Mesto da lelekate deka ja gubite kosata, jadete soja! Ova e sovet na strucnjacite sto, po laboratoriskite ispituvanja, potvrdija deka supstancijata izuflafon od sojata vlijaevrz lacenjeto na androgenite hormoni. Tie se edni od glavnite vinovnici sto mazite, no i zenite ostanuvaat bez kosa.
Погуста коса Јас порано имав многу густа коса но бидејќи често ставам гел ми се изретчи многу сега поретко користам гел но знае ли некој што да користам за пак да ми е густа ?
јас одсекогаш сум имала ретка коса и ништо посебно не и ставам, страв ми е да не ми се оретчи уште повеќе...некој совет да ми дадете како побрзо да ми се згусне? има ли некои шампони или ампули што сте ги пробале и сигурно дејствуваат?
Никој да не ве лаже за ова со сојата. Има многу хормони и не е препорачливо да се конзумира често и во поголеми количини. Друга беља ќе направите.
Зависи...Има од соја до соја... Зависи дали сојата е одгледувана природно, или пак во ботанички бавчи. Оргиналната соја, онаа која што потекнува од Кина, е доста корисна, особено за женските. Освен тоа што еве помага за растењето на косата, го намалува холестеролот а и добра е за времето на ПМС. Ги содржи сите потребни аминокиселини, кои човечкото тело не ги синтетизира... Вештачката соја, навистина повеќе дава лоши работи, отколку добри. Исто така, непотребни се скапи шампони или ампули. Најчесто таквите не ја запазуваат рН вредноста на скалпот и можат да предизвикаат нус појави како што е првут и силно чешање на главата... Најдобро е косата да се третира со природни супстанции. Имам слушнато (незнам колку е точно) дека смеса од мед и лимон е доста корисна. Исто треба да се внимава при изборот на шампон, да не е на база на алкохол.
сум слушала од баба ми дека порано со чај од коприва ги миеле косите и сега со тек на време се згуснувала и добивала сјај...да не имате пробано и вие?
Јас користам Schauma od schwarkopf кафеавиот и стварно ја прави косата бујна плус не е премногу скап. Помага ѕа оние кои имаат прават и ретка коса. Јас практикувам после миењето на коса (кога морам да ја сушам со фен) ја чешлам од одозгоре па надоле со наведната глава, и со фенот сушам. Кога ја исправам главата имам повеќе волумен. Мене ми вака помага
Сметам дека они кои имаат бујни коси имаат наследено генетски од некој свој ближен, исто и они кои имаат ретки коси. Мислам дека можеме да ја негуваме коста и да не ја измачуваме со постојано фарбање или шатирање, или некои ставаат кна на коста која ја оретчува коста. Не можеме да ја смениме природата само треба да сочуваме и негуваме. секао дека убавина доаѓа од внатре,тоа значи дека треба да се исхрануваме подобро и поквалитетно. Здарвјето и убавината пред се!
за побујна коса користам шампон со лук (не мириса на лук откако ќе се исуши косата, а тоа може да се среди кога се фенира косата, ако во четката прксате малку со парфем). И рицинусовото масло ми помогна, и таа шаума (кафеавата), ја користев, навистина е добра, чај од коприва сакам да пробам, тоа со соја-не би рекла, барем не засега, а и чај од лисја од ореви сакам да пробам, па да видиме.
јас користам елсеве розово шишенце има волумен косата првиот ден а потоа се е по старо многу ми е тенко влакното не велам дека е ретка и нон стоп ми е залепена за скалпот не сакам да ја пеглам бидејки ми е права а и плус ке ми се оштетува, не ја фарбам единствено убаво во мојата коса е нејзината боја и многу бавно ми расте ствано незнам како да си помогнам косата ми е за никаде гледав вчера на ју тјуб надградба на коса со природно влакно и косата на штипки се закачува за природната и ја прави почеста уште тоа ми остана да го пробам .... навистина сум разочарена ништо не ми помага ни фен ни ништо за кратко време се врака во својата првобитна положба
Девојки шампоните од Виши чуда прават,мене на старост ми расти нова коса по целата глава и многу ми е побујна косата...Е сега малку се скапички, ама вредат за секој денар..
^Profesoresa а колку е тој шампон...мојава ептен се оретчи...напред дури и темево ми се гледа Инаку и на братучедка ми и опадна скроз на темето нема речиси ништо,дали е можно бидејќи нонстоп ставаше кна-само тоа,не се ферба ,шатира,само кна....?
^ И мене исто, косава ми е за никаде. Кај и да е и од фарбање ќе се откажам. Целата е проретчена, страв ми е да го погледнам чешелот, а собирање-никако. Од страна како воопшто да немам коса. Страшно изгледа Profesoresa можеш да закачиш слика од шампонот?