 Сеп 2010, 16:32

Нормално е да се плашиш и да ти треба малку време и простор пред повторно да стапиш во брак, но ако си вљубена, зошто да ја пропушташ шансата? Еднаш се живее, немој да се лишиш од некое задоволство само заради страв. А ако до толку веќе не си сигурна за бракот, во тој случај побарај малку време и простор, сигурна сум дека ќе наидеш на разбирање со оглед на тоа дека веќе си била во брак.
OrdinaryGirl

Жолто цветче

409234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
Локација: Скопје
just an ordinary girl.

Мислење 02 Сеп 2010, 17:00

Земи си време колку што ти е потребно. Но вие веќе живеете заедно и функционирате убаво. Тоа што така ти се случило во првиот брак не значи дека ќе се повтори истата приказна :!:
Најважно е што тој ја прифатил твојата ќерка и обратно.
Јас сум ЗА :D :D :D
Blanca

Зелено цветче

461386
Мислења: 707
Зачленет: 25 Ное 2009, 14:58
Ask. Believe. Receive.

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 8 гости

Site Meter