ТЕМА: Дали денеска постои вистинско другарство?

Мислење 28 Јун 2010, 02:01

Премногу сум разочарана и морав да се обратам токму тука бидејќи очигледно не постои вистински другар.До пред некое време имав најдобра другарка мислам барем јас така мислев,и дознав дека се тоа што и било кажувано од моја страна било пренесувано и на други луѓе.Толку сум револтирана и морам да признаам навредена на некој начин би сакала и би замолила да добијам совет зарем другарка ми не ме почитувала доволно за да ми направи такво нешто да зборува зад грб за мене и моето момче молам за совет :( :(
lolicka

Фем почетничка

31
Мислења: 32
Зачленет: 27 Јун 2010, 19:04

Мислење 28 Јун 2010, 02:25

Вистинско другарство постои,но треба да ја пронајдеш вистинската личност.Сепак сите сме луѓе и знаеме добро дека некогаш не можеме да се воздржиме и да не прокоментираме за нешто.Очигледно е дека не си ја запознала доволно и дека не си сфатила некои работи за неа,а можеби и до тебе е грешката.Можно е некогаш и ти да си и го направила истото и само да ти враќа со иста мера.
Доколку чувствуваш дека работите можат да се подобрат и да се поправи довербата прости и и продолжете понатака.Но кога би се нашла на твое место (доколку реално си ја претставила ситуацијата) би и простила,но не би и верувала повторно бидејќи довербата е како хартија - кога еднаш ќе ја превиткаш,никогаш не можеш да ја исправиш совршено. ;)
Wild.Child

Црвено цветче

53812243
Мислења: 5368
Зачленет: 12 Јан 2010, 21:09
Локација: Градски парк
I may not be there yet but I'm closer than I was yesterday!

Мислење 28 Јун 2010, 02:29

да јас сум во контакт со неа но сепак неможам да и верувам,но што и да е јас мислам дека не сум го заслужила тоа никако и во никој случај
lolicka

Фем почетничка

31
Мислења: 32
Зачленет: 27 Јун 2010, 19:04

Мислење 28 Јун 2010, 16:28

вистинско пријателство не постои. Истата ситуација и на мене ми се има случено. заборави на неа, не те засужува.
princessofthedark

Жолто цветче

8918
Мислења: 1004
Зачленет: 15 Апр 2010, 22:02
Локација: na mars
LEARN FROM YESTERDAY,LIVE FOR TODAY,HOPE FOR TOMORROW

Мислење 28 Јун 2010, 18:21

Колку сакаш вакви теми, со лопата да ги ринеш. Исцрпени се.
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 28 Јун 2010, 21:49

RainBow напиша:Колку сакаш вакви теми, со лопата да ги ринеш. Исцрпени се.

Agreed. Па аман бре веќе!
Hipica

Виолетово цветче

60839561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Мислење 28 Јун 2010, 22:41

постои со сигурност тврдам,пример ми се моите родители со по еден до двајца пријатели уште од малдоста.поминале низ се и сето,си знаат се за себе и уште се во контакт.
само за жал,или ќе имаш само еден вистински или ниеден :worried:
femina90

Жолто цветче

1671823
Мислења: 3595
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 30 Јун 2010, 01:06

Да постои,но потребна е вистинска личност... :) Најверојатно тоа што си се разочарала е плод на лажни другари-гребатори.Не се нервирај такви имало и ќе има.Ќе ги најдеш ти вистинските ;)
baguf4e

Жолто цветче

27334214
Мислења: 2818
Зачленет: 17 Мај 2010, 17:43
Трофеи: 1
Слика

Мислење 15 Јул 2010, 22:50

lolicka напиша:Премногу сум разочарана и морав да се обратам токму тука бидејќи очигледно не постои вистински другар.До пред некое време имав најдобра другарка мислам барем јас така мислев,и дознав дека се тоа што и било кажувано од моја страна било пренесувано и на други луѓе.Толку сум револтирана и морам да признаам навредена на некој начин би сакала и би замолила да добијам совет зарем другарка ми не ме почитувала доволно за да ми направи такво нешто да зборува зад грб за мене и моето момче молам за совет :( :(

Прво јас би се запрашала дали таа навистина ти била другарка и дали вреди така да ја наречеш?
Секој би бил изреволтиран кога би бил предаден од најдобриот пријател(барем кој го сметале за тоа).Во овој случај тоа е неверство, таа ја изневерила твојата доверба.
Размисли дали вредело ти на неа се да и кажуваш, а таа тоа да го искористи и да те прекажува.
Мислам дека не заслужува ни да и обрнуваш внимание повеќе.
Според мене не ти треба таква другарка и поубаво би било да се тргнеш од неа , отколку пак да го направи истото , да те повреди и да си игра со тебе.
Lux

Жолто цветче

21022083
Мислења: 4492
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:41
Локација: Право па криво...
Слика
Слика

Мислење 15 Јул 2010, 23:00

baguf4e напиша:Да постои,но потребна е вистинска личност... :) Најверојатно тоа што си се разочарала е плод на лажни другари-гребатори.Не се нервирај такви имало и ќе има.Ќе ги најдеш ти вистинските ;)

Се согласувам , подобро еден вистински пријател отколку 100 лажни :)
karina8

Жолто цветче

28611277
Мислења: 3141
Зачленет: 26 Фев 2010, 16:50
I fall asleep thinking about guys named Louboutin and Laurent.

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter