ТЕМА: Шампон и регенератор

Мислење 07 Апр 2010, 17:59

Девојки,ајде препорачајте добар шампон и регенератор за коса кој ја прави мека,лелеава и миризлива.Јас го користев шампонот на лореал али некако мислам дека ми е време да го сменам.Ако користите некој ептен добар препорачајте!Поздрав
A.srcuska

Сино цветче

90
Мислења: 143
Зачленет: 22 Дек 2009, 16:12

Мислење 07 Апр 2010, 22:10

Имам користено шампон и регенератор од Palmolive,можам да кажам дека се добри или пак на Пантен,исто имаат добри и шампони и регенератори за коса,незнам дали уште е во продажба шампонот на Голди,не ми текнува чије производтство беше,но ептен ја прави косата мека и нежна.
Gordana10

Жолто цветче

27003399
Мислења: 4591
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Локација: Скопје
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 22 Апр 2010, 17:55

Регенератор: Морам да ги пофалам Pantene. Значи подобри регенератори не сум користела. Всушност се што е на P&G мене ми се допаѓа, особено што многу имам истражувано за таа компанија и знам дека кога прават нешто го прават навистина да се разликува од другите според квалитет.

Шампон: Од нив користам и Head&Shoulders, ама тоа морам поради првутот. Неколку пати се обидувам да ги сменам овие продукти за коса, но на крајот пак се враќам на нив. Ги препорачувам со две раце :y: :y:
blue.rose

Фем почетничка

199
Мислења: 27
Зачленет: 20 Апр 2010, 13:08
Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.

Мислење 22 Апр 2010, 18:08

i jas sum za Head&Shoulders,mn se kvalitetni
femina90

Жолто цветче

1669819
Мислења: 3592
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 22 Апр 2010, 19:21

Мене ми одговараат шампоните од Шварцкопф од колекцијата Gliss. Еднаш користам Liquid Silk, еднаш Lasting Brown (мислам дека така беше :?: ). Користам шампон, регенератор кој се измива и регенератор во спреј, кој не се измива, а тој спреј обично е оној жолтиот против цветање на косата. Сега почнав со нов шампон и регенератор од Гарние, го зедов оној за фарбана коса, со арган масло и брусница. Ама спрејот на Gliss продолжувам да го користам, и тој има арган масло и брусница, и има ефект, навистина помага против цветањето на косата. И ја прави баш мека, лелеава, а за мирис, да не правиме муабет - има супер мирис кој трае и трае - барем кај мене :)
Annath

Жолто цветче

21923451
Мислења: 3535
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 22 Апр 2010, 22:23

orzene samponot i regeneratorot definitivno pred eden mesec pocnav da go koristam i toplo go preporacuvam na site.ima poveke jas go koristam za suva i ostetena kosa.prezadovolna sum
tanjaaaa

Сино цветче

80
Мислења: 232
Зачленет: 21 Мар 2010, 23:26
Локација: Skopje
" Не оди по веќе истапкан пат каде и да води. Место тоа, оди таму каде што нема пат и остави трага. "

Мислење 25 Апр 2010, 14:36

za sekoj tip kosa potreben e razli4en sampon balskam regenerator itn int... mnogu e tesko da go najdes vistinskiot. jas 4-5 godini go barav ona sto i odgovara na mojava kosa i konecno go najdov... :)
sega koristam sampon FITOVAL onoj crveniot super e.potoa stavam balsam za kosa evolution i na kraj regenerator pantene ali samo na vrvovite posto ne smee da se stava na kozata ... :) najubavo e posle mienje da ja isplakenes uste ednaska kosata so ladna voda ..toa dava sjaj..
odkako ke ja is4eslam stavam schwarzkopf regenerator pak ali toj se prska samo ne se plakni...
REZULTATO E PREKRASEN :) :) :D
danyela

Фем почетничка

00
Мислења: 14
Зачленет: 25 Апр 2010, 14:27

Мислење 11 Јул 2010, 16:32

jas koristam momentalnona recpt sampon i subrina regenerator za normalna kosa a predhodno koristev bekutan :$ i subrina regenerator prekrasno e no iprirodno imam meka kosa,nefarbana bekotanot za mene kako sampon e nezamenliv a recept v go preporacuvam na tie sto imaat problem so opaganjeto veruvale ili ne jas ja spasiv kosata od toj sampon pozz
swety

Бело цветче

41
Мислења: 90
Зачленет: 22 Ное 2009, 16:33

Мислење 21 Јул 2010, 02:00

Loreal... Зашто да го менуваш... најдобар е... ок според мене :)
Исто и за глис се сложувам, по препорака не знам чија беше од форумџикиве, ама пола форум купивме таков :) , шварцкопф треба да и платат на фемина :rofl: мене у тандем лореал и глис ми идат преубаво... косата ми е најмека на свет, лелеава и преубаво мириса :inlove:
Lizalka

Жолто цветче

600
Мислења: 2004
Зачленет: 29 Јан 2010, 13:39
She was a smart girl, but she fell in love ;)

Мислење 21 Јул 2010, 02:02

Јас користам Wash & Go и шампон и регенератор и сум презадоволна.
Victorya

Жолто цветче

368698
Мислења: 1358
Зачленет: 05 Јан 2010, 03:20
Не барај совршенство за да сакаш, бидејќи ќе умриш без љубов. Најди нешто несовршено, љуби го и направи го совршено!

Слика

Скриен текст: покажи
Слика

Врати се на Коса

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Frosina93, LavandaM и 16 гости

Site Meter