Има мажи т.е. дечковци кои откако ќе се оженат некако нагло созреваат и пораснуваат и си ја сфаќаат сериозноста на брачната врска, а има и такви кои цел живот остануваат дечковци. Тука спаѓаат оние кои никого, а најмалку сопругата, не ја почитуваат, нејзиното мислење за нив не значи ама баш ништо и се ожениле ради реда, да има кој да им го продолжи семејното стебло и нормално да им биде замена за мамица. Тој прави што сака, а таа само молчи и клима со главата.
Јас ги обвинувам жените, кај гледале пред да се омажат

, не го запознале доволно или тој се сменил....ако се сменил и глумел лудило во целата врска, тогаш имаат избор-чао, пријатно, довиЏења...а не тие самите избираат да продолжот да живеат во еден таков брак и се мизерни и очајни.
Јас уште пред да стапиме во брак јасно му кажав на мм (тогаш ми беше дечко) дека никогаш нема да бидам домачица која седи дома, врши домашни обврски (му ги пере гаќите-баш со овие зборови) и му чува деца, а тој оди по кафани, дискотеки итн.....јасно му ставив да си знае дека јас не сум и никогаш нема да бидам таков тип на сопруга, дека без мене може да оди само на работа и Боже прости ми два метра под земја. Ако сака таква сопруга нека си бара друга ама одма, без да си го губи времето со мене, а и мене да му го губи. Му реков дека ако некогаш во животот почне да се однесува како раскалашен маж, како куче без ланец и ако почне да не ме ферма, дека ќе си се спакувам, ќе си ги земам децата и ќе го оставам без око да ми трепне.
Дали ми смета скитање и прибарење во ниедно врема?-ДА, и тоа го знае, отсекогаш го знаел.
Дали може да излегува без мене?-Да, ама зависи каде и со кого и кога ќе се прибере.
Дали јас излегувам без него?-Да, ама дневно излегување, а не и навечер по дискотеки. Кој сака нека ме осуди ама мајка која си ги заспива децата и оди по дискотеки без разлика со кого, го остава мажот дома да ги чува децата, не е е мајка...ај разбирам да се има повод на пр. девојачка вечер, новогодишни, осмомартовски и сл. прослави ама онака од чист ќеиф да излегувам...Не, не сакам и не одам.
Затоа отворени карти, а Бога ми и очи.