Спремни за филм??? Епа, ајде да го направиме! Значи, секој си зема улога или може и да упадне во филмот како спореден лик, па со тек на време да стане и меѓу главните. Сценариото треба да биде најмалку 2-3 страни. Ако е помината границата, некој дава тема за филмот. Што велите? Ајде, почнуваме!
Папи,не разбрав ,сега треба да пишуваме секој посебно сценарио на било која тема или како? Баш ме заинтересира ова.
Значи ние членовите сме како ликови во филмот и со пишување по неколку реченици што се поврзани со речениците на членот погоре. Еве филмот нека биде комедија.
Ајде .... Како нова овде ( а и во сценариото ) јас сум нова станрка во зградата каде што живее Папи , и одам кај неа да се запознаеме како соседи Папи како ќе реагираш ?
Добро ни дојде во влез бр 7. Ако ти треба нешто, претседателот на куќниот совет во стан 53 би можел да ти помогне. Пушењето е строго забрането, ако ви е многу потребно, вратите ви се отворени за да се смрзнувате надвор. Па, одлучете дали ќе пушите или не.
Девојки, девојки, па нели ви реков да го замарате претседателот за тоа? Ај, сега трчите горе плачете!
па сега се качив,жена му ми рече излегол некаде па не можав да чекам,многу бучни се овие над мене,ме умреа
Дојдете кај мене на кафе и да ми ја пробате тортата, па малку ќе ви се смират нервите околу проблемите. Ги поканувам и другите соседки
А јас затоа што сум страствен пушач , многу ме изнервира тоа што не ми даде да пушам внатре, од инат запалив и ја изгасив од кревет цигарата Белибер додека го пиеше кафето ме здогледа и се изнаклешти
Mahidevranfan не идам кај тебе на кафе, се додека не престанеш да го фрлаш ѓубрето од тераса, не се дружам со такви невоспитани како тебе.
Леле, покрај сите мои маки, ми ублажи болкиве! Стај за мене без шеќер, наставниците така го пијат, свикнати на горко.
Еве ставам, најубавото кафе што досега сте го испиле, а и поубаво нема да најдете Не дека се фалам, ама многу убаво кафе правам А за тортата прсти да излижете, и маките и проблемите ќе ги заборавите веднаш cresa-jagoda, тоа братучедчето сигурно по грешка било, малечок е уште па не му замеравајте