ТЕМА: Бојадисување на коса - од кафеава во руса

Мислење 05 Јун 2010, 23:57

Имам кафеава коса и очи и светол тен! Сакам да се офарбам плава,дали би ми одговарало? :?: Или можеби смешно ќе изгледам.Ајде ве молам кажете ми... :)
Последна редакција: baguf4e на 24 Апр 2011, 15:25; редактирано еднаш.
Причина: Мислењето е редактирано бидејќи не беше пишано на кирилица.
k.broken

Фем почетничка

10
Мислења: 11
Зачленет: 05 Јун 2010, 23:48

Мислење 06 Јун 2010, 00:04

леле НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ никако јас ја направив таа грешка и више никад

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
snake

Зелено цветче

96122
Мислења: 865
Зачленет: 23 Дек 2009, 19:48
Локација: таму некаде...во мојот замислен свет
Љубовта е како партија карти, каде што сите мамат. Мажите - за да добијат, а жените – за да не изгубат.

Мислење 06 Јун 2010, 11:41

k.broken напиша:imam kafeava kosa i oci,i svetol ten ! sakam da se ofarbam plava dali bi mi odgovaralo :?: ili mozebi smesno ke izgledam :lol: ajde ve molam kazujte

Па не мораш да се офарбаш многу светла плава, можеш да ставиш light ash blonde нијанса, ако ставаш сама дома, и верувај малку ќе ти се осветли со фарбата, а многу повеќе со сонцето, и така сега доаѓа летото. И јас сум иста како тебе и тоа го направив пред неколку години, прво ставив од таа горе, а после само блонд нијансата ја користев (за Гарние фарбите зборам, ама не ми текнуваат бројките). Мене ми стоеше убаво. Ама ако сакаш ептен плава - тоа на фризер ќе мораш да го направиш, не верувам дека сама ќе можеш да ја добиеш таа нијанса.
Annath

Жолто цветче

21923451
Мислења: 3535
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 06 Јун 2010, 21:20

k.broken напиша:imam kafeava kosa i oci,i svetol ten ! sakam da se ofarbam plava dali bi mi odgovaralo :?: ili mozebi smesno ke izgledam :lol: ajde ve molam kazujte

Ако си решена да се фарбаш , не брзај наеднаш плава да станеш. Земи млечен хидроген 9% и стави го на цела коса, ќе ти осветли неколку нијанси, постепено ќе прејдеш на фарба, прво со потемна нијанса на плава а дури после 3-4 фарбања ќе ставиш светло плава фарба.
Може и на фризер да речеш сакам плава, и ќе ти ја направат за пола саат ама од косата нема ништо да ти остане. :)
irenna

Жолто цветче

13471505
Мислења: 2547
Зачленет: 01 Дек 2009, 20:19
Локација: Скопје
There are three ways to do something: good way, bad way and my way

Мислење 06 Јун 2010, 21:35

Што и да правиш - не дозволувај да те убедуваат да ја осветлуваш со вадење прамени, т.е. со шатирање! :o
Смесата е 100% хидроген што се вели, косата ќе ти се уништи. И онака ти е веројатно природна и хемиски нетретирана досега, подобро осветлувај си ја полека со различни видови на фарби, отколку наеднаш - со прамени и бланш.
Trendafilka

Жолто цветче

122546545
Мислења: 4442
Зачленет: 28 Дек 2009, 16:12
Локација: Barcelona or Nice... someday
Don't Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn't Die . . .
Што е убав овој свет - онде го*но овде цвет.
Слика

Мислење 06 Јун 2010, 22:29

irenna напиша:

Ако си решена да се фарбаш , не брзај наеднаш плава да станеш. Земи млечен хидроген 9% и стави го на цела коса, ќе ти осветли неколку нијанси, постепено ќе прејдеш на фарба, прво со потемна нијанса на плава а дури после 3-4 фарбања ќе ставиш светло плава фарба.
Може и на фризер да речеш сакам плава, и ќе ти ја направат за пола саат ама од косата нема ништо да ти остане. :)

[color=#FF00BF]
taka i planirav postepeno ama prvo ke po4ekam da mi porasne malce zosto sega mi e kratka bob frizura prvo ke ja rastam ne sakam da ja ostetam pa posle sporo da mi rasne,pa potoa postepeno ke po4nam so farbi prvo so lesnik nijansa pa nataka ke vidam.fala ;)
k.broken

Фем почетничка

10
Мислења: 11
Зачленет: 05 Јун 2010, 23:48

Мислење 18 Мар 2011, 16:48

Ах тоа жолтило на корените.....и јас имав кафеава па се фарбав 2 месеца со Garnier 111 но никако да ми излезе бебешко плава........ :( helppp :/
DzamPolat

Фем почетничка

00
Мислења: 30
Зачленет: 18 Мар 2011, 16:36
Like last summer.......I just need you in my arms..................:)

Мислење 20 Мар 2011, 12:07

Види, k.broken cе зависи од лицето :D пр. јас имам светли кафени очи некогаш дури и медова боја, да не речам портокалова (на лето) а на зима ми се нормална кафена боја.Имам средно-тенки кафени веѓи, многу бел тен и плава коса.Мене одлично ми стои не се зезнав кога се офарбав воопшто а инаку сум природна типична бринета.Се зависи од тоа како ќе ти стои,мене пр.многу подобро ми стои вака,отколку кога бев бринета,барем го гледам тоа секојдневно во огледалото и сите ми го кажуваат и никогаш не би ја сменила бојата на коса.Се фарбам со Палете и секогаш ми испаѓа истата нијанса како на кутијата и многу сум задоволна!Сакав да прашам,фарбите KEUNE каде може да се најдат и по која цена?? ;) :*
Plavusa.17

Жолто цветче

30751499
Мислења: 2927
Зачленет: 20 Мар 2011, 11:57
Слика Слика Слика Слика Слика

Мислење 24 Мар 2011, 21:51

Јас згрешив - ти НЕМОЈ!!!
Vesna25

Фем почетничка

514
Мислења: 38
Зачленет: 22 Мар 2011, 20:40
Слика

Мислење 26 Мар 2011, 15:19

Ако не пробаш - нема да знаеш. А и меракот ако ти е толкав, зошто да не се обидеш?
Мојата беше темно плава пред да ја направам ептен плава. И се зезнав што вадев прамени па продолжив со фарба. Тоа никако да не го правиш. Пробај да ја осветлуваш по малку... е да, трпение си сака.

Инаку, ако не ти одговара, секогаш можеш врз плавата да ставиш нијанса како твојата. Многу веројатно дека ке ти фати како што сакаш, па да продолжиш да си ја растеш природната.
Marilyn-Monroe

Жолто цветче

48413508
Мислења: 1609
Зачленет: 25 Дек 2010, 00:32
Локација: Нигде... ќути аман
Слика

Врати се на Коса

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: joelle, Nastjaaa4 и 5 гости

Site Meter