ТЕМА: Слабеење со Orbitrek

Мислење 17 Јан 2010, 17:42

На форумот прочитав дека некои од вас користат Orbitrek за зацврстување на телото и слабеење..го имам и јас и го користам повремено па би сакала да споделите искуства за користењето на Orbitrek, по колку вежбате и дали има резултати :) искрено заприметив дека е добар за оформување на нозете па се ограничив да го користам мах 2 пати недело по 20 мин бидејќи несакам да имам многу мускули на нозете :| па повелете и давајте коментари со вашето мислење и искуство за вежбите со Orbitrek :) ;)
Yvona

Фем почетничка

00
Мислења: 8
Зачленет: 15 Јан 2010, 23:47
If you are not willing to sound stupid you are not worthy of falling in love <3

Мислење 18 Јан 2010, 05:43

Орбитрекот е добар за зацврстување на цело тело, нозете, задникот, стомакот, па и донекаде рацете...
Многу е добар за топење на масните наслаги....
Јас не го користам многу, затоа што повеќе сакам да излезам надвор и да трчам... Најубаво е да го користите 3-4 пати неделно по минимум 30 мин, за видливи резултати. за задникот ги вртам педалите наназад едно 10-тина минути...
Инаку исхраната игра може да кажам најголема улога за слабеењето, не викам да бидеш на ригорозна диета, но здрава балансирана исхрана со многу зеленчук, протеини , овошје...
Peace.Love.Happiness

Бело цветче

130
Мислења: 65
Зачленет: 12 Јан 2010, 19:13

Мислење 18 Јан 2010, 11:41

Супер е, многу го сакам.
Јас се трудам да вежбам секој ден по еден саат, ама не секој ден ми успева, и не по толку. Како и да е мислам дека барем по пола саат на ден убаво е да се вежба. Најдобри ефекти има на нозете, но и на целото тело. Јас на пример имам болки во грбот, и кога вежбам ми поминуваат.
Во комбинација со диета се постигнуваат страшни резултати! Кога вежбав и ја држев УН диетата слебеев по околу 300 грама дневно, т.е. 2 кила неделно. А плус страшно те полни со енергија.

Е сега ако може човек да оди на фитнес, или да трча надвор - веројатно подобро е. Надвор е секогаш подобро колку што знам, а на фитнес може да се посвети внимание на различните делови од телото. Јас имам многу обврски преку ден, па вежбам или наутро во 7, или навечер во 11, а тоа време не можам да одам на фитнес. И трчањето не ми одговара воопшто, орбитрекот ми е супер.
Ariel

Жолто цветче

1837752
Мислења: 2220
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 18 Јан 2010, 19:00

Ariel напиша: Во комбинација со диета се постигнуваат страшни резултати! Кога вежбав и ја држев УН диетата слебеев по околу 300 грама дневно, т.е. 2 кила неделно. А плус страшно те полни со енергија.

А каква е УН диетата? Прв пат слушам :oops: :D

Секогаш е подобро да се вежба надвор без разлика дали е трчање или некакво спортување, но со денешниот начин на живот вежбањето не треба да изостанува така да домашниот фитнес (посебно со справа) е супер за одржување на линијата и зацврстување на телото...20тина мин не се многу за да се посветат на тоа а и секако има еден сигурен резултат-повеќе ЕНЕРГИЈА :)
Yvona

Фем почетничка

00

Мислење 19 Јан 2010, 18:15

Yvona напиша:
А каква е УН диетата? Прв пат слушам :oops: :D

Ја има на форумов кај диетите: dieti/un-dieta-t518/
Многу е ефикасна.
Ariel

Жолто цветче

1837752
Мислења: 2220
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 19 Јан 2010, 19:06

Дај споделете инфо колку чини тоа задоволство,
пошто сум на два ума да си купам :?: :?: :?: :?: :D
gwen

Сино цветче

4583
Мислења: 241
Зачленет: 13 Дек 2009, 16:51
If I let my self to hope, and it came to nothing... That would kill me!

Мислење 19 Јан 2010, 20:12

Јас вежбам пет пати неделно,пола саат до 45 мин,ако имам време и цел саат.
Го комбинирам отпорот различно.На пример кога вежбам пола саат,10 мин.на 2 отпор,па 10мин.на 3 отпор и последните 10мин.на 1 отпор.И има супер резултати,повеќе него ли на ист отпор цело време.
Lilit

Жолто цветче

85211389
Мислења: 4375
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 19 Јан 2010, 20:24

Tochno, mnogu e vazno da go menuvate otporot kako shto kazuva -Lilit-
"challenge" pred se :)
Peace.Love.Happiness

Бело цветче

130
Мислења: 65
Зачленет: 12 Јан 2010, 19:13

Мислење 19 Јан 2010, 20:29

Odlichen e :)
edno vreme go koristeff sekoj den :) a
ali sea... se poretko samo prasina fakja po doma :S :) iam mng. drugi obvrski i neam vreme :D
Mitevska

Фем почетничка

50
Мислења: 31
Зачленет: 19 Јан 2010, 17:44
Многу често мислиме на работите кои ги немаме, а многу ретко на оние кои ги имаме !! (:

Мислење 19 Јан 2010, 23:19

gwen напиша:Дај споделете инфо колку чини тоа задоволство,
пошто сум на два ума да си купам :?: :?: :?: :?: :D

Го има во Top Shop чини околу 13000 мислам, можеш да провериш на страната за повеќе информации...незнам дали го има во продажба некаде на друго место :? Сепак мислам дека спрема некои други справи баш се исплаќа :) поздрав
Yvona

Фем почетничка

00

Врати се на Фитнес

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 8 гости

Site Meter