ТЕМА: Жената-дома, а мажот на шетање...

Мислење 31 Јан 2012, 21:58

LaBella напиша:
Legioner напиша:па и жената треба да е дома кој ќе ги гледа децата
нормално прво со треба секој маж да направи од кога ќе дојде од работа е да си ја љуби прво жената ручекот па малку да се излезе опционо (ако има швалерка и со нејзе една партија )
нема ништо лошо во тоа малку да се зачини бракот :)

Е од вакви "фраерски муабети" значи, ми се :puke: ... обично со ваквите, обратно им се случува, не е за џабе кажано: "куче што лае, не каса"

зависи кој како ќе си ја уреди работата ај со жена би била таја со имитира сексот и градот :lol: не дај боже да имама таква жена :!:
Lola-M напиша:
LaBella напиша:
нормално прво со треба секој маж да направи од кога ќе дојде од работа е да си ја љуби прво жената ручекот па малку да се излезе опционо (ако има швалерка и со нејзе една партија )

Е од вакви "фраерски муабети" значи, ми се :puke: ... обично со ваквите, обратно им се случува, не е за џабе кажано: "куче што лае, не каса"

Е, почнав да пишувам за ,,мачово,, голем, ама ми го зема зборот од уста :)
Ах, ги жалам ваквите исфрустрирани,неисполнети типови кои мирисаат на нафталин од што времето ги прегазило!Бљак!

:emo: :!: грешиш баш таквите како тебе на крај завршуваат со типови шо им мрда ;)
Последна редакција: RainBow на 01 Фев 2012, 00:03; редактирано еднаш.
Причина: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.
Legioner

Фем почетничка

17
Мислења: 10
Зачленет: 15 Јан 2012, 09:21

Мислење 31 Јан 2012, 23:22

Legioner напиша:
LaBella напиша:

зависи кој како ќе си ја уреди работата ај со жена би била таја со имитира сексот и градот :lol: не дај боже да имама таква жена :!:

;)
LaBella

Сино цветче

213111
Мислења: 458
Зачленет: 06 Ное 2010, 14:19
Слика

Мислење 31 Јан 2012, 23:38

Одамна поминало времето, кога прво мажот јаде, после жената и децата, кога што ќе каже мажот, тоа ќе биде, кога жената не излегува од дома без дозвола на мажот... 21 век сме. Жената има истите права, како на мажот. Не само во политиката и општеството, туку и во фамилијата. Жената може да биде советник на мажот. Мажот може да е паметен, но жената е итра, а тој наивен!
Немам против маж ми да излегува на шетање, немам против да седам дома и да го гледам Мартин, дури мило и е, дете ми е... Но понекогаш сакам да излегувам и јас. Да не однесе на ручек или прошетка во паркот, или на гости кај другари. Доволно ми е за сега тоа, кое ми го дава-внимание. Ако започне да излегува на шетање (по швалерки) мир дома нема да види! И тоа, не заштото сакам и јас, туку неќам да го делам со никоја, како што и тој неќа да ме дели со никој. Нај важно е разбирање и слога да има меѓу нас, а тоа да се постигне се сакаат понекогаш компромиси, жртви и желба, се разбира :) Јас не сум на сила кај него, мојата желба е таква, и живеам во слободна земја, никој не може да ми забрани ништо (во рамките на законите :D ), така сум воспитувана. Да си отстојавам на позицијата, да имам став и да не дозволувам на некого да ме понижува. Мојата желба е да седам кај него, неговата желба е да биде со мене. Ако нешто во иднина се смени, сме си ветили да не си крием ништо. Да бидеме разумни луѓе и да си ги споделиме нештата, кои се случуват со нас.
Ова жената - дома, мажот на шетање, зошто мажот така наредил, е понижувачко и не го примам! Не им прави на другите тоа што не сакаш да ти го прават на тебе!
J.Ivanoska

Сино цветче

1351390
Мислења: 417
Зачленет: 01 Фев 2011, 11:58
Локација: Скопје
Маж, кој што е спремен на се за една жена, значи многу ја сака. Жена, која што е спремна на се за еден маж, значи го родила.
Слика
Се извинувам за правописните грешки. Се уште се учам на македонски јазик Слика

Мислење 09 Фев 2012, 20:11

Глупа работа кај иде тој и ја таму со него не го оставам сам да ми шета :P
Teresa94

Сино цветче

5553
Мислења: 229
Зачленет: 29 Јун 2011, 14:40
Умре мојата почит кон тебе , прими мое сочуство!

Мислење 20 Фев 2012, 02:07

tweety26 напиша:ааа мало сутра за тоа веќе...порано така беше,ама сега ако искочи он не се мислам два пати,искачам и јас ;) зарем само тој сака да се забавува :)

da,no kade ke vodi toj brak ako sami izlagate odvoeno?! toa e najlesno i najubavo no ...
srna1

Фем почетничка

15
Мислења: 12
Зачленет: 10 Фев 2012, 16:45

Мислење 24 Фев 2012, 21:43

srna1 напиша:
tweety26 напиша:ааа мало сутра за тоа веќе...порано така беше,ама сега ако искочи он не се мислам два пати,искачам и јас ;) зарем само тој сака да се забавува :)

da,no kade ke vodi toj brak ako sami izlagate odvoeno?! toa e najlesno i najubavo no ...

да секако,но ако мажот си тера по свое и си шета,зарем жената дома да седи и да го чека...тоа не го сфаќам.
Зарем жената нема достоинство?
tweety26

Зелено цветче

3501162
Мислења: 708
Зачленет: 30 Мар 2010, 13:08
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Слика
[/url]

Слика

Мислење 24 Фев 2012, 21:45

ТЕМА: Жената-дома, а мажот на шетање...
за кој век збориме ?!
AlanisM

Сино цветче

303337
Мислења: 209
Зачленет: 10 Фев 2012, 17:37
Ogni mente crede che i propri limiti siano reali:il rospo nel pozzo nega l'esistenza del mare

Мислење 24 Фев 2012, 22:55

AlanisM напиша:ТЕМА: Жената-дома, а мажот на шетање...
за кој век збориме ?!

Зборуваме за 21-ви век во кој темава како што гледаш е сеуште актуелна....
Ова е Балкан и мислам дека темава ќе биде уште долго актуелна....За жал.
Lola-M

Сино цветче

184112
Мислења: 283
Зачленет: 16 Ное 2011, 22:56

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: ana.s.28, kuc, nitokris и 9 гости

Site Meter