ТЕМА: Опаѓање на косата

Мислење 03 Фев 2012, 16:23

Pа мене моите дома ми викат сама сум виновна дека сум мејнала сампони :( и н. Mи дозволуват н. Lекар. Aко идис т. Pиси сто ке ти казат па да не и кај мене тоа и да видам несто да превземам. :(( мн се пласам за косава веце ми е изретцена напред доволно. :((
girl-miri

Жолто цветче

337169
Мислења: 1281
Зачленет: 19 Окт 2011, 16:28
Локација: во мојот глупав свет,што никогаш нема да постои!...
You can never make the same mistake twice...because the second time you make it,it's not a mistake,it's a choice.
ЖЕНСКОТО СРЦЕ е БОГАТСТВО за личноста која знае да го ПРОЦЕНИ !!!

Мислење 03 Фев 2012, 16:28

LejdiD напиша:
m3a3c3a3 напиша:
Marina89 напиша:Ајде и јас да си кажам искуство кое ми е уште пресно што се вели :) си купив афродита шампон со пантенол внатре,и забележав дека ми паѓа помалку и дека имам влакенца нови во косава, а воопшто не е скап оди некаде од 100-120 денари,јас сум задоволна и н го менувам,зошто само од глупирање ни паѓа косата(е сега мора и во одредени периоди да паѓа) ама од ваков тако шампон мислам дека ми се зафкна косата,ама сега само ваков,коприва со пантенол и то е то,малку регенератор и косата се надевам ќе дојди во некоја нормала ,пробајте не е скапа инвестиција можда ќе помогни и кај вас

и јас можам да го кажам истото дека овај шампон навистина помага иако е многу ефтин.косата се помалку и помалку ми паѓа а не само мене туку и на мајка ми.таа имаше голем проблем со косата.премногу и паѓаше.го користиме шампонот повеќе од 1 година и не би го менувале за ништо на светов.

Се чешла ли лесно косата по миењето? :?:

да лесно се чешла,но после подолга употреба на шампонот врвовите на косата почнуваат да се сушат,но лесно се средува со балсам или маска.јас ставам балсам зошто од маска ми се мрси косата.
m3a3c3a3

Бело цветче

1119
Мислења: 65
Зачленет: 15 Окт 2011, 14:24

Мислење 03 Фев 2012, 16:35

girl-miri напиша:Pа мене моите дома ми викат сама сум виновна дека сум мејнала сампони :( и н. Mи дозволуват н. Lекар. Aко идис т. Pиси сто ке ти казат па да не и кај мене тоа и да видам несто да превземам. :(( мн се пласам за косава веце ми е изретцена напред доволно. :((

Твоите се во право.Исто така правеше и другарками тамам се дотрошил шампонот ајде одма друг.Доколку си задоволна од 1 шампон треба да го користиш само него.И исто така да напоменам од мн често миење опага косата.Подобро стави брашно или бебешка пудра и помини уште еден ден одколку да трчаш да ја измиеш.
m3a3c3a3

Бело цветче

1119
Мислења: 65
Зачленет: 15 Окт 2011, 14:24

Мислење 04 Фев 2012, 16:45

da vi kazam maska koja mene mnogu mi pomogna vo vrska so ova. 1 kapace cickovo maslo,1kapace maslinovo maslo,1 kapace oreovo maslo (kapace od sisenceto na maslata koi mozite da gi nabavite od apteka),1 zolcka so malku belka,nekolku kapki limon i 5 tableti pivski kvasec izdrobeni vo smesata. sekoja nedela.se stava na korenot. sampon NIREL isto od apteka. Ke bidite zadovolni ;)
no.name6

Сино цветче

4787
Мислења: 218
Зачленет: 04 Фев 2012, 14:40
Локација: ni na nebo,ni na zemja

Мислење 06 Фев 2012, 01:35

Дали некој ги има пробано ампулите Herbal Shots, да сподели искуство?
LaRra

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 06 Фев 2012, 01:30

Мислење 08 Фев 2012, 21:48

Dа прасам. Iмам кај целово малце коса знаци ми пагасе многу и сега малцњ имам целавост. Mислам се познава дека ми паднала коса. E прасајнево е дали некој на такво место или слицно со лук го дрзела н. Tакво мести и има ефект од раст на други влакна???? Aко има некој пробано нека писе...
malo-bebe

Фем почетничка

243
Мислења: 39
Зачленет: 21 Окт 2011, 22:42

Мислење 09 Фев 2012, 17:50

malo-bebe напиша:Dа прасам. Iмам кај целово малце коса знаци ми пагасе многу и сега малцњ имам целавост. Mислам се познава дека ми паднала коса. E прасајнево е дали некој на такво место или слицно со лук го дрзела н. Tакво мести и има ефект од раст на други влакна???? Aко има некој пробано нека писе...

I Jас имам слуснато дека лукот го користат вака. Dа Gо масирас местото каде имас опаднато коса дека ке има нови влакна. Nемам пробано п. Nезнам дал е тоцно ако има некој нека казе п. I ние д. Pоцнеме ;) Eве од мене несто сто забелезав кај мене. Mозе ке ви користи вам. Kога к. Jа миете косата не го масирајте мн скалпот само косата надолу. Mозно е да пага косата од остетен скалп. Pа некое време пробајте да не г. Mасирате скалпот додека имате сампон. Aко има ефект писете. Kај мене помалце пагасе коса вака. Pозз
girl-miri

Жолто цветче

337169
You can never make the same mistake twice...because the second time you make it,it's not a mistake,it's a choice.

Мислење 09 Фев 2012, 18:12

Ама ако не го измасираш скалпот убо со шампон одма се мрси косата ко да не си ја миел :)
Sanela94

Бело цветче

2670
Мислења: 59
Зачленет: 15 Авг 2011, 19:55

Мислење 09 Фев 2012, 18:31

Sanela94 напиша:Ама ако не го измасираш скалпот убо со шампон одма се мрси косата ко да не си ја миел :)

Dа во право си но и така ја миеме на 2 дена а подобро нека се мрси и така с. Mрси али ке биде помалце пагајнето коса. Nе се губи нисто.
Aко ви пајга повеке ако немас ефект и од ова тогас миј ја како сто треба. Jас да си казам. Oти знам какво е ова цуство с. Pагајне коса.
girl-miri

Жолто цветче

337169

Мислење 10 Фев 2012, 05:02

girl-miri напиша:
malo-bebe напиша:
I Jас имам слуснато дека лукот го користат вака. Dа Gо масирас местото каде имас опаднато коса дека ке има нови влакна. Nемам пробано п. Nезнам дал е тоцно ако има некој нека казе п. I ние д. Pоцнеме ;) Eве од мене несто сто забелезав кај мене. Mозе ке ви користи вам. Kога к. Jа миете косата не го масирајте мн скалпот само косата надолу. Mозно е да пага косата од остетен скалп. Pа некое време пробајте да не г. Mасирате скалпот додека имате сампон. Aко има ефект писете. Kај мене помалце пагасе коса вака. Pозз

Воопшто не си во право. Можеби моментално нема да падне во текот на миењето но влакното си има фаза на растење, фаза на мирување и испагање на кои не можеш да влијаеш на ваков начин никако!!! Масирањето на скалпот е НЕОПХОДНО и препорачливо во случај на паѓање на косата добро е да е придружено со ампули против паѓање или некој лосион бидејќи со масажа дополнително се зголемува циркулацијата односно се забрзува процесот на исхранување на влакното и на тој начин се стимулира растот а ампулите/лосионот т.е средствата против опаѓање помагаат во зацрвстувањето и го намалуваат паѓањето. За да престане паѓањето ќе треба да помине некое време секако не може одеднаш, но немојте вакви 'финти' зошто со тоа само и наштетувате на косата, не и помагате. :$
LejdiD

Бело цветче

47
Мислења: 68
Зачленет: 22 Ное 2011, 02:08

Врати се на Коса

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Frosina93 и 15 гости

Site Meter