Бојадисување на коса - од кафеава во руса

Discussion in 'Коса' started by k.broken, Jun 5, 2010.

1. majaaa

majaaa Истакнат член

вака имам чоколадна боја на коса со сиви прамени шатирани,а плави очи е сега дали од едно фарбање на косата ке добијам плава коса ако се исфарбам имам голема желба да сум плавуша

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

девојки е веке секаде низ темава коса со бојадисувајне писувам и прасувам..
    вака сакам да сменам со косава ја имам костенлива имам зелени оци и бела сум на лице (не мн бела :D ) е сега сто да сменам.??? да се сатирам на лесник и сиво или сто да правам плс...ми треба совет од поискусни ..никогас не сум менувала боја на косава....ај писете

3. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Види вака и јас исто така го имам тоа размислување но јас сеа наредната недела ке се шатирам за да видам дали ке ми стои медовата боја исто така имам злени очи и не сум баш мн бела...али мислам оти имаме зелени очи НАЈУБАВИ ке ни стои заш да не ке пробам па ке ти пишам

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

лелеееее веднас да ми писис лп...
    знаес ова ми е вазно мене за тоа али се несто барам на нети и незнам затоа прасувам...ајде ке цекам поз

5. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Немај гајле ке ти пишам јас барав овде совет на почетокот ама сеа си се решив сама бидејки никој не ми даде совет ке ти пишам во недела бидејки во саб ке ја правам косата и идам на свадба попладнето нема да можам да ти пишам ама во недела веруј 100% ке ти пишам знам како е ко не си сигурен во нешто позз

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

јас скоро 1 месец барам и бара нисто...секакви слки барам, но ете.,...ајде со срејка и цекам..

7. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

јас еве ваква ке ја правам со медова боја

8. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Девојки дајте некој совет, сакам да добијам light ash brown боја ама не знам со која фарба да се фарбам.. Сега сум плава и последен пат се фарбав со гарниер 7.1 ама ми падна бојава по неколку миења.. Сакам да ја постигнам таа боја ама без бланж и сакам да се отарасам од жолтово на мене.. Некој совет со која фарба да се фарбам?! :)

9. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

пробај со кене фарбите мн се добри само од стручно лице побарај совет за која бројка а кене се малку поскапи ги имас во веро и во јуник во јуник се 320 ден а во верово нез

10. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Фала :) и јас исто се мислев од тие фарби да купам.. А што читав од претходно, тебе како ти испадна косата? Се фарбаше?

11. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

И јас имав кафена коса и се шатирав накај плаво ми беше, преубаваааа, на сите од моето опкружување им се допаднаа. Шатирано се трпи и кога ке подпорасне коренот, јас ја носам подрасната и по 6 и повеќе месеци. Ке ти прикачам и слика да видиш. :)

12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Луѓе а јас имам кафеаво темна коса (фарбана) и сега сакам да ја осветлам како на сликата.Ми велеа со шатирање прво ама многу ќе ми се оштети и мислев со хигдроген дирекно да ја осветлам. ШТо мислите вие? А што викате со фарби постепено,јас тие светли фарби чисто се сомневам дека ќе ми фатат на мојава фарбана коса,да не фатат само во коренот??? Вие што мислите,што да правам?

Attached Files:

• ss.JPG
      ss.JPG
      File size:
      14.9 KB
      Views:
      367
  13. Cloee

Cloee Истакнат член

Имам природно кафена коса,каква боја би ми фатила од сивите на еволушн?

14. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Имам темно кафеава боја на косата сакам да се исфарбам до совршена плава боја како до совршена плава коса ?? :)

15. Sandzesss

Sandzesss Истакнат член

Zdravo,
    Sakam da se farbam plava.Imam kafeva kosa i oci i malku potemen ton lice pa nz dali kje mi odgovara.Moze li pomosh

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Никој не може вака да ти каже дали ќе ти одговара. Ако не си сигурна (или сигурен, машко пишува дека си), пробај прво мед боја осветли ја косата, па ако ти се допаѓа така посветла фарбај ја плава.