yanna напиша:иам 14 год ии уште од сега не ги трпам подочњациве ! крвта ми е добра, иначе не сум подуена околу очите а несакам да користам пудри коректори и слично =/ знаете ли некое решение на природна база? хаха х )
секако дека има..

- стави на очите две тампончиња натопени во ладен сок од краставица. Држи ги неколку минути, тоа ќе ти го намали отокот и црвенилото околу очите.. Или пак ако не си можност да исцедиш сок од краставица тогаш едноставно исечи неколку тркалца краставица (претходно изладени) и стави ги на очите (исто така можеш и на целото лице, делува навистина освежувачки)
- Кога ке пиеш чај од камилица, не ги фрлај филтер кесичките. Така натопени и топли стави ги на очите. Нека ти стојат се додека кесиќките не се оладат и изгубат влажноста.
- нанесете тампони натопени со млако млеко. Повторете ја постапката 3 пати, а потоа исплакнете ги очите во млака вода и нанесете крем.
* Совет (мада нема везе со темава али ај

) пред да нанесете кругови краставица на очите, расчешлајте ги трепките со четкичка на која сте нанеле рицинусово масло (може и беби масло). Маслото го стимулира растењето на трепките и тие ќе делуваат погусти.
*секој ден во текот на месецот, мачкајте ги трепките со бадемово масло..
Напнав малце хухуху.. Али све од тука ми е испробано и стварно делува (освен тоа со млекото али и тоа кај и да е)