Ете јас да прашам: Си купив пантенол за коса, раствор 100мл од аптека. Дали нанесувате директно на косата или го додавате во шампонот? Би била благодарна ако некој ме просветли Спојлер Ако има ваква тема, клуч
Стави парфем, и така ќе ти мириса убаво, јас кога сакам да ми мириса убаво ставам или парфем или дезодоранс. А и шампоните што ги користиме убаво мирисаат.
Измиј ја со шампон. Без заебанција, ако не ти е измиена и мрсна косата ставај што сакаш од пудри, парфеми и остали врагови пак ќе мириса лошо затоа што не е чиста. Можеби краткотрајно ќе мириса убаво сат-два ама потоа пак ќе смрди. (хемијата од парфем или дезадоранс го уништува влакното)
Јас го ставав во шампонот . По рецептот со шампон од коприва, ад капки, пантенол.... Дезодоранс на коса не би ти препорачала Не би препорачала ниту на мрсна коса . Ако си за излегување, откако ќе ја измиеш косата и ќе ти се подисуши прсни на чешелот ( не директно на коса ) и исчешлај си ја косата. Се чувствува мирисот.
Што да им ставам на шишките да не ми се разделуват? Рамни ми се, ама не ми се многу густи, со оглед дека ми е ретка косата. Кога ги исчешлам ми се супер, после некое време ми се делат прамени и грдо стое. Некое чаре? Само не лак за коса, оти не можам да го поднесам.
Пробај со восок за коса или нанеси на шишките повеќе маска за коса што ќе ги направи помеки,побујни и неразделни. Можеш да пробаш и со силоконски капки,но не знам каков ќе биде ефектот со нив.
купи си спреј што не се одмива од глисс и на секое излагање прскај си јас така праам па ми мириса косата после
Си пробала ли со опција - згуснување? Сериозно, кога и мене ми беа ретки, ми се делеа, па си шетам со шишкест патец ко некапен научник. Им ја зголемив масата и проблемот исчезна. Не претерувајте, ќе ви се суши скалпот. На шампон од 250 мл, 5 мл пантенол е повеќе од доволно.
Ретка ми е косата и некако мислам дека нема да стое убаво така. Ама, ај наредно шишање ќе пробам. А, каков восок би ми препорачале? Кој е најдобар? Досега немам користено никаков, дури и не знам како се користи. А пантенолот колку пари е?
Ма и мене така ми се правеше, со што не пробав, ги пораснав и крај. Ама кога ептен ми беше потребно им ставав силиконски капки и не ми се разделуваа
Од силиконските капки само ми се мрсат. А, нејќам да ги пораснам, зашто не ми стое убаво така. Мразам да се гледам без шишки.
Јас го користев Нивеа восокот за коса и баш ми се погоди. Исто е добар и тафт (плаво пакување,со портокалово капаче) и многу убаво мириса. Поскапа ама и подобра варијанта(од типот не ја оштетува толку косата) е восокот на Eugen Perma.
Во врска со прашањето на Старбакс. За што се користи восокот за коса ? За да ги „ замазниш “ бебешките влакненца и косата да ти биде нешто како ова? Или јас имам грешни информации ? И уште нешто. Треба да се измие косата по секое нанесување на восокот ?
Дечки значи нешто стварно ефикасно за мрсна коса, сега ако се измијам одма ќе ми се измрси, а стварно не можам секој ден да ја мијам