ТЕМА: Чудно искуство што се повторува... Дежа ву?

Мислење 22 Мар 2010, 16:52

Дали на некој му се случило некогаш да се збуни од некоја ситуација,затоа што веќе се случило.
Мене понекогаш ми се случува многу чудно како да занм што ке се случи,како веќе да су го видела тоа и
таа ситуација многу ме збунува,се е исто ама никако да се сетам кога и дали се случило?
Има ли некој сличен проблем или јас сум чудна ??? :?:
Blackberry

Бело цветче

70
Мислења: 70
Зачленет: 22 Мар 2010, 16:24
No comment.It`s life

Мислење 22 Мар 2010, 16:58

Ми се има случувано да препознаам ситуација која веќе ми се случила.Истите луѓе, истото место, истите муабети, иста местоположба... и кога ќе ми се појави тоа чувство гласно си кажувам- „дежа ву“ :D .Малку чудно и необично, но реално.
Braveheart

Зелено цветче

492
Мислења: 615
Зачленет: 31 Јан 2010, 15:44

Мислење 22 Мар 2010, 17:02

da
pinkpanter

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 22 Мар 2010, 16:59

Мислење 22 Мар 2010, 17:02

Значи не сум единствена,истиот разговор истите луѓе се исто,напамет ги знам зборовите и како некој зајак сум цела збунета.Благодрам што го сподели ова чудно искуство :D
Blackberry

Бело цветче

70
Мислења: 70
Зачленет: 22 Мар 2010, 16:24
No comment.It`s life

Мислење 22 Мар 2010, 18:01

И мене истото ми се случува,тоа е она дежа ву,ми се случува некои луѓе,некои ситуации,како да ги знам од порано.Мислам дека од псхиолошки/спиритуален аспект има поголемо значење тоа што ни се случува.Понекогаш кога ке запознаам некои луѓе се чудам од каде ги знам или ми се познати,а никогаш во живот да не сум ги видела.Мислам дека тоа има врска со душата на човекот,без разлика кој.Понекогаш и некаде сте сретнале теми или коментари па макар и на шега за претходен живот,меѓутоа јас лично не верувам во тие работи,но претпоставувам дека тоа дежа ву од таму потекнува,незнам.Имам прочитано но недовршена со читање книгата Патот на душите,во која еден доктор по пат на хипноза кај своите пациенти открива информации за нивниот живот,нивната свест и потсвет,за луѓе кои никогаш не ги виделе или пак некои ситуации кои им изгледале познати а незнаат од каде.Во таа книга се спомнуваше нешто слично како темава и нејзиниот вовед.Од таму и знам ете некои работи,за кои што и не сум сигурна и незнам дали е тоа така,иако тоа веројатно знаат само луѓе што ја проучуваат оваа тематика,но на крајот на краиштата тоа со сигурност па и никој неможе да го потврди.
Gordana10

Жолто цветче

27473440
Мислења: 4610
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Локација: Скопје
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 22 Мар 2010, 18:10

Хмм психата е сложена и доста не сфатлива, многу ситуации постојат па не можеме да ги објасниме. Не постои одговор за многу двоумења кај човекот.. дежаву-то постои како појава и многумина го доживеале, но сепак не постои некоја теорија која би можела да го објасни, се останува на претпоставки...
emce-kremce

Жолто цветче

590
Мислења: 1163
Зачленет: 03 Дек 2009, 14:48
...ДОСТОИНСТВОТО е најпривлечно од сите квалитети...

Мислење 22 Мар 2010, 20:12

Дежаву-то ми е секојдневие и навикната сум на тоа. И јас правам вака:
Braveheart напиша:. и кога ќе ми се појави тоа чувство гласно си кажувам- „дежа ву“ :D .

Дури и на тие што ме познаваат веќе не им е чудно затоа што често ми се дешава.
И незнам зошто, ама обожавам кога ќе ми се случи дежаву :D
Hipica

Виолетово цветче

60839561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Мислење 22 Мар 2010, 20:50

Па дежа ву не е некоја непозната појава... И мене ми се случува често. Понекогаш и почнувам да се нервирам, цел ден како да ми се повторува..
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 23 Мар 2010, 13:21

Охоооооо колку сакаш пати.Ете вчера последно ми се случи,дојде другарка ми и знаев што следува во разговорот и во движењата.Не е тоа некоја непозната ситуација.Дури и некогаш се зафркаваме,ајде сега кажувајте ако ви е дежа ву,да не се мачиме по вторпат :lol:
kate21

Жолто цветче

15234888
Мислења: 3912
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Мислење 23 Мар 2010, 13:24

:up: :down: :up: :? :shock: :( ;) :P :!:
terezicka85

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 08 Мар 2010, 11:12

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter