ТЕМА: Мрсна коса

Мислење 29 Јан 2012, 23:32

Ја измив претходната недела, и секако во понеделникот ми беше супер, сјајна...мерак :emo:
Во вторникот ставив троа бебешка пудра и помиина некако.
Во средата веќе беше мрсна |( , ама ме фати инат и си реков, е не ја мијам, само ќе се истушурам. Си ја собрав вака Слика и таква си ја носев и во среда и во четврток.
Во четвртокот вечерта ми дојдоа гости, поседоа бааги, па ме фати мрза да ја измијам а и ладно би беше.
Во петокот дури после работа ја измив.
Си викам , ех супер, издржав 5 дена, сега сигурно ќе ми биде сјајна и нема да ми се измрси брзо. |( |( |(
жими газов! :doh:
Денеска изутрина ми беше мрсна....мрсна и мрсна :envy: :envy:
Значи нема спас!
И прееска со памукче, ставив алкохолен оцет, поминав низ корените, и 3 пати ја шампонирав...аууу цела нервоза на косата си ја истурив.
Сега ми е прекрасна, ко свила.
И да знаете ќе ви пишам за колку време ќе ми се измрси.
Фала и чао |-)
LaChiquita

Сино цветче

236224
Мислења: 465
Зачленет: 11 Јул 2010, 13:50
Слика

Мислење 31 Јан 2012, 17:02

До пред 2 месеци имав мрсна коса.Сега си ја нормализирав.Решението беше ова :
1.миење на косата 2 пати неделно(строго)колку и да е непријатно
2.доколку уште еден ден треба да почекате до следното миење или пак ако немате време како што кажаа феминките ставете бебешка пудра
3. Мене ми се мрсеше на секој втор ден и употребував шампон за суво миење од кој сум задоволна незнам за вас, од ORIFLAME e.Чини околу 250 ден.Се вика hair x и е во зелено пакување.(за балансирање на мрнотијата)Онака дава свеж изглед и е збогатен со витамин е и ментол.А ако не ви одговара вас јас не сум ви крива--да се разбереме :lol: (шала на страна)
4.Внимавајте на скалпот,одмивајте се убаво и не се мите со препремногу ладна или жешка вода. :)
со среќа !
Sara123

Жолто цветче

302412
Мислења: 1192
Зачленет: 30 Мај 2011, 19:46
Локација: Во тврдината каде што сум Император-ка

Мислење 01 Фев 2012, 11:50

LaChiquita напиша:Ја измив претходната недела, и секако во понеделникот ми беше супер, сјајна...мерак :emo:
Во вторникот ставив троа бебешка пудра и помиина некако.
Во средата веќе беше мрсна |( , ама ме фати инат и си реков, е не ја мијам, само ќе се истушурам. Си ја собрав вака Слика и таква си ја носев и во среда и во четврток.
Во четвртокот вечерта ми дојдоа гости, поседоа бааги, па ме фати мрза да ја измијам а и ладно би беше.
Во петокот дури после работа ја измив.
Си викам , ех супер, издржав 5 дена, сега сигурно ќе ми биде сјајна и нема да ми се измрси брзо. |( |( |(
жими газов! :doh:
Денеска изутрина ми беше мрсна....мрсна и мрсна :envy: :envy:
Значи нема спас!
И прееска со памукче, ставив алкохолен оцет, поминав низ корените, и 3 пати ја шампонирав...аууу цела нервоза на косата си ја истурив.
Сега ми е прекрасна, ко свила.
И да знаете ќе ви пишам за колку време ќе ми се измрси.
Фала и чао |-)

Ветено - сторено!
Денеска е среда, и косата ми е мрсна. :envy: Ете така. Нема лек.
Поздрав и чао!
LaChiquita

Сино цветче

236224
Мислења: 465
Зачленет: 11 Јул 2010, 13:50
Слика

Мислење 01 Фев 2012, 15:37

Искрено и мене ми се мрси на два дена, можеби и од многу миење, али секако подобро би ја миела него да ја чувам мрсна за да ми се „одмрси“. Поодвратно нешто од мрсна коса нема, ако треба два пати на ден ќе ја мијам ама со мрсна да шетам нема шанси. Денеска сабајле ставив пудра да видам како ќе делува, не ми помогна само моментално после тоа ми се чини уште помрсна ми изгледаше.
CrazyStupidLove

Сино цветче

224383
Мислења: 451
Зачленет: 14 Јан 2012, 04:49

Мислење 01 Фев 2012, 16:24

Јас намалив, наместо секој ден ја мијам 3-4 пати неделно и сум задоволна.
Сосила да ја чувам таква зејтиносана и умирисана... ќе се намалело мрсењето :^) ... како да не бе.
Едноставно, хигиената за косата си ја поистоветувам слично како хигиената на интимните делови малтене, и сум помирена дека за да косата биде чиста, мирисна, волуменозна и сјајна, не може да ја оставиш 5 дена немиена бе.
Не може.
Ни пудри , ни бутур, ајде може ќе се спасите малку од мрснотијата - што правите со мирисот?
Чад од цигари, од гадниот воздух и сообраќајот по улиците, излегување, ручеци...?
Со што го прикривате, со лак за коса?
Ем мрснотија, ем нечистотија фиксирани со лак, не фала.

Не гледам на мрсната коса веќе како на некој особен проблем, се решава - со миење на истата.
Trendafilka

Жолто цветче

122556547
Мислења: 4442
Зачленет: 28 Дек 2009, 16:12
Локација: Barcelona or Nice... someday
Don't Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn't Die . . .
Што е убав овој свет - онде го*но овде цвет.
Слика

Мислење 01 Фев 2012, 16:33

Не ми е јасно како по 5 дена некои не мијат коса :|
И мене ми се мрси,па ја мијам или секој или на еден ден,ама никогаш нема да си дозволам да ја тренирам 5 дена немиена да видам дали ќе ми се мрси или не! Па дури и собрана во репче,мрсна коса изгледа грозно и пуштена и во репче :puke: Едноставно ако многу ви се мрси купете си бебешки шампони и мијте си ја секој или секој втор ден-тоа ќе е единствен спас.Миење за да шетате со убава коса :)
maca99

Жолто цветче

14702652
Мислења: 1755
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Мислење 03 Фев 2012, 11:11

Леле, немиена коса 5 дена! Од самата помисла ме зачеша главава. Во овие услови на живот и загаден воздух, кога цела нечистотија се таложи во косата :x
Јас ја мијам преку еден ден, без разлика дали е измастена или не. Не можам да трпам немиена коса, ме фаќа с'клет, ме чеша главата..
Порано ја миев дури секој ден, но многу често настинував.

Што се однесува до проблемот со брзо замастување на косата, јас преземав и неколку да ги наречам хигиенски мерки кои даваат резултати. Значи, ја менувам навлаката на јастукот, секој втори ден, односно кога легнувам со чиста коса. Многу внимание обрнувам на чистотата на чешлите и четките кои ги користам, бидејќи и на нив се таложат маснотии. Понатаму, еднаш на две недели правам нешто како пилинг на скалпот со сода бикарбона со што длабински се чисти кожата од заостанатите нечистотии.

Во вонредни ситуации употребувам од оние средства за суво миење, моментално се спас, но бидејќи имам црна коса мислам дека се приметува нешто како прашина.
Сега скоро имав ситуација и просеав малку какао низ косата. Абе супер ефект добив колку и да изгледа блесаво :rofl:
Peppermint

Сино цветче

423495
Мислења: 328
Зачленет: 17 Јан 2011, 19:56
Локација: Во мојот топол дом
The grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.

Мислење 03 Фев 2012, 18:39

Што заклучивме нема лек за мрсна косааа :^) .
Ама има привремени решенија,и секако почесто миење.Јас сум многу задоволна од овој шамонот на Шаума Push up,ептен е убав,и има убав мирис.Косата ми држи дури и до 5 дена :) .Пробајте,нема да зажалите :hai:
hermosa

Сино цветче

3335
Мислења: 159
Зачленет: 08 Дек 2011, 00:01
Vo ljubovta e verbata...

Мислење 09 Фев 2012, 13:02

Кога сме сите во ваква ситуација со косата и одиме до тој степен дури и ако ни речи некој дека е ефективно и г...а да ставиме за спас дури и тоа ќе го направиме, епа пред да дојди до тоа утрово прочитав за ова и нормално да споделиме за спас :D
среќно :D :D :D
http://boza.mk/2012/kazhete-zbogum-na-masnata-kosa/
Mameha

Сино цветче

427153
Мислења: 171
Зачленет: 09 Окт 2011, 10:11
СликаСлика

Мислење 09 Фев 2012, 13:28

Мене ни бебешка пудра ни ништо повеќе не ми помага, а кога не сум фарбана уште повеќе ми се мрси :devil: :devil: :devil:
crazylady

Жолто цветче

19306859
Мислења: 2231
Зачленет: 12 Јул 2010, 15:41
Парите се многу добра работа, но не можат да те гушнат кога си осамен !

Врати се на Коса

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Frosina93 и 15 гости

Site Meter