ТЕМА: Како да се справите со некој кој постојано ве исмејува?

Мислење 30 Јан 2012, 15:47

Моментално се собирам и собирам веќе многу -премногу- години.. Ама ај нека продолжи така.. Ама кога ќе ми пукне фимот жива нема да остане..во гроб ќе ја закопам..И еве се наближува -легендарното пукнување на филмот- хахахаха..ќе види со кој си има работа.. И што е најважно ќе зажали што се родила.. !!!!!!!!!!!!!!! позз :inlove: :* :wasntme:

инаку за таквите љубоморни не вреди да се нервираме.Само да ги игнорираме и со банана смаил на лицето да им возвратиме.Ама оваа што јас ја меркам навистина претерано има..Ама ни јас покуса не останувам и враќам кога треба со иста мера.. моментално во мојот филм остана уште малце место..па после---- :@ :@ :@
Sara123

Жолто цветче

331452
Мислења: 1266
Зачленет: 30 Мај 2011, 19:46
Локација: Во тврдината каде што сум Император-ка

Мислење 30 Јан 2012, 19:24

Никако!!!
Не можеш на крај да излезиш со такви луѓе, освен да ги игнорираш.
Тие искомплексирани лица уживаат да исмејуваат и понижуваат некого.
girl.23

Жолто цветче

12161557
Мислења: 1790
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 30 Јан 2012, 21:20

Со таквите не вреди да се справуваш. :x Само игнор и немој ни случајно да земаш здраво за готово тоа што го зборуваат.
Знај дека штом некој те исмејува лечи свои комплекси и дека си несто подобар од него оти во спротивен случај немало да те оговара и да те исмејува.
Глава горе , знај си ги своите вредности и објективи и без замаранции. :)
Unica

Сино цветче

202173
Мислења: 323
Зачленет: 05 Окт 2010, 00:12
I carry your heart. I carry it in my heart..

Мислење 30 Јан 2012, 21:48

Луѓето плукаат по други САМО за да бидат ЗАБЕЛЕЖАНИ. :)
И мене многу ме нервираат вакви луѓе ми доаѓа фацата да им ја изместам! :devil: Ама тоа само моја бујна машта..Не ги земам за озбилно ама во секој случај непријатно ми е :!:
song

Сино цветче

4329
Мислења: 120
Зачленет: 08 Јан 2012, 19:02
Локација: Vo potraga.. ;)

Мислење 02 Фев 2012, 01:13

Боксот :muscle:
Не, се зезам.... Јас лично сум била исмејувана, она типично исмејување во 1во, 2ро... И сум си ќутела пошто бев такво ситно... Ама сега кога некој ќе упати саркастичен коментар или било каков што вклучува потсмев се трудам да вратам х10 и да го/ја закопам под земја, не бирам зборови- т.е. бирам , целам кон она што најмногу боли, па друг пат никогаш нема да им текне. Сурова сум за такви работи.
Плус, за таквите луѓе да ги “симнеш’’ подоле од тоа што се е многу лесно, бидејќи најчесто тоа се луѓе кои нивото на интелегенција не им е баш во плус.
Dazzle

Сино цветче

685174
Мислења: 275
Зачленет: 03 Јан 2012, 19:43
Слика

Мислење 19 Фев 2012, 14:29

ИГНОНИРАЈ ГО, тоа ќе му биде најголема казна :)
Stoimenovska

Сино цветче

3649
Мислења: 145
Зачленет: 07 Јул 2011, 12:37
Локација: Always in your mind ;-)
Не можам да ја поднесам оваа далечна љубовна врска.
Фрижидеру, доаѓаш во мојата соба!
<3

Мислење 19 Фев 2012, 18:55

Секој има слаба точка , па и тие. Само е потребно да се најде таа точка. ;)
Alegriaa

Сино цветче

4925
Мислења: 140
Зачленет: 06 Дек 2011, 01:12
Локација: In my LIFE!!!!
-Don’t trust too much, don’t love too much, don’t care too much because that ‘too much’ will hurt you so much...

Мислење 19 Фев 2012, 19:01

Еднаш ми се случи во 2 одделение 2 девојчиња го свртеа цело одделение против мене бидејки едно дете мене ме сакаше а не нив, и бев сама на одморот ама и реков на учителката и таа ги караше, потоа сите ми се извинуваа, лајк а бос 8)

Инаку мноооооооогу долго време не сум приметила некој да ме исмејува, уште од средното, ама тогаш бев теле и само игнорирав, сега со овој памет да ме исмејуваат, уф едвај чекам некој да се излаже и да ме закачи, ке ги утепам со зборови, не навреди, само вистини :D
creshicka

Жолто цветче

16361044
Мислења: 1457
Зачленет: 30 Мар 2011, 00:19
Локација: На Јупитер, на едно дрво.
It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along...

Мислење 23 Фев 2012, 22:28

искрено не им се замарам многу се додека не ја прелијат чашата па ги спуштам многу длабоко во земја и не им текнува после пак да речат нешто. Јас барем имам големо искуство со ова
princessofthedark

Жолто цветче

8918
Мислења: 1004
Зачленет: 15 Апр 2010, 22:02
Локација: na mars
LEARN FROM YESTERDAY,LIVE FOR TODAY,HOPE FOR TOMORROW

Мислење 04 Мар 2012, 00:08

Ова е најголемиот мој проблем од забаваче па се до денес! Апсолутно ни една школска верна другарка немав, од прво до четврто имав една но и таа не беше баш. .. можит да се речит само онака понекогаш другарка, од 5 до 8 исто така имав една таа со мене седеше во клупа инаку бевме 10 девојчина другите 8 беа Све тоа шмизли..,некогаш зборуваа некогаш не, машките катастрофа кој како поубав начин бара да те повреди, секоја ден со солзи и научилиште ии дома. И со таа една и единствена другарка сеа и во срдно заедно учиме но таа сега имат подобра другарка од мене и сите е сакаат така да мене само од корист некогаш ми обврнуват внимание.., другите исто така пак продолжуваат иако досега не сум ги знаела и тие одма почнаа со навреди..Така да од школо немам ни една асолна другарка. Инаку имам 5 најј ДРУГАРКИ што можеби мн ретко му се дешава на човек да фати такво другарство.. И кажете како можам да ги игнорирам овие школски непријаатни другар/ки ??! :| ВЕМОЛАМДАДЕТЕНЕКОЈСОВЕТ
Macushkaa

Сино цветче

1940
Мислења: 134
Зачленет: 18 Ное 2011, 02:53

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter