ТЕМА: Расцветани врвови

Мислење 04 Фев 2012, 01:28

Ве читам и некои пишавте дека ставате од маслата само на врвовите или само на дел од косата, а баш таму кај што треба она најбитното место-коренот го избегнувате. Маслата ставјте ги на цела коса, немате никаква штета од нив само можат да ви помогнат. Вие го негувате оној дел кој во секој момент можеш да го исечеш. Никако не го избегнувајте коренот и кожата на главата, баш тоа треба да го негувате, од таму искача новата коса.

И не се палшете дека нема да можете да ја измиете косата ако ставите од маслото на коренот, косата се мие без проблем, не останува никаква мрснотија. За поголем ефект кога ќе ја намачкате цела коса со масло, соберете ја косата и ставете кеса и на крај замотајте ја главата во пешкир. Маслото на коса нека ви стои најмалку 1 час, а ако имате време и повеќе нема никава штета.
A-j-a

Жолто цветче

8391102
Мислења: 1226
Зачленет: 12 Апр 2011, 16:35
Локација: некаде по светот
Слика

Мислење 04 Фев 2012, 01:40

Дали косата ви се мрси побрзо од вообичаеното на вас што ги редите маслата по целата коса , и дали се користи маслото пред секое капење или па на неколку капења или тоа зависи од тоа колку се оштетува косата?...и да уште ова по маркетиве ги има маслата или? :) :*
smiley-94

Сино цветче

270188
Мислења: 378
Зачленет: 14 Дек 2010, 00:17
Локација: длабоко затворена во себе
When you really matter to someone, that person will always make time for you. No excuses, no lies, and no broken promises
Don’t trust too much, don’t love too much, don’t care too much because that ‘too much’ will hurt you so much...

Мислење 04 Фев 2012, 02:06

smiley-94 напиша:Дали косата ви се мрси побрзо од вообичаеното на вас што ги редите маслата по целата коса , и дали се користи маслото пред секое капење или па на неколку капења или тоа зависи од тоа колку се оштетува косата?...и да уште ова по маркетиве ги има маслата или? :) :*

Јас не сум забележала побрзо мрсење, баш напротив. Не ставам на секое миење, само во недела а некогаш се случува и еднаш на две недели.

А маслатта освен по маркети можеш да ги најдеш и во аптека :hai:
Springy

Сино цветче

230794
Мислења: 237
Зачленет: 22 Окт 2010, 23:00
Локација: микрокосмос
Догорчиња од цигари, згужвани мисли на подот и пластична насмевка, извиткана од пречеста употреба.

Мислење 04 Фев 2012, 16:19

smiley-94 напиша:Дали косата ви се мрси побрзо од вообичаеното на вас што ги редите маслата по целата коса , и дали се користи маслото пред секое капење или па на неколку капења или тоа зависи од тоа колку се оштетува косата?...и да уште ова по маркетиве ги има маслата или? :) :*

Јас еднаш неделно ставам, а брзината на мрсење на косата ми е иста со и без масло да ставам. И независи од тоа колку ти се оштетува косата, јас фала богу си ја опоравив косата и сега ми е здрава па пак ставам од нив. Немаш апсолутно никаква шетета. Ги имаш и во маркетите и во аптеките, коштаат помалце од 100 денари.
A-j-a

Жолто цветче

8391102
Мислења: 1226
Зачленет: 12 Апр 2011, 16:35
Локација: некаде по светот
Слика

Мислење 09 Фев 2012, 18:24

И јас го имам истиот проблем.Редовно посетувам фризер и скоро никогаш не ја пеглам косата, но врвовите ми се константно испукани.Употребував Fitoval шампон за оштетена коса и балсам од Subrina, меѓутоа ефектот беше сосема мал.
MilaKunis

Сино цветче

1951
Мислења: 117
Зачленет: 09 Фев 2012, 15:10

Мислење 09 Фев 2012, 18:37

A-j-a напиша:Ве читам и некои пишавте дека ставате од маслата само на врвовите или само на дел од косата, а баш таму кај што треба она најбитното место-коренот го избегнувате. Маслата ставјте ги на цела коса, немате никаква штета од нив само можат да ви помогнат. Вие го негувате оној дел кој во секој момент можеш да го исечеш. Никако не го избегнувајте коренот и кожата на главата, баш тоа треба да го негувате, од таму искача новата коса.

И не се палшете дека нема да можете да ја измиете косата ако ставите од маслото на коренот, косата се мие без проблем, не останува никаква мрснотија. За поголем ефект кога ќе ја намачкате цела коса со масло, соберете ја косата и ставете кеса и на крај замотајте ја главата во пешкир. Маслото на коса нека ви стои најмалку 1 час, а ако имате време и повеќе нема никава штета.

Колку само не се согласувам со тебе. Влакното кое расте, на делот кај коренот е ново и неоштетено, здраво. Стариот дел од влакното се врвовите и поради тоа испукуваат, и маслата се стават само на врвот. Испуканите врвови неможат да се опорават, само со стрижење односно нивно отстранување може да ги нема. Маслата помагаат визуелно да косата изгледа здрава на врвовите каде што слушност е испукана. А да не земеме во предвид дека ако се става масло на цела коса после и 10 пати да ја миеш со шампон си останува мрсна. Јас употребувам чичково масло само на врвовите, ставив еднаш и на цела коса и после ми стана мрсна како цел месец да не ми е миена. Секој ден ја миев и ја шампонирав по 2-3 пати за да ми излезе маслото. |(
creshicka

Жолто цветче

16261033
Мислења: 1450
Зачленет: 30 Мар 2011, 00:19
Локација: На Јупитер, на едно дрво.
It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along...

Мислење 09 Фев 2012, 18:56

^
Од каде го зимаш чичковото масло и колку чини :wasntme:
Hiii

Жолто цветче

15023396
Мислења: 1413
Зачленет: 05 Апр 2011, 23:07
Локација: во Камп ноу
"Me no study, Me no care, Me go marry a millionaire.If he die Me no cry, Me go marry another guy!" Слика

http://www.youtube.com/watch?v=d5wO0fbOsZo

Мислење 09 Фев 2012, 19:01

Од таа малата продавничка до Сара Фешн, за здрава храна. Околу 80 -90 денари е :) Ама го има во сите аптеки.
creshicka

Жолто цветче

16261033
Мислења: 1450
Зачленет: 30 Мар 2011, 00:19
Локација: На Јупитер, на едно дрво.
It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along...

Мислење 09 Фев 2012, 19:02

Hiii напиша:^
Од каде го зимаш чичковото масло и колку чини :wasntme:

И јас употребувам чичково масло. Ама проблемот е тоа што ако не го користиш барем две недели косата повторно има расцветани врвови.
Хај , го има во секоја аптека мислам...
80 денари е отприлика, 100 мл. :)
danniela5

Зелено цветче

400580
Мислења: 709
Зачленет: 24 Јун 2011, 22:43
Локација: Во солзите на повреденото срце....
Слика

Мислење 09 Фев 2012, 19:06

Аха фала, прашувам бидејки до сега не сум користела ама очигледно е дека веќе ми треба.Сега прво на фризер да ги скрати оштетените врвови па потоа ќе користам масло и ќе имам здрава и долга коса.Валда :wasntme: :D
Hiii

Жолто цветче

15023396
Мислења: 1413
Зачленет: 05 Апр 2011, 23:07
Локација: во Камп ноу
"Me no study, Me no care, Me go marry a millionaire.If he die Me no cry, Me go marry another guy!" Слика

http://www.youtube.com/watch?v=d5wO0fbOsZo

Врати се на Коса

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Frosina93, LavandaM и 16 гости

Site Meter