ТЕМА: Како побрзо да ми расте косата?

Мислење 10 Фев 2010, 22:47

има по аптеки..јас за трепки го користев и го купив 60 ден.
Vega

Сино цветче

110
Мислења: 108
Зачленет: 18 Јан 2010, 03:51

Мислење 10 Фев 2010, 23:55

Луѓе,морам да ви кажам дека таблетите од пивски квасец мене ми предизвикаа намален апетит,нз зошто сите мислат дека се фрлаат кила со нив.Мене докторот што ми ги препиша ми рече дека тоа е диететски продукт,набобруваат во стомакот и не можеш да јадеш многу,затоа се пијат пред оброк.А,и не сетив на растењето на коста туку на нејзиината цврстина,сјај,на другите места ми беа исти влакненцарта.Плус ќе имате убава светла кожа и многу цврсти нокти.Тоа е.
kate21

Жолто цветче

15094842
Мислења: 3910
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Мислење 11 Фев 2010, 12:27

Magnolija напиша:Женски знаете ли колку пари е рациуновото масло и каде можам да го најдам?

vo apteki najcesto i e okolu 60 den ama nema bas golem efekt,kojznae, mozebi zasto samo ednas probav
len4e

Сино цветче

161
Мислења: 117
Зачленет: 02 Дек 2009, 12:24
mislite se oslobodeni od danok.

Мислење 11 Фев 2010, 12:58

Се соочував со истиот проблем, една фризерка ми ја изретчи и онака ретката коса и бев како глуварче, толку ми беше оштетена што престана да ми расте ... Почнав да ја плакнам косата со чај од коприва, не ја пеглам, гледам да не ја сушам и со фен. Ставив к'на за да ми се зајакне коренот и почнав да користам Bioxcin шампон и ампули, кои ми ги донесоа од Турција, целосно се са природна база и ептен се добри. Косата ми се опорави и почна повеќе од нормално да ми расте. :clap:
Sweety-Tweety

Зелено цветче

364263
Мислења: 867
Зачленет: 17 Дек 2009, 14:57
Слика
“Love doesn’t make the world go round; love is what makes the ride worthwhile.”- E. Browning

Мислење 14 Фев 2010, 02:30

Vega напиша:има по аптеки..јас за трепки го користев и го купив 60 ден.

фала ти :)
Magnolija

Жолто цветче

28772711
Мислења: 1222
Зачленет: 01 Дек 2009, 14:30
Локација: where the wild roses grow...
Мојата младост како да беше однесена од улавите ветрови и понекогаш одѕвонуваше од бреговите на полуостровот. - Б. Павловски

Мислење 23 Фев 2010, 03:27

Krisi напиша:На еден поэнат српски форум го прочитав овој домашен рецепт эа правење на шампон. Сите кои го пробале се эачудени од реэултатите кои што може да ги постигнат со него. А првенствено эа побрэ раст на косата е наменет.
Состојки:
- Шампон од коприва 500мл
- Пантенол 50 мл
- Капки од коприва 30мл
- АД капки- (воден раствор ,едно шишенце)
- Б витамин во ампули (2-3 ампули)

Со оваа мешавина треба да се мие косата, а потоа вообичаено се става регенератор или маска .

Тука ќе ставам, и рецепт эа една мн хранлива маска эа коса, исто направена во домашни услови.
Состојки

- 1-2 жолчки од јајце
- неколку капки масло од рицинус( го има во сите аптеки)
- 1/3 од шишенцето АД капки ( маслен раствор/ уље)
- Капки од коприва
- Б витамин во ампули
- 2-3 лажици пантенол

Оваа маска треба да се стави на косата се до коренот, да се истрља и да се остави да делува колку што може повеќе.

Би сакала да напоменам дека уљето од коприва, како и оревовото особено ова второто не се препорачуваат эа плавуши. Давале эеленкаст сјај. Ако ја проба некој нека пише реэултати. ;)

ke te zamolam da mi kazes kade toa moze da najdam maslo od kopriva......fala poz
ljubov1

Фем почетничка

51
Мислења: 34
Зачленет: 13 Дек 2009, 13:12

Мислење 23 Фев 2010, 17:16

Да ти кажам право јас сеуште не сум го пробала шампонов, ама го превземав рецептот од еден српски форум, и таму сите го фалеа, па мислев дека може да помогне на некој. А капки од коприва мислам дека најверојатно е да најдеш во некоја аптека, подобро снабдена аптека. Јас мислам дека би требало да има. Ако најдеш пиши.
Krisi

Сино цветче

11487
Мислења: 406
Зачленет: 06 Јан 2010, 00:27
...You've got to be the best, you've got to change the world and you use this chance to be heard... your time is now...

Мислење 23 Фев 2010, 20:48

Krisi напиша:Да ти кажам право јас сеуште не сум го пробала шампонов, ама го превземав рецептот од еден српски форум, и таму сите го фалеа, па мислев дека може да помогне на некој. А капки од коприва мислам дека најверојатно е да најдеш во некоја аптека, подобро снабдена аптека. Јас мислам дека би требало да има. Ако најдеш пиши.

jas denaska ja napraviv maskata i masto uljeto od kopriva staviv otstoena suva kopriva vo maslinovo pa ke vidime a jas pak ke probam da go najdam .fala poz
ljubov1

Фем почетничка

51
Мислења: 34
Зачленет: 13 Дек 2009, 13:12

Мислење 28 Фев 2010, 04:30

Чекајте сега,ова рицинусовово масло за што е?
Може ли превентивно против опаѓање на коса и нејзино згуснување?!Или забрзува раст само?!
Гледам пак почна да ми се ретчи косата,стандард процедура штом замириса на пролет,а бога ми и штом падне првиот есенски лист...
Lilit

Жолто цветче

85211389
Мислења: 4375
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 28 Фев 2010, 04:39

Lilit напиша:Чекајте сега,ова рицинусовово масло за што е?
Може ли превентивно против опаѓање на коса и нејзино згуснување?!Или забрзува раст само?!
Гледам пак почна да ми се ретчи косата,стандард процедура штом замириса на пролет,а бога ми и штом падне првиот есенски лист...

Лилит шампонот го применува една моја другарка ама занеш како и расти косата луѓее со брзина на светлината жиме мене..а состојките посебно незнам за што се ама секако ја згуснува,зајакнува и побрзо расте...на другарка ми мајка и е фризерка и таа и го прави а девојчето нон-стоп прави експерименти на косата ја фарба секои 2 недели шиша и јас незнам уште шо не и прави ама пак и е здрава..е сега јас уште не сум го пробала ама бидејки немам потреба имам долга и ммногу здрава коса барем со неа можам да се фалам :)
Katja.efremova

Зелено цветче

410
Мислења: 662
Зачленет: 23 Дек 2009, 22:29
When I look into your eyes I can see a love restrained, but darlin' when I hold you don't you know I feel the same 'Cause nothin' last forever and we both know hearts can change and it's hard to hold a candle In the cold November rain...

Врати се на Коса

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Frosina93, MsFl, Nastjaaa4 и 11 гости

Site Meter