Форумџика на годината

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.944

Денес си ја купив пеглава за коса :)

2. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425

И јас ја имам истава женски, и можам да кажам дека е предобра. :) Не ме разочарала досега. :nod:

3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.944

Ја пробав пеглава за коса и сум презадоволна , многу убаво ја пегла косата и убав сјај ми дава :inlove: сега уште да научам да ја виткам ама изгледа косава мала ми е за виткање со пегла. Инаку имам прашање по пеглање се користи некој спреј за коса или :?:

4. Marija9

Marija9 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    По долго време барање преса гама, најдов на фб еден профил за фризерска и козметичка опрема од Струмица и таму ја има за 4200 ден, праќаат преку карго и има 1 година гаранција...се надевам дека се ќе биди во ред и ќе ја добијам за брзо :D

5. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Moментално ја имам оваа од Филипс. Со јонизатор и подесувач на топлина. Презадоволна сум! Имам многу густа коса, во еден потез ми ја исправа!

На Miss.M5 и Sw3et.Ang3l им се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Си земав пегла на филипс со керамички плочки и немам никакви замерки навистина пегличево е чиста десетка.
    Инаку загрева за 30 секунди до 230 степени , а нема никаде за регулирање на температурата
    па сакам да прашам дали може да се пеглам со таа топлина бидејки нема избор сама си загрева до толку а неможам да ја намалам ? Или треба на неколку минути да ја исклучувам да олади и пак да ја вклучам ? Блаагодарам

7. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    8.460

Јас имам ваква. Брат ми ми ја донесе од Германија. Убава преса, се регулира температурата, брзо загрева и ептен добро ја исправува косата, иако ми е густа, а и долго време стои права, не се веднаш прекршува.

8. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Скоро 2 години ја користам и сум многу задоволна убаво ја исправува и убаво ја витка.

9. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441

Ја имам веќе па скоро 4 години и сум презадоволна од неа :D

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Девојки што мислите за пресава? Добра е?

Прикачени фајлови:

11. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Оваа не беше од Topshop? Или некој слична ... :?: Колку што се сеќавам на Topshop ваква иста иамше.
    Лесна ли е за користење и ? И колкава е цената ? :D :)

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Девојки, како сте задоволни од оние мини-пресите за коса?
    Мислам скоро видов некаде низ Џамбо или каде и да беше, секако немам намера да купам баш од Џамбо, но не знаев дека можат да се најдат. :^)
    Јас и онака пеглам само шишки, па ваква „џебна“ преса за патување и разнесување натаму-наваму би ми била идеална. :)
    Како им се движат цените, какви перофрманси имаат и дали ги има и низ продавниците за бела техника?

Патем, ако некоја веќе има таква, нека повели да ми каже како е задоволна. :)

13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.410
    Допаѓања:
    8.467
    Девојки има ли некој користено преса на пара?
    Колку ја оштетува косата? Бидејки е на пара претпоставувам дека не би требало да ја оштетува многу, тоа ми е битно, бидејки имам обична преса, но не ја користам ми ја оштетува косата и практикувам фенирање, па би сакала да ја пробам оваа на пара.

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.944
    Јас имам една преса купена од Лидл, за 20 евра, многу е добра со регулатор на т итн ама мојава коса и така ми беше мн оштетена од бланшот што го ставав и ова уште толку ми ја дооштети , многу ми се рацвета ми фати метил и решив веќемсамо за посебни прилики да се пеглам

15. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Мојата преса за коса е од Вицко, ја имам од прва година средно, значи 10години до сега и со оглед на фактот колку ја имам користено и ако ништо друго колку ја имам траскано по куфери, можам да кажам дека сум презадоволна и од квалитет и од се. Моментално не ја користам толку често, но сепак пресата сеуште функционира како нова, едноставно немам зборови.

16. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Дали некој го има овој сет, Ровента преса и фен...? Сакам да го купам бидејќи и двете ми требаат,а вака заедно се многу ефтини...Посебно за пресата ме интересира дали ја исправува добро косата?

17. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас имам ремингтон с2000 , ја имам веќе 5 години и сум премногу задоволна. Ја користам често и за исправување и за виткање.
    Секако дека косата се оштетува малку, иако користам заштита против топлина, но убаво ми ја исправува.

18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Пеглата за коса ми е од пред една година, но забележав дека едната плочка се мрда малце, прашањето ми е дали е можно целата да падне ? :geek:

19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Која цена се и од каде?

20. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Јас ја имам и ја користам скоро 4 години. Убаво пегла и ја витка косата. Во глобала, супер е. :)

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.